Cum ne protejam de frig iarna?

Iarna, pielea noastra are de suferit de pe urma frigului. Expunerea la temperaturi scazute si vant creaza disconfort, de cele mai multe ori. Uscarea rapida a pielii, aparitia de rani si degeraturi reprezinta manifestari frecvente de raspuns la frig. Asadar, inainte sa iesiti din casa asigurati-va ca pielea va este protejata prin imbracaminte adecvata si portiunile neacoperite sunt date cu lotiuni si creme grase care sa impiedice inghetarea tesuturilor.

Cele mai afectate zone ale corpului de gradele putine de afara sunt urechile, nasul, mainile si fata. Ingrijite permanent si rasfatate in creme speciale, aplicate inainte de a iesi din casa, aceste zone vor rezista mai bine frigului. Hidratarea pielii este esentiala si se realizeaza prin consumul de lichide si intrebuintarea cremelor si lotiunilor. Puteti folosi cremele anti-frig cu efect de protectie sporita, cele mai eficiente fiind cele din productia cosmetica a scandinavilor, austriecilor sau nemtilor. Mai putin recomandate sunt cremele care contin alcool sau glicerina.

Desi iarna suntem tentati sa facem dusuri si bai cu apa cat mai fierbinte, pentru a contracara frigul care ne patrunde si in oase, pentru sanatatea pielii ar trebui sa folosim apa calda, nu fierbinte. Imediat dupa baie este obligatoriu sa aplicam un strat de crema pe tot corpul. Daca vara, din cauza caldurii, glandele sebacee isi sporesc activitatea, determinandu-ne sa apelam la o crema de corp mai usora din punct de vedere al compozitiei, iarna se recomanda folosirea unei creme mai consistente, ba chiar grase. Saptamanal, aplicarea unui ulei pentru bebelusi sau a uleiului de masline este benefica si foarte hranitoare.

Buzele au foarte mult de suferit din cauza frigului si a vantului, fiind, in cele din urma, cele mai expuse. Evitati deshidratarea si craparea lor, prin aplicarea repetata a unui balsam de buze cu efect regenerator si protector.

Cu toate ca majoritatea dintre noi folosim manusi in anotimpul rece, acest lucru nu este suficient. Folosirea zilnica si repetata a unei creme de maini sporeste protectia pielii mainilor, conferindu-le pe langa un aspect catifelat, elasticitatea si protectia de care au nevoie. Este de retinut faptul ca mainile degerate isi revin daca sunt tinute in apa calduta, ci nu pe o sursa directa de caldura, cum ar fi caloriferul sau soba.


Din dorinta de a iesi in evidenta sau de a ne pastra in tendinte, cateodata imbracam haine mai putin adecvate conditiilor climaterice, fara sa ne gandim ca sanatatea ne poate fi pusa in pericol. Imbracamintea trebuie sa fie suficient de groasa pentru a asigura o buna protectie impotriva senzatiei de frig, a vantului care usuca si a umiditatii neplacute. Indepartati imediat orice haina sau incaltaminte uda/umeda, stergeti pielea si schimbati-va in ceva uscat si calduros.

Olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .