Abuzul verbal la copii

Ca parinte, trebuie sa stabilesti un nivel de toleranta zero atunci cand este vorba de abuzul verbal in casa.

Abuzul verbal se diferentiaza de injuraturi, prin faptul ca este un atac la persoana.

A injura inseamna a folosi o expresie obscena care descrie o situatie legata de frustrarea lor.

Prin urmare, atunci cand injuratura folosita iti este adresata tie personal, este vorba de abuz verbal.

Si nu exista nici un fel de scuza pentru nici un fel de abuz.

Atunci cand copiii isi injura parintii sau fratii, strigandu-i pe nume si folosind termeni sexuali, acesta este un abuz verbal, nu sunt injuraturi.
Abuzul verbal nu este numai neplacut, dar este chiar daunator.

Trebuie sa-i faci fata in acelasi fel in care faci fata oricarui alt tip de abuz. Orice apelativ folosit la adresa fratilor sai, fie ca are sau nu conotatie sexuala, dar foloseste cuvinte grosolane, poate rani copilul caruia ii sunt adresate, iar parintii sunt responsabili sa-i protejeze de orice fel de atac.

Nu fa nici un fel de compromisuri: in fata unui astfel de comportament trebuie sa ai pozitie ferma. Daca ti-ai pedepsit copilul pentru 24 de ore, ca urmare a unui astfel de comportament si se intampla ca el sa faca parte din echipa de fotbal a scolii, lasa-l sa lipseasca de la antrenamente in ziua respectiva, ca si o parte din consecintele produse de comportamentul sau.

Nu permite nimanui sa te manipuleze prin faptul ca iti vor spune cum ca “este obligatoriu sa participe la antrenament in acea zi”. In toata aceasta situatie creata, cel mai important lucru este ca el sa inteleaga ca nu exista nici un fel de scuze pentru abuzuri.

Vei vedea ca nu este sfarsitul lumii daca copilul tau a pierdut o zi de antrenamente. Mult mai important decat aceasta absenta este faptul ca el va intelege ca nu are voie sa se adreseze, tie sau fratilor lui, folosind apelative injositoare.

In situatia in care copilul tau nu este implicat in nici o echipa sportiva, atunci ii poti interzice calculatorul sau alte distractii electronice, pentru o zi.

Cel mai bun mod de a te descurca in aceasta situatie, este sa-i spui “Nu mai deschizi calculatorul, pana cand nu-i vei mai adresa surorii tale astfel de cuvinte, pentru 24 de ore”.

Daca el continua sa-si apeleze sora in mod injurios 6 ore mai tarziu, cele 24 de ore fara calculator vor deveni 48 de ore.

Apoi, va trebui sa mearga in camera lui si sa scrie o scrisoare in care isi cere iertare. Scrisoarea nu trebuie sa fie lunga, este suficient un paragraf scurt.

Va trebui sa contina o promisiune ca nu va mai folosi cuvinte urate atunci cand se va adresa surorii lui, sa isi ceara iertare pentru ca a facut acest lucru.

Cel mai important este sa apara in scrisoare promisiunea ca nu va mai folosi cuvinte urate la adresa surorii lui.

Pentru copiii mai mici

De cel mai mare ajutor este ca tu sa nu injuri in fata copiilor tai, daca nu iti doresti ca si ei sa inceapa sa injure in fata ta. Se poate observa cum, copiii la varsta foarte mica, au obiceiul de a-si imita parintii, repetand dupa ei cuvinte al caror sens nici macar nu il inteleg.

Daca se intampla totusi sa-ti auzi copilul spunand astfel de cuvinte, cel mai bine este sa-l corectezi cu calm si intr-un mod placut si incearca sa-i explici ca ceea ce a spus este un cuvant urat.

Poti sa-i spui ceva in felul urmator: “Este un cuvant urat pentru ca oamenilor nu le place acest cuvant.” Daca iti va raspunde “Bine, dar tu ai folosit cuvantul asta”, tu ii poti spune: “Atunci cand il mai auzi ca-l spun, spune-mi NU. Atrage-mi si mie atentia. Adu-mi aminte ca este un cuvant urat”. Si atunci cand iti va reaminti, cere-ti scuze si foloseste un alt cuvant in loc.

VIA : LINK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .