Cozonac cu chimicale de Craciun

Boromir - Cozonac cu chimicale

Continuand seria exceptionala"Ce bem, Ce mancam", Cristina Andreea Calin de la Jurnalul a prezentat cazul cozonacului de la Boromir, care efectiv este o BOMBA CALORICA, si pe langa faptul ca el contine 3 Euri periculoase, producatorul nu considera necesar sa anunte diabeticii ca, odata cu consumul acestuia, daca nu au insulina langa ei, pot ajunge doar la doua destinatii: spital sau morga.

Grasimile hidrogenate afecteaza inima


In compozitia produsului intra o cantitate foarte mare de margarina. Aceasta este o grasime modificata chimic, care afecteaza functionarea ficatului si a sistemului cardiovascular.



Cozonacul cu cacao si rahat Boromir are in compozitie "faina alba de grâu 000, apa, zahar, grasimi vegetale hidrogenate, rahat (24%), drojdie naturala, oua, lapte praf, zahar invertit, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi E 471, lecitina E 322, sorbitol E 420, cacao (1%), sare iodata, arome: vanilia". Produsul poate contine bucati de coaja de nuca si contine alergeni: gluten, ou, nuca. De asemenea, sintem avertizati ca produsul este tratat cu alcool etilic. Valorile nutritive pentru 100 de grame de produs sint: valoare energetica 434 kcal/kj, proteine 10g, carbohidrati 63g, lipide 14,5g.



ANALIZA

Cozonacul analizat este un produs de panificatie cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide (63%), cu absorbtie lenta (amidon din faina alba) si cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zaharoza si zahar provenit din rahat, zahar invertit: glucoza-fructoza). Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atentia ca produsul contine si lipide hidrogenate periculoase pentru sanatatea inimii si a ficatului. Densitatea energetica a produsului este foarte ridicata: 434 kcal/100 de grame. Produsul contine si o serie de aditivi alimentari si surse de gluten, ou, nuca, lactoza, proteina din lapte, de care alergicii trebuie sa tina cont. Sorbitolul, E 420, poate provoca probleme digestive daca este consumat in exces.



CONCLUZII

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, rezulta ca produsul nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio si cerebrovasculare, hepatorenale, celor cu sindrom metabolic. Suferinzii de rezistenta la insulina si de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinind cont de aportul de glucide adus de produs. Cei cu intoleranta la lactoza sau cu alergie la unul din componentele produsului il vor testa in prealabil.

Cozonacul este interzis suferinzilor de celiachie.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL http://asistentapentruconsumatori.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .