Comportamentul dificil al copiilor Comportamentul dificil al copiilor Print Article In Psihologie Anunturi google Copilul Tau E Inteligent? Dezvolta

Fiecare copil are cateodata probleme de comportament, ceea ce poate fi destul de frustrant pentru noi, parintii, avand in vedere ca ne-am dori sa fim parintii perfecti.

Exista mai multe cauze pentru un comportament neadecvat si destule cai pentru a ii aduce pe copii pe drumul cel bun.

Comportamentul nedorit al copiilor include:


- Folosirea unui limbaj urat.

- Agresivitatea sau violenta.

- Minciuna.

- Refuzul de a face anumite lucruri care i se cer, cum ar fi sa se imbrace dimineata, sa mearga seara la culcare si sa isi faca temele.


Comportamentul nedorit al copilului: Accidental sau intentionat?


In unele situatii copii au un comportament nepotrivit fie accidental, fie cu buna stiinta. E foarte important sa intelegi diferenta. Pentru a te ajuta, iata un exemplu:


Comportamentul accidental


In timpul unei batai cu zapada, copilul tau de opt ani arunca cu un bulgare catre un copil, nestiind ca respectivul bulgare continea o piatra.

Comportamentul intentionat


Copilul tau fura o bomboana de la magazinul din coltul strazii deoarece timp de doua zile nu i-ai dat bani sa isi cumpere dulciuri.


Cauze ale comportamentul nedorit


Cateodata, cauzele comportamentului potrivnic sunt usor de identificat. Alteori, sunt ascunse.

Motivele pot include:

Impulsivitate si lipsa de experienta


Multe dintre problemele de comportament se datoreaza faptului ca cei mici nu stiu cum sa faca lucrurile bine.

De exemplu, copilul de opt ani care arunca bulgarele de zapada se distra (impuls) si ar fi putut fi prea mic pentru a sti ca pana si cea mai nevinovata joaca poate fi periculoasa daca nu isi masuri de siguranta (lipsa de experienta).

Manie si opunerea de rezistenta in privinta regulilor impuse


Nimanui nu ii place sa i se spuna ce sa faca, prin urmare nici copiiilor. Cu toate acestea, in cazul lor, asta se intampla mereu, nefiind atat de greu de inteles de ce se comporta urat si sunt cateodata sunt plini de ura.

De exemplu, copilul tau de trei ani ar putea sa isi loveasca un coleg de joaca dupa ce ii spui sa isi imparta jucariile cu acesta, in vreme ce adolescentul din familia voastra va injura si va tranti usile dupa ce ii spui de mai multe ori sa isi curete camera.

Manie si opunerea de rezistenta datorate unei pedepse nedrepte


In unele situatii ne ‘revarsam’ sentimentele negative asupra copilului. Am putea tipa la el deoarece ni se pare ca vorbeste prea tare, cand de fapt suntem nemultumiti din cauza a ceea ce s-a intamplat la serviciu.

Tuturor ni se intampla din cand in cand, insa daca devine un obicei, copiii vor raspunde prin comportament agitat si respingere.

Frustrarea datorata presiunii din partea parintilor


Cateodata ne facem copiii sa isi doreasca sa realizeze prea multe dintr-o data.

Daca se pune presiune inainte de a fi capabili din punct de vedere fizic, ori daca le este prea dificil sa realizeze ceea ce li se cere, ar putea ajunge in situatia de a refuza sa invete lucruri noi acasa sau sa chiuleasca foarte mult de la scoala.

Fricile reale sau imaginare


Daca refuza sa faca lucruri pe care inainte le facea, ar putea fi din cauza unei frici reale sau imaginare.

Spre exemplu, ar putea refuza sa se urce in autobusul care il duce la scoala deoarece ii este frica de un copil care circula pe aceiasi linie (frica reala) sau poate refuza sa mearga la culcare pentru ca in dulap de ascunde un dinozaur (frica imaginara).

Cresterea unui copil nu inseamna doar realizari marete si succese, trebuie cateodata sa trecem cu vederea anumite lucruri, alteori sa fim fermi si sa ne impunem in fata celor mici. Important de retinut este ca oricand ne putem sfatui cu prietenii, parintii sau colegii, iar daca raspunsul cautat nu se afla la ei exista intotdeauna posibilitatea de a apela la jutor specializat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .