Prea multe jucarii!
Chiar daca parintii sar calul sau rudele bine-intentionate cred ca copilasii au nevoie de orice de pe lista lor de dorinte pentru a fi cu adevarat satisfacuti, este obisnuita ca, atunci cand vine luna ianuarie, familiile sa fie in fata unei supraabundente de jucarii care le inunda casa.
Asa ca, ce faci in legatura cu aceasta?
Pentru incepatori, mai multe jucarii inseamna mai multa dezordine. Pe deasupra, prea mult din orice stimulare poate crea o suprasarcina senzoriala. Copiii mici pot doar sa acumuleze atat de multe informatii la un moment dat.
Pe langa faptul ca intr-adevar casa arata ca un magazin de lucruri vechi, prea multe jucarii ii fac pe copii plangaciosi si plictisiti. Prea multa stimulare, prea multe alegeri pot avea ca efect exprimarea prin gesturi sau comportamente de retragere.
Atat de multe informatii care vin spre copii toate odata, nu fac decat sa ingreuneze procesarea si distribuirea lor in micul lor sistem nervos.
Prea multe jucarii inseamna pierderea individualitatii fiecareia dintre acestea. In mod natural, copiii mici trec de la o jucarie la alta, explorand optiunile lor.
Prea multe jucarii pot strica entuziasmul si pot scadea sansa ca acei copii sa exploreze in totalitate jucaria, folosind creativitatea, imaginatia si abilitatile observationale.
Supraabundenta de lucruri nu este un lucru bun pentru unii copii. Ei vor arunca jucariile, le vor rupe intentionat sau le vor folosi in mod agresiv (nerespectand proprietatea si nerespectand persoanele). Ei pot sa fie coplesiti de castig si in mod sigur nu vor aprecia generozitatea parintilor lor.
Propuneri de jucarii mai bune pentru copii
Deci cat de multe jucarii ar trebui sa aiba un copil mic odata? Si care jucarii stimuleaza cel mai bine creativitatea si prospectarea?
Se recomanda un amestec care include carti, cuburi de construit si alte lucruri de manipulat, vopsea, plastilina si mingi. Incurajeaza copii sa-si foloseasca imaginatia, iar jucariile care inlesnesc aceasta vraja sunt cele mai bune alegeri. Incurajeaza joaca imaginativa, cum ar fi joaca cu marionetele si de asemenea puzzle-ul.
Alege jucariile de calitate. Genul care sunt imaginative si arata bine. Piesele din lemn pentru construit, lespezile de mozaic (caramizile de constructie), seturile de tren din lemn, etc.
Raspandirea acestor jucarii in alte ocazii va mari bucuria si vei putea vedea aceste jucarii crescand odata cu copiii, incurajand creativitatea, iar daca o piesa se pierde, nu e nimic.
Niciodata sa nu cumperi jucarii daca ai tone de mici elemente de constructie, acolo unde intr-adevar ai nevoie de toate elementele pentru a face jucaria sa functioneze.
Limiteaza cantitatea de orice fel de jucarii existente. Copiii nu au nevoie de 5 papusi-bebelus, de 72 cutii de creioane, de 1.000 de caramizi pentru construit, etc.
O mica rotatie a jucariilor copilului
Deci, care este solutia? Rotatia. Nu mai mult de 10 jucarii odata. Rotatia jucariilor la fiecare cateva zile va preveni pierderea interesului pentru ele.
Multe mamici adopta aceasta strategie. Odata ce jucariile pentru Craciun sau pentru aniversarea zilei de nastere, au fost deschise, indiferent de cat de putina atentie primesc, imediat sa fie depozitate in dulapul de jucarii si scoase afara odata pe luna sau cam asa ceva. Aceasta ajuta copiii sa-si pastreze interesul pentru jucariile lor mai mult timp.
Rotatia mentine proaspete jucariile. Este aproape placut sa le gasesti pentru prima data mereu, deoarece odata ce au disparut din fata ochilor, ele pot sa fi iesit si din mintea multor copii. Jucariile nu lasa aceeasi impresie toate atunci cand sunt rotite.
Unii copii devin foarte atasati pana la posedare. Acele jucarii nerotite, care sunt intotdeauna solicitate, vor aduce un sentiment de stabilitate si incredere, chiar daca altele sunt rotite si reintroduse.
-----
VIA : LINK
Acest website este un pamflet!
Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.
Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.
Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu