Masina Google si papusa Steve Jobs, in top "ciudatenii" 2010


Anul 2010, an de criza prin definitie, nu a dus lipsa de evenimente neprevezaute, ciudate sau amuzante, in IT-ul mondial. Iata cateva dintre cele mai ciudate momente, selectate de PC World.


Masina zburatoare

Cercetatorii militari americani au lansat un proiect de cercetare si dezvoltare, cu scopul de a construi prima masina zburatoare cu patru locuri, capabila sa planeze si sa decoleze pe verticala.

Masina Google

Google a pus ochii si pe domeniul auto. In octombrie, gigantul IT a anuntat dezvoltarea unei tehnologii care permite masinilor sa se conduca singure.

Papusa Steve Jobs

CEO-ul Apple nu a fost foarte multumit cand a aflat ca producatorul de jucarii M.I.C.

Gadget planuieste sa lanseze o figurina care-l ii foloseste aspectul.

In consecinta, le-a dat un mail reprezentantilor fabricii de jucarii si i-a amenintat cu un proces.

Rezultatul a fost abandonarea lansarii figurinei.

"Geniul" IBM

IBM a pus supercomputerul Watson la dispozitia producatorilor emisiunii de cultura generala Jeopardy.

Doi dintre castigatorii emisiunii vor participa la o emisiune speciala, unde se vor intrece cu "creierul virtual" in cursa pentru 1 milion de dolari.

Inelul USB

Viitoarea nevasta a unui dezvoltator de jocuri de la Microsoft i-a cumparat acestuia un inel sub forma de stick USB, facut la comanda.

Expertul-copil de la Microsoft

Marko Calasan, un macedonean de 9 ani, este expert in calculatoare si are patru certificate de la Microsoft. In momentul de fata, lucreaza la primirea celei de-a cincea astfel de recunoastere din partea gigantului software.

Bill Gates, dansand pe masa

Potrivit New York Post, miliardarul de la Microsoft a fost vazut dansand fara inhibitii la o petrecere organizata in cadrul Festivalului de Film de la Sundance.

Potrivit surselor citate de ziarul american, Gates a dansat pe mese, lumea a inceput sa faca poze, moment in care a fost luat de echipa de securitate. La iesire, a lasat un bacsis de 500 de dolari.

Mantaua invizibilitatii

O echipa de cercetatori din Michigan spun ca au creat o manta care face obiectele pe care le acopera invizibile pentru ochiul uman, folosind rezonanta magnetica si sticla.

Infractorii promovati

FBI a inceput sa publice fetele cu cei mai cautati criminali pe panourile publicitare din Times Square.

Potrivit oficialilor americani, cel putin 30 de cazuri au fost rezolvate multumita acestor panouri.

Sursa: Bloombiz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .