Blestemul hipnozei ratate


In urma cu cateva zeci de ani, era o extravaganta sa-ti indrepti comportamentul sau sa treci peste anumite etape din viata, apelind la hipnoza. In plus, specialistii care utilizau acest mijloc de terapie neconventionala erau mai putini si mai bine pregatiti. Acum, la inceput de mileniu III, a devenit o obisnuinta pentru cei din straturile medii si inalte ale societatii, sa scape de stres sau de problemele psihice apelind la regresia hipnotica.

Din pacate, la ora actuala multi dintre cei ce folosesc hipnoza ca mijloc de terapie sunt foarte putin instruiti si nu stiu mare lucru despre ceea ce fac, luind-o ca pe o etrapie normala. Nu este asa, hipnoza foloseste subconstientul oamenilor, acel bagaj de cunostinte ancestrale pe care le avem cu totii. Si exista situatii cand subconstientul, o data trezit, nu mai poate fi adormit, astfel ca pacientul sa-si continue viata normala.

“Vad umbre si aud glasuri”

Pentru prima data am fost sesizati de doua persoane care fusesera pacientii unui astfel de terapeut. Mergind pe firul informatiilor, am descoperit o lume bizara, o lume despre care chiar si noi, obisnuiti cu cele mai stranii lucruri, nu credeam ca ar putea exista. Este vorba de lumea celor care, supunindu-se unor regresii hipnotice, au avut de indurat efecte secundare ale starilor de transa.

Doua cazuri iesite din comun ii au ca subiecti pe Marius O, barbat si pe Tatiana T., femeie, din Brasov, respectiv din Bucuresti. Barbatul a apelat la ajutor medical sustinind ca este la un pas de a-si pierde mintile.

“Cand m-am dus la psiholog, voiam sa scap de claustrofobie. Dar imediat dupa prima sedinta, am inceput sa vad tot felul de lucruri ciudate. Vad umbre si aud glasuri care vorbesc in limbi necunoscute, care rid sau urla. Din cand in cand umbrele acelea se tin pe urmele mele si le aud susotind in spatele meu sau aiurea. O baba mi-a spus ca as fi fost fermecat de niscaiva vrajitoare si ca umbrele sunt diavolii trimisi sa ma chinuie. Am fost si la biserica, dar degeaba, umbrele au continuat sa-si vada de treaba”.

Ceea ce doreste acum Marius este sa nu mai vada si sa nu mai auda nici un fel de glas ciudat. Psihologul vinovat desituatia sa i-a dat casetele inregistrate pe durata sedintelor de hipnoza.

“Am stat sa ma ascult si nu pot sa cred ce bazaconii spun. Ca de fapt eu nu sunt om ci sunt un extraterestru trimis pe Pamint ca sa invete sa iubeasca. Parca sunt din , nu alta”.

Nu de aceeasi parere este si psihologul, care a acceptat sa ne spuna cateva cuvinte despre acest caz straniu.

“Oamenii nu pot intelege ca ei nu au doar o viata, ca ei nu sunt doar ceea ce par a fi. Subconstientul lor este o arhiva fantastica, in care sunt inchise si pastrate amintiriledin toate vietile. Din pacate, in stare constienta, nimeni nu are acces la aceste informatii. Aici intervin eu. prin hipnoza ii ajut sa-si cunoasca propriul subconstient si sa aiba accesla toate cunostintele pe care le-au acumulat. Domnul respectiv este suparat pe mine, pentru ca el nu crede in astfel de lucruri. Nu poate accepta faptul ca el este o entitate energetica inchisa intr-un corp de om”.

Nu vrem sa-l criticam pe terapeut, mai ales ca in parte are dreptate. Doar ca suntem convinsi ca incearca sa treaca pragul unei noi stiinte folosindu-se de pacientii sai, de oamenii care au acces la lumile astrale, nevazute.

Amintiri de nicaieri

Ceva asemanator i se intampla si Tatianei. In virsta de 29 de ani, femeia a apelat la regresia hipnotica pentru a corecta o frigiditate care nu-i permitea sa pastreze nici un barbat langa ea. A cautat prin cunoscuti si pana la urma a ajuns la un “specialist” in voga. Doar ca, dupa a treia sedinta de hipnoza, fata a inceput sa reclame vizualizarea unor imagini care nu fac parte din amintirile ei.

“Vad tot felul de locuri, de fiinte, de locuinte care mai de care mai ciudate. Mi se intampla si cand sunt treaza dar si cand dorm. Ma trezesc ca sunt la volan, in masina si-mi apar in fata ochilor tot felul de flashuri cu imagini aiurea. Am renuntat sa mai conduc din cauza lor, pentru ca risc sa am vreun accident”.

Psihologul la care a apelat a incercat sa o linisteasca, spunindu-i ca sunt amintirile ei dintr-o viata anterioara si ca or sa dispara in timp, dupa mai multe sedinte de hipnoza.

“Si uite ca se fac acuma trei ani incheiati de cand tot vad flashurile alea inaintea ochilor. Intre timp am fost si pe la alti specialisti, dar fara nici un rezultat.A trebuit sa-mi pun ochelari de soare pentru ca oamenii din jurul meu sa nu ma vada holbindu-ma aiurea, pe strada sau in mijlocul unei discutii”.

Despre daune, nici nu poate fi vorba, intrucit legislatia româna nu prevede pedepse pentru cazuri de hipnoza esuata, cu urmari in viatade zi cu zi.

O femeie in trupul unui barbat

In vara lui 2003, cei de la protectia consumatorilor s-au lovit de mai multe solicitari complet aiuristice. De la o femeie care isi reclama vecina ca munceste mult ca sa cistige bani si nu da si la altii, pana la interzicerea claxoanelor in sate, p motiv ca zgomotul traumatizeaza puii de gaina din ouale de sub closca si ca acestia nu mai vor sa iasa din gaoace. Printre reclamatii era si cea a unei femei, impotriva unui terapeut care trata prin regresie hipnotica. Femeia sustinea ca in urma sedintelor de hipnoza, la care apelase sotul sau pentru a-si corecta o stare de somnambulism, barbatul nu se mai poate apropia de ea. De fiecare data cand femeia se apropia de sotul ei, acesta o impingea si-i spunea:

“Fugi de-aici, boanghina, esti nebuna?! Du-te-ncolo si lasa-ma-n pace, ca te plesnesc. Tu, n-auzi?!”.

Pana la urma femeia si-a dat seama de unde vine schimbarea sotului sau si s-a dus la terapeut. Amenintat ca va fi dat in judecata si ca i se vor cere daune imense, acesta a recunoscut ca a gresit tratamentul si ca nu stie ce anume sa faca.

“Spunea ca l-ar fi ajutat pe sotul sau sa-si descopere latura feminina din el. Cand l-am intrebat ce inseamna asta, mi-a spus ca desi sotul meu a ramas barbat din punct de vedere fizic, din punct de vedere sentimental e o femeie in corp de barbat”, povesteste femeia suparata.

“Tata devenise diavolul casei”

Dintre cei care au avut de suferit de pe urma hipnozei, cel mai dificil este cazul lui Tudor B. din Iasi care s-a schimbat complet in urma terapiei. Atit de mult, incit nimeni nu-l mai recunoaste. Din barbatul si tatalmodel care era, s-a transformat intr-un betiv care-si bate copiii de cateva ori pe zi si care-si bea si ultimul leu. Din cauza acestei situatii sotia i-a luat pe cei trei copi minori si a divortat de barbatul pe care l-a iubit enorm.

“Era alt om. Imi era frica numai cand se uita la mine, iar copiii inghetau cand tipa la ei. O fi sau nu o fi de la hipnoza, n-am de gind sa stau cu miinile in sin si sa-i vad peastia mici cum sufera din cauza lui”.

In ceea ce il priveste, barbatul nu e foarte constient de ceea ce i se intampla. El sustine ca face doar ceea ce trebuie si ca stie ce trebuie sa faca de la un inger.

“Eu stau de vorba cu un inger puternic si el imi spune de fiecare data ce trebuie sa fac. Eu nu vreau sa-i bat pe copii, dar ingerul spune ca sunt niste pacatosi si ca doar asa o sa-i ajut sa se mintuiasca si saprimeasca iertarea pacatelor”.

Cat despre copii, cel mai mare, de 10 ani, ne spune cu lacrimi in ochi ca au fost obligati sa plece din casa din cauza ca “tata devenise diavolul casei si voia sa ne omoare si pe noi si pe mama”.

“Se uitau oamenii la mine ca la un nebun”

Un caz mai special este cel al lui R. B., de 43 de ani. Cu 10 ani in urma a apelat la un psihoterapeut care era la moda, pentru a-si indrepta un defect de vorbire pe care-l avea din copilarie. Cazul a fost un esec total. Nu numai ca nu a scapat de defectul respectiv, dar se trezea facand ca toate animalele pe unde se ducea.

“Latram, miorlaiam, ciripeam, de se uitau oamenii la mine ca la un nebun. A trebuit sa-mi schimb de cateva ori locul de munca, pentru ca de fiecare data eram dat afara pe motiv ca sperii clientii, ori in marketing, lucrul direct este nu important, ci chiar vital”.

Doi ani a incercat R.B. sa indrepte raul facut, dar nici unul dintre specialistii la care a apelat nu l-au putut ajuta.

“Atunci am decis sa ma ajut singur si sa-i ajut si pe altii care ajunsesera la fel ca mine. Am studiat tot ce am gasit despre hipnoza, in carti, pe Internet, apelind la profesori de psihologie recunoscuti ca somitati in materie”.

Dupa cinci ani de studii si cercetari, R.B. a reusit sa se vindece singur prin auto-hipnoza.

”A fost periculos, motiv pentru care am fost asistat de citiva specialisti, pentru a nu pati cine stie ce”.

Dar totul a decurs cu bine. Rezultatul obtinut l-a determinat sa renunte la meseria lui de baza si sa se dedice ajutorarii persoanelor care aveau aceleasi probleme pe care le avusese si el. dar e greu, pentru ca astfel de cazuri sunt, nu o data, confundate cu cele pentru psihiatru, iar confidentialitatea psihologilor il impiedica sa afle amanunte despre cazurile de hipnoza ratata.

“Nu pot sa refuz ceva ce vine de la Dumnezeu”

Am pastrat pentru incheiere cazurile fericite a doua femei, din Craiova si Constanta, care spun ca pentru ele hipnoza a avut urmari pozitive. Astfel, Ileana Raducanu din Craiova s-a trezit, dupa mai multe sedinte de terapie prin hipnoza, ca stie franceza si rusa. Inainte de asta femeia rupea doar cateva cuvinte in engleza, ce apucase sa invete de la televizor. Acum insa, se teme sa nu-si piarda abilitatile, motiv pentru care a renuntat la sedintele de terapie. Degeaba i s-a explicat ca e periculos ceea ce face, ca nu a redevenit ea insasi. Femeia sustine ca niciodata nu i-a mers atit de bine si ca nu va renunta, pentru nimic in lume, la darul primit.

“Eu cred ca darul asta e de la Dumnezeu si ca El m-a indreptat catre terapeut. Nu pot sa refuz ceva ce vine de la Dumnezeu”, spune femeia.

Al doilea caz fericit este al constantencei Miruna T. care s-a dus la terapeut pentru a scapa de stres. In urma sedintelor de regresie hipnotica, femeia a aflat consternata ca a fost infiata de la virsta de trei luni si tot asa a aflat ca bunicul sau mai traieste. Parintii Mirunei murisera intr-un incendiu in 1971 si toata lumea a fost convinsa ca fetita decedase alaturi de ei. Mare a fost bucuria batrinului cand a aflat, dupa 33 de ani, ca nepoata lui traieste si ca are si doi copii, deci e strabunic.

NR. Multumim celor care, direct sau indirect ne-au ajutat sa aflam despre ceea ce se intampla in spatele unei sedinte de hipnoza ratata.

de : Eliszar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .