LCD sau LED - ce este mai bun ?

As alege LED.
Costa mai mult, dar ofera alta calitate a imaginii si durata de viata mai lunga.


Televizoarele cu display LED se inscriu si ele in familia LCD-urilor pentru ca ambele tipuri folosesc cristale lichide la afisaj.

Dar exista si diferente:

Televizoare LCD
: imaginile sunt redate prin iluminarea cristalelor lichide de neoane care produc o lumina fluorescenta, acest lucru ofera un contrast mai mic de culori.

Inca un inconvenient întâmpinat de mulţi dintre posesorii de ecrane LCD este vizibilitatea mai slaba atunci cand persoana se afla in afara unui unghi de 30 de grade fata de centrul televizorului.

in privinţa culorilor, o diferenta clara se poate observa doar in cazul TV-urilor LED care au diode colorate. Acestea ofera nuante mult mai pronuntate, in timp ce TV-urile cu leduri albe nu se deosebesc prea tare de LCD-uri.


Televizoare LED
In cazul televizoarelor LED, neoanele sunt inlocuite de diode emitatoare de lumina, sau leduri.

Televizoarele cu tehnologia LED sunt prea noi pentru a se cunoaşte cu exactitate durata de viata, insa intotdeauna un factor important este si producatorul. Plasmele sunt prezentate ca avand o durata medie de viata de 100.000 de ore.

Ecranele cu tehnologie LED sunt disponibile, cu diagonale mari, de la 100 cm in sus. LCD-urile par cele mai accesibile, ele putand fiind disponibile cu diagonale incepand de la 40 cm.

Plasmele au avantajul de a fi cele mai mari ecrane oferite pe piata.

Dezavantajul lor este ca nu pot oferi rezoluţii ridicate la dimensiuni mici. Consumul de electricitate este una dintre putinele batalii pierdute de tehnologia de afisare LED in favoarea LCD-ului.


Ce tip de televizor este in poza?

intrebare de 95 de puncte
























-----------
via : LINK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .