Conform zicalei: nu e pasare ca porcu, producatorii de la PROFI v-au pregatit o mica surpriza: pateu de pasare din slanina de porc. Nu conteaza daca vreunul dintre voi e alergic la carnea de porc. In fond, pe eticheta scrie pasare...
Pateul de pasare de la PROFI este de fapt facut din slanina de…porc si musteste de chimicale
Legea 363 din 2007 sanctioneaza drastic publicitatea inselatoare facuta de comercianti, mai ales cand este vorba de ..alimente care sunt destinate consumului romanilor si mai ales copiilor din tara noastra.
Continuand seria exceptionala "Ce bem, Ce mancam", Cristina Andreea Calin de la Jurnalul a prezentat cazul pateului de pasare de la PROFI ROM FOOD SRL, aceasi firma care opereaza si lantul de magazine cu acelasi nume.
Acest pateu desi este inscris pe eticheta ca fiind ..de pasare...de fapt contine slanina de... PORC, fara ca acest lucru sa fie mentionat pe undeva pe eticheta produsului, inducand grav in eroare consumatorii. In plus pe eticheta produsului apare mentionat doar E472 insa in fapt in produs mai exista inca doi euri E301 si E250, extrem de nocivi pentru corpul uman , care duc la cancer, obezitate, hipertensiune , osteoporoza, Parkinson si Alzheimer...Iata asadar ca avem superoferta de la Profi : cumparam un produs si primim inapoi vreo 10 boli crunte!
Pateu din slanina
Nesanatos. Pateul contine un exces de grasimi periculoase
CE BEM, CE MINCAM
Denumirea de pe eticheta ne duce cu gindul la un produs sanatos, care poate fi consumat de majoritatea persoanelor. Numai ca ficatul de pui nu este ingredientul principal, iar consumatorul este pacalit.
Pateul de pasare Profi are ca ingredient principal slanina de porc. Ficatul de pui are o pondere de doar 30%, fiind urmat in lista compozitionala de apa, sare, emulgator E 472, esteri ai acidului acetic sau lactic cu mono si digliceride ai acizilor grasi, condimente, antioxidant: izoascorbat de sodiu E 301, consevant: nitrit de sodiu E 250. Producatorul precizeaza ca pateul a fost obtinut prin fierbere.
ANALIZA
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de tip pate obtinut din slanina de porc, ficat de pui, apa, sare si aditivi alimentari din clasa emulgatorilor, antioxidantilor si conservantilor. Pateul are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi animale saturate (slanina de porc si grasimi saturate din ficatul de pui) inalt aterogene, periculoase pentru sanatate, care imprima si o densitate energetica foarte ridicata. Produsul aduce si un aport mare de sodiu provenit din sare si din aditivii E 301 izoascorbat de sodiu si E 250 nitrit de sodiu. Acest exces provoaca tulburari ale tensiunii arteriale, retinerea apei in tesuturi, impiedica fixarea calciului in oase, este nefrotoxic.
CONCLUZII
Produsul analizat nu este indicat copiilor, supraponderalilor si obezilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, de dislipidemie si hipertrigliriceridemie, de guta, de maladii cardio si cerebrovasculare, neurodegenerative (Parkinson si Alzheimer), suferinzilor de cancere, de maladii ale pielii, celor cu artitrita reumatoida, cu osteoporoza, persoanelor cu status proinflamator sistemic
Articol preluat cu acordul http://asistentapentruconsumatori.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu