Fenomenele mistice

Fenomenele mistice" cum erau denumite pana de curand, au suport stiintific dat de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.

   
     Oamenii pot să se  vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din  Petersburg   au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul  "material" al acestui fenomen divin..[1]

          "O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri  Slezin, şeful Laboratorului de
          Neuropsihofiziologi e al  Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg  
          "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele    din organismul uman, dar ea repară şi structura grav  afectată a conştiinţei."[2]
           Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut - a  masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat  electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau  şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea"  completă a cortexului cerebral.
            Această stare poate fi observată numai la    bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă  mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce  persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare,  activitatea creierului creşte şi acest ritm al  biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul  somnului profund sau al  rugăciunii, aşa după cum a  dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta  stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi  a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
           Este un fapt cunoscut că  bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi  afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul  rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar  sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât  vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. Slujbele bisericeşti  ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii.
          Inginera  şi  electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la  Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus  peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile  sănătăţii  unor enoriaşi înainte şi după  slujbă. A rezultat că slujba în  biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei  sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze  chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la  Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii
 au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a  instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului  Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea  radiaţiilor era normală.
          Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa  sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să  aibă, de  asemenea,  proprietăţi  vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat  întotdeauna în cursul epidemiilor.
            Ultrasunetele emise  de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită  şi tifos.
            Proteinele viruşilor se  încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.  Malakovskaia. Semnul  crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară  microbii  patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu  numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi  lacuri.
 Este chiar mai eficient decât  aparatele moderne de dezinfecţie cu  radiaţie magnetică.
          Laboratorul  ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi  Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
             A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea  Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra  apei, atunci  concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de  ori mai  mică. Radiaţia  electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel,
  recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau  băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una  preventivă.
        Apa sfinţită nu este  numai  purificată, ci ea îşi schimbă şi structura,  devine  inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se  poate dovedi cu aparate speciale.
         Spectrograful indică o densitate optică mai  mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles  sensul rugăciunilor şi l-ar  fi păstrat.
         Aceasta  este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
         Singura  limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
        "Apa "distinge" nivelul de credinţă al  oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot  sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai  mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană  credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
        Tradus din rusă în engleză de Julia  Bulighina
        Trad. Din engleză în română Cristina M.      C1999-2009 "Pravda Ru"
           De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să  măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice  actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin    experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind  divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.  Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral  şi spiritual a  rugăciunii Tatăl Nostru  şi a rugăciunii, în  general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în  programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon  (pentru familii afectate de alcoolism).
          Oameni care  erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli  mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că  le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o  sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare,  continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi  psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele  Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paşi  de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică    bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive  şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă  credinţă în  Dumnezeu.(N. T.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .