Poza la minut



Cred ca este foarte util sa putem sa vedem poza la minut imediat ce o facem ca sa stim daca a iesit exact ceea ce doream sau ar trebui sa modificam ceva sau sa o reface.

Dar, in perioada sarbatorilor am avut revelatia pozelor scoase pe hartie, pozele din album. Am realizat ca am zeci de CD-uri cu poze dar ca, in fapt, nu mi-am mai amintit evenimentele pe care le-am imortalizat de-a lungul timpului, aproape deloc.
Am luat intr-o zi albumele parintilor si am inceput sa le rasfoiesc. Iar sentimentele aproape ca m-au coplesit. Am “retrait” momentul boteului, al primei zile de scoala, al primei coronate dar si verile toride din vacante.
Atunci am realizat ca, in era digitala, sentimentele nu prea mai conteaza. Ca poti sa faci multe instantanee pe care te amagesti ca le vei vedea ori de cate ori vei dori.
Adevarul este ca nu prea mai doresti sa le vezi. Nu este foarte la
indemana sa stai in fata unui computer sis a depeni amintiri.
Asta se face cu ceai sau cafea si prajiturele, pe covorul din camera pe care am asezat perne si, mai ales, alaturi de cei dragi.
Ii poti povesti prietenului bun aventurile tale din Bucovina, sau trasnaile facute pe litoral, poti prezenta parintilor Portugalia sau te poti bucura de calatoriile facute in tara alaturi de copilul tau. Dar este important sa simti poza in mana, sa o dai “din mana in mana” sa simta fiecare ceva si apoi sa intrebe sau, si mai frumos, sa-si aminteasca vacant respective sau, de ce nu, pe cea petrecuta de el/ea in anul respective, in momentul respective sis a faca o paralela intre ceea ce facea in timp ce tu faceai….
Sunt bucurii simple, cu mici amanunte pe care, proiectate pe televizor sau calculator, fiind prea evidente, aproape ca le ignori.
Si apoi, iti poti aminti mult mai bine detalii din viata ta in anul respective 9ce ai facut inainte, ce ai facut dupa, si, poate chiar ce planuiai sa faci dup ace se termina evenimentul) si iti poti incepe jurnalul pe care ai tot amanat s ail incepi sau il poti complete pe cel care exista deja dar nu are si amanuntele care fac deliciul amintirilor.
Albumul de poze a fost si continua sa fie o parte importanta din povestea unei familii si ar trebui sa isi aiba locul lui bine determinat pe raftul cu amintiri.
Cand ai un moment de cumpana, ca sa prinzi curaj, intinzi mana catre raftul cu albume si il iei pe cel care crezi ca iti trezeste multe amintiri fericite si care te ajuta sa te repliezi.
Sau, poate cand ai un eveniment important in viata, ca sa mai atenuezi putin din emotiile puternice care te cuprind, te lasi sa plonjezi in amintirile frumoase adunate cu grija, zi de zi, luna de luna, an de an si aduci un echilibru momentuli respectiv.
Iar, in final, iti propui si promiti ca nu vei lasa sa treaca viata fara sa adaugi file noi in jurnalul ei sit e mobilizezi sa iti faci amintiri noi care sa iti umple sufletul de bucurie sis a te faca sa te simti implinita atunci cand vezi viata si-a pus costum de sport si incearca sa te depaseasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .