Secretele unei superbe gradini de apartament
Prima zicere ne avertizeaza ca nu trebuie sa punem ghivecele pe calorifer si ca, daca totusi suntem nevoite sa procedam asa, ar trebui sa punem o caramida sau un support de plastic sub ele.
Plantele iubesc lumina. Trebuie sa tinem cont de acest aspect si sa le asezam la ferestrele orientate spre sud.
Transportul florilor (inclusive cu pamant) se face primavara.
Un aspect mai putin cunoscut este acela ca si florile “racesc”. Asadar, purtati-va cu ele “omeneste” – nu le asezati prea aproape de ferestre sau usi. Plantele nu suporta curentul sau variatiile de temperature.
Plantele trebuie udate la ora fixa – isi formeaza metabolismul in functie de acest aspect.
De asemenea, trebuie “hranite” zilnic – puneti-le apa zilnic (exceptie fac plantele care sunt obisnuite cu seceta – cactusii, etc).
Cand le udam trebuie sa o facem pe la marginea ghiveciului, unde sunt radacinile tinere, absorbante.
Cea mai buna apa pentru “alimentarea” florilor este apa de ploaie sau cea obtinuta din topirea zapezii. Apa de la chiuveta ar trebui lasata o zi intr-un vas descoperit pentru dedurizare, abia apoi poate fi folosita.
Acum cand stim ca si florile sufera “omeneste” ar trebui sa evitam sa le udam cu apa foarte rece sau chiar cu apa mineral.
Un alt mit spune ca zatul de cafea, scrumul de tigarasau zeama de carne ar face minuni penru sanaatea florilor. Gresit... Plantele nu le agreeaza prea tare.
Nici practica “scormonotului” in pamant nu este recomandabila. Radacinile tinere, aflate la suprafata, pot fi foarte usor distruse in acest mod.
Si florile vor sa faca dus. Astfel, din cand in cand o “baie” este binevenita. Aceasta ajuta la indepartarea prafului, care impiedica realizarea procesului de fotosinteza.
Dupa multe studii stim ca plantele iubesc muzica simfonica, fara a refuza alte genuri musicale atata vreme cat acestea nu sunt foarte zgomotoase. Mai stim ca florile simt cand te porti frumos cu ele, cand le iubesti sic and vrei sa le faci rau.
Altfel spus, si florile au “suflet” si trebuie tratate cu respect. Pana la urma, daca tot le-am luat langa noi inseamna ca le-am dorit, si implicit inseamna ca ne plec. Si, cine stie, practica spune ca, in timp, pasiunea se transforma in iubire. Daca asta functioneaza la oameni de ce nu ar merge si la plante. Iar rasplata pe care ele ne-o ofera este nepretuita – bucurie, viata.
Va rog sa reflectati inainte de a incepe o relatie cu o floare/planta si, daca ati decis ca sunteti pregatite, atunci sa faceti tot ce va sta in putere pentru a le face fericite.
Acest website este un pamflet!
Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.
Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.
Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu