Tratamente naturiste impotriva caderii parului



 
Cauze frecvente ale caderii parului:
- o dereglare hormonala
- stresul
- deficiente de calciu
- lipsa Vitaminei A din corp
- deficienta de zinc
- deficienta de acizi grasi esentiali
- inceperea sau renuntarea la anticonceptionale
- folosirea unor produse cosmetice expirate sau toxice
- o alimentatie nesanatoasa
- razele solare
- fibroza (este procesul de intarire a fibrelor tesutului din jurul radacinii, care nu se mai alimenteaza, generand caderea parului) 
 
Caderea parului poate fi stopata cu ajutorul tratamentelor naturiste. Iata mai jos o lista cu solutii pentru regenerarea parului in mod natural.
 
- Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.


  • - Se beau doua cani pe zi cu infuzie din radacina de brusture. Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se strecoara si se bea.


  • - Se amesteca sase linguri de ulei de masline, 5 linguri ulei de ricin, trei-patru linguri de Vitamina A, patru fiole de Vitamina C si un gabenus de ou. Amestecul se aplica pe parul ud si se insista in zona radacinii. Parul se strange si se acopera cu o casca sau un prosop. Se lasa sa actioneze timp de 30-60 de minute. Tratamentul se aplica la fiecare spalare, timp de cel putin o luna.
    - Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.
    - Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.
    - Se maseaza scalpul cu otet de mere, timp de o saptamana, de cateva ori pe zi.
  • - Se maseaza radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale. 


  • - Amestecati 6 g suc de rostopasca planta, sapun alb si unguent camforat, pana obtineti o alifie omogena. Se spala parul, clatindu-se foarte bine, apoi se realizeaza o infuzie din frunze de rostopasca (1/2 lingurita de planta maruntita, peste care turnati 200 ml apa clocotita, acoperiti vasul pentru 8 ore, apoi strecurati). Dupa realizarea infuziei se aplica alifia la radacina firelor de par si se frictioneaza energic. Recomandari naturiste si eficiente pentru cresterea parului.
    - Se maseaza radacina parului cu o combinatie in proportii egale de tincturi de urzica si tinctura de ardei iute.
    - Tinctura de usturoi se foloseste de 1-2 ori/saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par. De asemenea, se recomanda folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc).
    - Spalarea capului cu decoct de pedicuta, ajuta la cresterea parului.
    - Pentru un par mai des si mai lucios se amesteca 1 galbenus de ou + 1/2 pahar de chefir sau sana + 1 ceapa rasa fin + putin alcool alimentar. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, se samponeaza si nu se usuca cu foehnul. Se repeta de 3 ori pe luna. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .