Un barbat adevarat ?!


Sa depasim conceptia depasita ca doar doamnele trebuie sa se ocupe de cosmetica personala sis a le oferim si domnilor cateva sfaturi in prag de an nou.

O atentie deosebita trebuie acordata barbii. Odata cu ingrijirea barbii, ar trebui sa fie spalate si date cu solutii hidroalcoolice si nasul, tamplele, fruntea – este primul pas pentru evitarea aparitiei cosurilor.

Pielea fetei ar trebui ingrijita cu o crema hdratanta in fiecare seara, inainte de culcare, astfel incat, efectele benefice sa se faca simtite a doua zi inca de dimineata.

De asemenea, ii invitam pe domni la saloanele de cosmetic. Acolo pot cere o baie de aburi, sau pot cere extragerea comedoanelor, masaj facial dar si aplicari de masti specific problemelor suferite sau tenului pe care il are fiecare. Toate aceste procedure ii va ajuta mult la mentinerea pielii in perfecta stare de sanatate.

Pentru spalatul parului se recomanda samponare o singura data pe saptamana si doar cu sampon specific tipului de par al fiecaruia. In acest fel, parul nu capata sensibilitate si astfel nu se ingrasa prea repede, nu devine casant inainte de termen si nici nu cade in cascade. Un alt truc pe care il recomand domnilor pentru pastrarea tineretii si vigorii firului de par este clatirea acestuia: in apa de clatire se adauga o cescuta de otet (otetul inlatura efectul calcaos al apei si lasa podoaba capilara lucioasa si moale).

Perierea parului se face de doua ori pe zi: dimineata si seara, pieptanati parul in toate sensurile pana cand simtiti pielea incalzindu-se (se activeaza circulatia). Dimineata capatati un tonus deosebit, seara va fi inlaturat stresul si energia negative acumulata de-a lungul unei zile obositoare si stresanta pentru firul de par.

De asemenea, un alt pont pe care il pot oferi domnilor ar fi acela ca, in momentul in care doresc sa-si aranjeze freza, sa nu apeleze la vechiul obicei de a-si uda parul. Acest gest nu face altceva decat sa slabeasca firul de par si rezistenta acestuia in timp.

Trebuie de asemenea stiut ca este natural ca unele fire de par sa cada zilnic. Cu cat parul este mai gras, cu atat cantitatea de par pierduta zilnic este mai mare. In fapt, acest par nu se pierde, el se regenereaza.

Daca insa problemele persista fara a se lua masuri, alaturi de alte problem aparute in organismul uman (tulburari de nutritive, digestive, metabolism, boli ale pielii, etc) se poate merge la un specialist pentru a verifica daca mergem catre aparitia cheliei.

Un alt aspect deosebit de important in cosmetic barbatului este ingrijirea gurii.

Tututnul si dintii sunt alte doua problem pe care ar trebui sa le tinem in frau de timpuriu.

Stim ca dintii colorati de la tutun creeaza o imagine respingatoare a persoanei care ii afiseaza insa nici mirosul care il insoteste nu este de neglijat.

Pentru fumatori, se recomanda ca, zilnic, sa foloseasca, pe langa pasta de dinti si apa de gura, spray-ul parfumant, bombonele mentolate, guma de mesteca frumos parfumata.

Pentru albirea dintilor puteti folosi cateva picaturi de lamiae puse pe periuta de dinti, dupa periajul obisnuit.

Moda, miscarea, sedentarismul, nu sunt problem stric feminine. In aceeasi masura si barbatii sunt afectati de aceste aspect ale cotidianului, pastrand proportiile ele se refera si la barbati.

Tinuta corecta a corpului trebuie urmarita pentru a nu se ajunge ladiferite defecte. Exercitiile fizice constituie mijlocul cel mai important prin care se poate ajunge la un echilibru fizic si emotional.

Pentru plimbarile lungi ar trebui ca incaltarile sa fie cat mai commode, mersul sa fie degajat, urmand o respiratie ritmica, iar mainile sa fie libere, ca bratele sa se poata balansa in voie.

Dragii mei, in speranta ca am venit in intampinarea catorva dintre intrebarile voastre, si dragele mele, in speranta ca v-am amintit cateva dintre problemele cu care se confrunta partenerii vostri, va doresc sa aveti rabdare sa va ingrijiti zilnic, fara a face din acest lucru o obsesie dar fara amanare.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .