Un regim avand la baza fructe, legume, cereale, produse lactate si 1-2 oua pe saptamana poate fi considerat ca perfect echilibrat. Chiar si pentru cresterea unui copil nu este nevoie de carne in alimentatie. Din experienta indelungata a unor popoare orientale (chinez si indian), copiii cresc mai sanatosi si mai inteligenti daca sunt hraniti cu seminte oleaginoase, cereale, legume si fructe, excluzand total carnea.
Click aici pentru a downloada capitolul referitor la carne din cartea "Ghid de alimentatie sanatoasa" de Dr. Ovidiu Chis.
Capitulul referitor la carne contine informatii referitoare la:
* Alimente care nu sunt recomandate pentru ca sunt extrem de nocive: 1. carnea de mamifere (porc, vita, oaie, vanat) 2. grasimile animale (untura, slanina, peste gras, seu) 3. celelalte tipuri de carne (pasare, peste) * Continutul in proteine al alimentelor: 70 % alge 35-40 % soia 30-35 % ciuperci, anumite branzeturi tari 25-30 % linte, mazare, arahide, unt de arahide, grau incoltit, drojdie de bere, parmezan 20-25 % fasole, migdale, vinete, alune, branza, cascaval 18 % oua 13-15 % nuci, grau, ovaz, secara si alte cereale * De ce carnea si grasimile animale trebuie evitate: 1. Sunt sursa cea mai mare de colesterol 2. Provoaca aciditatea sangelui, cu o serie de consecinte negative 3. Demineralizeaza organismul 4. Produc fenomene de putrefactie in tubul digestiv, ducand la intoxicarea organismului 5. Au foarte multe calorii, care evident se depun tot sub forma de grasime in corpul uman. 6. Energia cheltuita pentru digestia carnii este foarte mare, aproape echivalenta cu energia pe care carnea o cedeaza corpului, motiv pentru care cei care consumă carne se vor simţi satui, dar molesiti (aceasta masa fiind greu digerabila) si aparent puternici, dar de fapt obositi (fiind ametiti de hormonii excitanti). * Deosebiri fundamentale intre carnivore si om * Despre ciuperci, o excelenta sursa de nutrienti Stiati ca ciupercile: 1. Sunt o excelenta sursa de nutrienti. In compozitia lor glucidele se combina cu proteinele intr-un raport optim. Carnea nu contine glucide si este mai saraca în proteine decat ciupercile. 2. Contin multe minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu, seleniu, cupru), substanţe organice (zaharuri, proteine, lecitină), acizi organici (tartric, malic, citric), oligoelemente şi numeroase vitamine (A1, B1, B2, D). 3. Sunt alimente alcalinizante, arsurile la stomac aparute dupa consumul de alimente cu aciditate ridicata sunt alungate cu ciuperci. 4. Au proprietati care impiedica formarea si dezvoltarea tumorilor. 5. Sunt energizante desi au putine calorii, fiind utile in curele de slabire. * Digestia carnii si putrefactia in tubul dugestiv Spre deosebire de plante, care au o membrana celulara rigida si un sistem circulator simplu, celulele animale mor foarte rapid cand circulatia este oprita. Imediat ce viata inceteaza, proteinele animale se coaguleaza si sunt secretate enzime autodistructive; se formează noi substante numite ptomaina, putresceina si cadaverina, provenite din degradarea proteinelor. Cea mai mare cantitate de carne este consumata de obicei la un interval de o saptamană sau doua dupa taiere, dar putrefactia si cresterea numarului de bacterii incepe imediat dupa moarte. Obisnuinta de a consuma o asemenea carne animala, in starea sa caracteristica de descompunere rapida creeaza otravuri foarte violente in colon si imbatraneste prematur tractul intestinal si intregul organism. * Cele 3 mari pericole pentru consumatorul de carne: otravirea, cancerul si bolile cardiace Eschimosii, care traiesc preponderent cu carne si grasimi animale imbatranesc foarte rapid, avand o medie de viata de numai 27 de ani si jumatate! Paradoxal, ei nu sunt atat de afectati de ateroscleroza, datorita uleiurilor de peste consumate, dar organele interne le sunt grav afectate datorită cantitatilor mari de toxine provenite din carne. Kirghizii, trib nomad din Rusia orientală, al căror regim se compune in mod esential din carne, imbatranesc la randul lor prematur si nu depasesc, cel mai adesea, varsta de 40 de ani. La polul opus, poporul din Valea Hunza (Pakistanul de nord), locuitorii din Okinawa si serpasii din Nepal au atras atentia cercetatorilor prin longevitate si lipsa bolilor degenerative, in special cancerul şi bolile cardio-vasculare. Secretele lor sunt:
ProtectiaAnimalelor .ro site dedicat protectiei si drepturilor animalelor: caini, pisici, animale domestice sau salbatice. Contine de asemenea informatii referitoare la vegetarianism, probleme de etica, ecologie si eradicarea saraciei.
http://www.protecti aanimalelor. ro
Veni Vidi Vegani
http://en.eyeka. com/video/ view/268484- Veni-Vidi- Vegani-version- FRANCAISE
Lacrimi ascunse in spatele zidului de fier - documentar video ce arata imagini tulburatoare din timpul transportului animalelor si din macelarii - cu traducere in romaneste
http://www.youtube. com/watch? v=MlNjyIhy_ 58
"Earthlings" documentar video - narat de Joaquin Phoenix - cu traducere in romaneste
http://www.ecomagaz in.ro/video- cruzimea- oamenilor- fata-de-animale- earthlings/
"Devorand Pamantul" ("Devour the Earth") documentar video - narat de Paul McCartney - cu traducere in romaneste
http://www.globetra nsformer. org/devour/ download. php?lang= ro
Film socant ce arunca o privire in interiorul industriei blanurilor din China
http://www.furisdea d.com/feat- worst-dressed- 09-ty.asp? fbsc=1
"O datorie sacra" ("A Sacred Duty: Applying Jewish Values To Help Heal The World") documentar video
http://www.asacredd uty.com
"Peaceable Kingdom"
http://video. google.de/ videoplay? docid=-130222957 3448724495&i=I0yXSeqVNIXs2QLq9 oW2Aw&q=peaceable
Viata de cobai - video
http://www.evz. ro/articole/ detalii-articol/ 825730/Viata- de-cobai- -VIDEO/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu