Nu stiu voi cum sunteti dar eu imi rezerv o zi pe saptamana care sa imi apartina.
O zi in care ma uit prin garderoba si hotarasc ce doresc cu ce vreau sa ma imbrac in saptamana viitoare, o zi in care imi rasfat cu rabdare fiecare parte a corpului si descopar toate “problemele” pe care corpul meu mi le comunica. O zi in care nu fac altceva decat ceea ce imi face placere si simt ca ma relaxeaza. Fie ca ma duc la cumparaturi sau la restaurant, fie ca merg la spectacol sau la patinoar, fie ca ma plimb, citesc sau pur si simplu ma uit la un film sau ma cufund intr-o baie prelungita cu multa spuma, lumanarele parfumate, aromaterapie, muzica buna si un pahar cu vin stiu ca ziua aceea ma va ajuta sa-mi reincarc bateriile pentru inca o saptamana agitate, plina de termene limita.
Asadar astazi va voi spune cateva mici secrete pentru ingrijirea ochilor. Bineinteles tot cu ajutorul plantelor.
Telina – Sucul de telina este folosit in unele afectiuni oftalmologice fie prin picaturi aplicate pe pleoape, fie prin tamponari usoare ale pleoapelor.
Albastrelele sunt recomandate in cazul ochilor obositi, al cearcanelor, al pleoapelor ridate – se aplica zilnic comprese cu infuzie de flori d albastrele , acestea avand proprietati calmante, tonifiante.
Teiul are actiune calmanta, decongestive. Se pot folosi comprese care se mentin pe pleoape timp de 15 minute pentru cearcanele si pleoapele irritate.
Trandafirul este cunoscut ca dezinfectant si decongestiv; folosit in iritatii oculare.
Musetelul are prorpietati estetice si curative deja cunoscute de toata lumea. Pentru ochii iritati si inflamatiile pleoapelor se recomanda tampoane cu infuzie de musetel.
Pentru spalatul ochilor obositi va recomand infuzie de vita-de-vie.
Cartoful se foloseste pentru combaterea edemelor pleopelor – aplicatii locale cu pasta de cartofi.
In ceea ce priveste ingrijirea mainilor, si aici se poate folosi o paleta larga de plante (fructe, legume) cu ajutorul carora putem sa scapam de problemele la care ne supunem cu stiinta sau fara mainile, de-a lungul vietii noastre agitate.
Zeama de rosii catifeleaza pielea si atenueaza sau vindeca iritatiile produse de detergent. Un lapte nutritive se poate prepara din 50 ml suc de rosii, o lingurita de glicerina si un varf de cutit de sare. Se ung mainile si se maseaza usor.
Semintele de gutui, preparate macerat se folosesc pentru atenuarea crapaturilor mainilor.
Se freaca mainile cu felii de lamaie si astfel putem atenua crapaturile. De asemenea, sucul de lamiae, ajuta la fortifierea unghiilor fragile.
Decoctul de stejar se foloseste impotriva transpiratiei mainilor.
Cand mainile se invinetesc cu usurinta, putem folosi ca antidot pasta de cartofi.
Impotriva negilor, vom folosi usturoi iar telina se foloseste pentru mainile care se inrosesc cu usurinta (2 teline in 500 ml apa, se fierb 30 de minute – introducem mainile in Solutia astfel obtinuta, pentru 10-15 minute).
Rostopasca este o planta cu actiune antiseptic, trofica.
Iata asadar cat de mult ne ajuta natura sa scapam de micile neplaceri inestetice sau chiar sa ajutam organismul sa se insanatoseasca sis a ramana asa.
Pentru astazi ma opresc si va doresc sa va opriti un minut din goanna zilnica sis a va ganditi cat de importante sunteti voi in fata voastra si, evident, sa actionati ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu