Trusa de prim ajutor pentru vacanta


Copii au tendinta de a se accidenta mereu. Iata ce trebuie sa ai mereu cu tine in trusa de prim ajutor cand pleci in vacanta cu familia.

In cazul in care pregatesti o vacanta alaturi de copii, fie ea pe bicicleta, cu masina sau pe jos, fie ca mergi la plaja sau pur si simplu faci o plimbare mai lunga, asigura-te ca ai o trusa de prim ajutor bine aprovizionata la tine pentru cazul in care tu sau copilul tau va accidentati.

Conform unui sondaj recent, s-a descoperit ca 80% dintre noi nu avem acasa echipamentul necesar pentru a face fata unei urgente medicale minore, ca sa nu mai vorbim despre momentele in care facem o drumetie.


Aceasta nu doar ca ne supune unor riscuri, dar inseamna si ca facem multe vizite la camera de urgenta sau sunam medicul de familie ori ambulanta pentru afectiuni minore, relativ simplu de tratat cum ar fi juliturile, care sunt ceva obisnuit pentru copii, basicile sau rupturile.

A avea o trusa de prim ajutor bine dotata face diferenta atunci cand are loc un accident, fie ca are loc acasa, pe drum, in vacanta sau la locul de munca.

Trusa trebui tinuta intr-o locatie accesibila, unde obiectele pot fi inlocuite imediat dupa ce au fost folosite. Nu uitati sa verificati din cand in cand trusa pentru a va asigura ca toate sunt la locul lor si ca nu au expirat.

Daca ati urmat un curs de prim ajutor, existenta unei asemenea truse ar putea insemna diferenta intre viata si moarte in anumite situatii.


Termometrul


Cele traditionale sunt destul de ieftine insa pot fi greu de citit, in special noaptea. Tipurile noi includ modelele digitale care se introduce in ureche si dau rezultatul intr-o secunda sau cele cu capatul detasabil, ideale pentru copii.

Temperatura normala a corpului este de 37 de grade, iar febra este orice temperatura mai mare de 38.

Antisepticele


Verifica medicamentele pentru a te asigura ca nu au expirat si ca sunt bine inchise, pentru a nu fi contaminate cu bacterii.

In cazul taieturilor minore si a juliturilor, curata rana si imprejurimile folosind apa, dupa care aplica antisepticul pentru a va proteja impotriva infectiilor.

Aplica un plasture cand rana este curata si uscata. Cand copilul tau s-a accidentat, o curatare corecta a ranii va impiedica infectia.

Solutie pentru ochi


Trebuie sa ai mereu la tine o solutie pentru curatarea ochilor intr-o sticla mica, deoarece recipientele mari sunt suspectibile de a fi contaminate cu bacterii.

Rupe sigiliul si strange cutia pentru a determina solutia sa iasa. Daca nu dispui de un asemenea medicament cand ai nevoie, poti folosi apa fiarta si racita.


Plasturi pentru ranile copiilor

Au mai multe forme si marimi, in functie de scopul pentru care au fost creati. Este indicat sa ai mai multe tipuri pregatite in caz de nevoie. Cele colorate sunt ideale pentru copii.

Plasturi pentru basici sunt destinati pentru a ajuta basicile sa se vindece.

Pentru a-i folosi, asigura-te ca zona afectata este curata si uscata. Aplicati-l central, iar daca basica nu se vindeca, se infecteaza ori sangereaza, este indicat sa mergi la doctor.
**********
Sursa : aici

Un comentariu:

  1. copii sa fie mai atenti, sa isi asculte parintii
    sa fie cuminti
    nu le place

    sa-si ia masurile de rigoare

    eu nu platesc nik...nici timp nici bani
    nici taxe !Matei Monica - Onesti

    RăspundețiȘtergere

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .