Rutina dupa 30 de ani

Un subiect foarte delicat: cum facem viata mai colorata?

Cum scapam de rutina?


Fie ca sunteti un cuplu, sau singure, acest flagel nu va ocoleste. Trebuie sa faceti cateva eforturi pentru a scapa de banal. Banalul cotidian care ne framanta pe toti, ne macina nervii si nu ne lasa sa fim fericite.

Primul gand care imi vine in minte este drumul zilnic catre scoala sau serviciu. Acelasi drum, zi de zi, fara nimic schimbat, te face sa ajungi deja blazata la locul actiunii, intr-o zi care abia incepe.

Asadar…sa facem cateva artificii si sa schimbam rutina: o alta straduta, o alta masina, un autobuz poate, sau chiar cativa pasi facuti pe jos mai schimba putin obiceiul zilnic.

Apoi, pentru fiecare centimetru de schimbare in traseul zilnic ar trebui sa profitam si sa mergem cu fruntea sus: nu are rost sa ne gandim deja la problemele zilei care abia incepe. O sa fie destul timp si pentru asta. Acum privim oamenii, masinile, magazinele care prind viata, copiii care pleaca la scoala, vanzatorii din piete care isi umplu tarabele cu marfurile, hainele oamenilor – colorate sau nu, potrivite sau nu, cladirile pe langa care trecem in fiecare zi si pe care uitam sa le observam, animalele iesite la promenada etc.

Deja am ajuns la locul faptei….pai sa trecem la pasul urmator: treburile zilnice, prioritatile, cafeaua. Nu in aceeasi ordine in fiecare zi. Putem sa incepem ziua citind e-mailul, sau, luandu-ne o cafea, sau, discutand cu colegii despre prioritatile zilei respective sau, orice credeti ca poate strica rutina zilnica.

Si la intoarcerea acasa ar trebui sa facem un exercitiu important de vointa: lasam la birou/scoala totul: incepe o noua parte a viatii noastre. Asadar, ne relaxam in drumul spre casa privind luminile orasului, sau vitrinele magazinelor, sau, comerciantii…. vedem incheierea unui capitol zilnic.

Poate o privire galanta, sau un flirt ar putea adauga un plus de pozitivism.

Acasa ajunse schimbam hainele si apoi avem la alegere ; o discutie cu partenerul, o cina romantica, o baie fierbinte cu muzica, spuma, lumanari si un pahar de vin, o carte buna, o emisiune interesanta, un film relaxant sau, din contra, unul care ne tine cu inima la gura. In fiecare seara poate fi altceva.

In week-end ne putem programa zi de curatenie, gospodarit casa, pregatit saptamana urmatoare, shopping, patinaj, un film la cinema, etc….

Sunt atat de multe lucruri frumoase care se pot intampla intr-o saptamana incat singura explicatie pe care o dam rutinei este…rutina, blazarea, adancirea intr-o rutina care ne distruge incet, incet, bucuria de a trai, de a simti fericire, de a simti iubire, de a flirta…intr-un cuvant ne amaraste viata.

Dragele mele, sta in puterea noastra sa ne facem o viata ca un basm, o viata despre care citim in carti si de care ne intrebam de multe ori de ce nu poate fi si a noastra.

Aceste momente de tinerete vesnica pot fi ale noastre daca stim sa ne bucuram de fiecare moment al zilei si al noptii si, mai ales, daca o facem in fiecare zi altfel, cu mai multa indarjire, cu mai multa daruire.

Va doresc o viata ca un fulg de nea: pufoasa, curata, linistita si zburdalnica. Nu uitati ca sta in puterea voastra sa o transformati in ceea ce ati visat inca din copilarie.


Valentina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .