Pateu de pasare din slanina de porc

Conform zicalei: nu e pasare ca porcu, producatorii de la PROFI v-au pregatit o mica surpriza: pateu de pasare din slanina de porc. Nu conteaza daca vreunul dintre voi e alergic la carnea de porc. In fond, pe eticheta scrie pasare...

Pateul de pasare de la PROFI este de fapt facut din slanina de…porc si musteste de chimicale

Legea 363 din 2007 sanctioneaza drastic publicitatea inselatoare facuta de comercianti, mai ales cand este vorba de ..alimente care sunt destinate consumului romanilor si mai ales copiilor din tara noastra.


Continuand seria exceptionala "Ce bem, Ce mancam", Cristina Andreea Calin de la Jurnalul a prezentat cazul pateului de pasare de la PROFI ROM FOOD SRL, aceasi firma care opereaza si lantul de magazine cu acelasi nume.


Acest pateu desi este inscris pe eticheta ca fiind ..de pasare...de fapt contine slanina de... PORC, fara ca acest lucru sa fie mentionat pe undeva pe eticheta produsului, inducand grav in eroare consumatorii. In plus pe eticheta produsului apare mentionat doar E472 insa in fapt in produs mai exista inca doi euri E301 si E250, extrem de nocivi pentru corpul uman , care duc la cancer, obezitate, hipertensiune , osteoporoza, Parkinson si Alzheimer...Iata asadar ca avem superoferta de la Profi : cumparam un produs si primim inapoi vreo 10 boli crunte!



Pateu din slanina



Nesanatos. Pateul contine un exces de grasimi periculoase



CE BEM, CE MINCAM


Denumirea de pe eticheta ne duce cu gindul la un produs sanatos, care poate fi consumat de majoritatea persoanelor. Numai ca fica­tul de pui nu este ingredientul principal, iar consumatorul este pacalit.



Pateul de pasare Profi are ca ingredient principal slanina de porc. Ficatul de pui are o pondere de doar 30%, fiind urmat in lista compozitionala de apa, sare, emulgator E 472, esteri ai acidului acetic sau lactic cu mono si digliceride ai acizilor grasi, condimente, antioxidant: izoascorbat de sodiu E 301, consevant: nitrit de sodiu E 250. Producatorul precizeaza ca pateul a fost obtinut prin fierbere.



ANALIZA

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de tip pate obtinut din slanina de porc, ficat de pui, apa, sare si aditivi alimentari din clasa emulgatorilor, antioxidantilor si conservantilor. Pateul are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi animale saturate (slanina de porc si grasimi saturate din fica­tul de pui) inalt aterogene, periculoase pentru sanatate, care imprima si o densitate energetica foarte ridicata. Produsul aduce si un aport mare de sodiu provenit din sare si din aditivii E 301 izoascorbat de sodiu si E 250 nitrit de sodiu. Acest exces provoaca tulburari ale tensiunii arteriale, retinerea apei in tesuturi, impiedica fixarea calciului in oase, este nefrotoxic.



CONCLUZII

Produsul ana­lizat nu este indicat copiilor, su­praponderalilor si obezilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, de dislipidemie si hipertrigliriceridemie, de guta, de ma­ladii cardio si cerebrovasculare, neurodegenerative (Parkinson si Alzheimer), suferinzilor de cancere, de maladii ale pielii, celor cu ar­titrita reumatoida, cu osteoporoza, persoanelor cu status proinflamator sistemic


Articol preluat cu acordul http://asistentapentruconsumatori.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .