[ VIDEO ] Pamantul vazut de la bordul Statiei Spatiale: aurora australa si descarcari electrice

Aflata in spatiu din 1998, Statia Spatiala Internationala este "locuita" neintrerupt din anul 2000. Pe langa numeroasele experimente stiintifice care sunt desfasurate la bordul sau, statia ofera, din cand in cand, ocazia unor imagini extraordinare ale planetei.

Statia Spatiala inconjoara Pamantul o data la fiecare 91 de minute si poate fi vazuta si cu ochiul liber, mai ales noaptea cand apare ca o lumina ce traverseaza incet cerul.
Camerele montate la bordul celui mai mare satelit artificial al Terrei inregistreaza imagini impresionante. NASA a dat publicitatii recent o serie de videoclipuri realizate cu ajutorul Statiei Spatiale, pe care le puteti urmari in continuare. 
IMAGINI VIDEO , PE LINK-UL : 
http://stiri.rol.ro/pamantul-vazut-de-la-bordul-statiei-spatiale-aurora-australa-si-descarcari-electrice--video-734790.html
Pot fi vazute :
Imagini cu furtuna tropicala Lee care loveste coastele de est ale SUA, in Louisiana si Mississippi, pe 4 septembrie 2011.
Imagini inregistrate pe 26 august, cand uraganul Irene loveste Statele Unite.
Cuba si insulele Bahamas, vazute din spatiu, pe 31 august 2011.
Imagini inregistrate pe 19 august, arata sudul Alaskai, vestul SUA si o parte din America centrala, in timpul noptii.
Aurora australa, surprinsa de astronauti pe 7 septembrie, deasupra sudului Oceanului Indian.
Africa, Orientul Mijlociu si Marea Caspica apar in acest clip realizat cu ajutorul imaginilor inregistrate pe 21 august. Clipul se incheie chiar cand Statia Spatiala trece linia de demrcatie dintre zi si noapte pe Terra (Terminator Line - linia imaginara care separa regiunea innoptata de cea aflata sub lumina Soarelui, pe o planeta, asa cum se vede ea din spatiu).
calatoria dinspre Mongolia spre China, Japonia si Oceanul Pacific, pana aproape de de estul Noii Zeelande. Aurora australa este clar vizibila, alaturi de frumoase furtuni electrice in nori.
Aurora australa extraordinara! Imagini inregistrate pe 17 septembrie, deasupra insulei Madagascar, urcand catre nordul Africii.
Imagini de deasupra Oceanului Pacific, mergand spre Marile Lacuri, din nordul SUA.
Din nou aurora australa, vazuta deasupra estului Australiei, pe 11 septembrie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .