Hraneste-ti pielea si parul cu vitaminele toamnei

Toamna ne da fiori cand mai calzi, cand mai reci si ne pune la incercare rezistenta metabolismului, pilea si parul. Pentru a arata si toamna la fel de bine ca in oricare alt anotimp, efectele schimbarilor de temperatura si umiditate trebuie contracarate printr-o alimentatie bogata in vitamine, hidratare intensa cu apa plata si ceaiuri de plante, iar in preocuparile noastre zilnice trebuie sa-si faca loc ingrijirea mai atenta a pielii, tenului si parului.

Vitaminele toamnei, regasite din plin in mere, pere, gutui, struguri sau nuci, sunt o sursa autentica de sanatate pentru organism si constituie ingrediente pretioase pentru multe retete naturale de ingrijire corporala.

Pielea, cartea ta de vizita

Pielea, in general, si tenul in mod special, necesita o atentie deosebita in anotimpurile care fac trecerea de la vremea foarte calda la cea foarte rece si invers. Aceste schimbari pot produce leziuni, iritatii, uscarea si descuamarea pielii.

Pentru a ne pastra pielea stralucitoare si elastica este recomandata utilizarea cremelor si uleiurilor de corp, a mastilor pentru fata si parti ale corpului, evitarea produselor cosmetice agresive si adoptarea unui stil de ingrijire corporala mai sanatos, cu produse bio sau naturale 100%. Descoperiti bogatia din fructe si legume, si veti sesiza rezultatele aproape imediat. Gutuile, strugurii, nucile, merele sau perele pot fi valorificate in masti, infuzii si lotiuni cu efecte benefice asupra pielii si afectiunilor ei.

Pentru iritatii, piele crapata, degeraturi si eczeme, din semintele de gutui se obtine o lotiune mucilaginoasa cu efect emolient si calmant. Se prepara prin zdrobirea a doua linguri de seminte care se pun ulterior la macerat inttr-o cantitate de 100ml apa calda, 6-7 ore. In timp ce aceasta lotiune are efect asupra pielii si tenului uscat, sucul proaspat stors dintr-o gutuie are efect astringent asupra porilor dilatati ai tenului gras.

La fel, mastile din mere crude au efect astringent, iar cele din mere coapte au efect emolient pentru un ten imbatranit, uscat sau fara stralucire. Tamponarile cu suc de mere pe fata si gat tonifiaza tesuturile.

Tot din gutui se poate prepara o masca antirid. Se rade foarte fin o gutuie coapta, se amesteca cu ulei de migdale si se adauga o lingurita de pudra de talc. Pasta se aplica pe fata si decolteu, in special pe zonele cu probleme. Se evita zona ochilor. Se lasa 15 minute dupa care se spala bine fata cu apa minerala.

Masca cu suc de struguri previne aparitia ridurilor si lumineaza tenul. Uleiul obtinut din boabele de struguri se regaseste in compozitia cremelor sau este utilizat ca baza pentru uleiurile esentiale.

Din perele coapte ale soiurilor dulci se obtin masti pentru tenul imbatranit. Tenul acneic se poate tratat cu masti obtinute din pere de soi mai acrisor, avand efect astringent. Mastile se lasa sa actioneze aproximativ jumatate de ora, apoi se sterg cu apa calduta.

Mastile de fata cu ulei de nuca sunt indicate pentru eczeme, arsuri solare, iritatii, dar si pentru revitalizarea tenului uscat, ridat, imbatranit, avand efect emolient si tonifiant.

Parul, podoaba care te infrumuseteaza in fiecare zi

Incepeti ingrijirea de toamna a parului prin ajustarea varfurilor. Acest lucru ii va conferi parului elasticitate si putere de regenerare.

Hidratarea parului si protejarea impotriva agresiunilor de mediu si a excesului de produse chimice de ingrijire constituie premise de luat in calcul in fiecare anotimp, pentru a prelungi viata firului de par.

Mastile de par sau infuziile din fructe proaspete de toamna hranesc scalpul si firul de par, in mod direct. Strugurii, de exemplu, sunt un izvor real de vitamine si minerale. Prin continutul ridicat de apa, ajuta la hidratare. Astfel, puteti obtine o masca hidratanta si hranitoare prin amestecul a 10 boabe de struguri, o jumatate de banana, jumatate de fruct de avocado, un sfert de pepene galben copt, o lingurita de iaurt si o lingurita de ulei de masline. Masati-va parul cu acest amestec si lasati sa actioneze timp de 10 minute. Spalati-va cu sampon apoi si clatiti bine parul.

Din gutui se poate obtine o solutie impotriva matretii, pentru parul inchis la culoare. Taiati cubulete mici 3 gutui medii si lasati-le intr-un borcan peste care turnati otet de vin. Dupa 2 saptamani, cu otetul obtinut va puteti clati parul, dupa spalare. Veti scapa de matreata, iar culoarea parului sa se va inchide usor.

Infuzia obtinuta din frunze de nuc da o stralucire aparte parului inchis la culoare, combate matreata si seboreea.

Olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .