Ceaiul nostru cel de zi cu zi

Ceaiul care este unul dintre cele mai vechi produse ce au insotit oamenii de-a lungul vremii. Fie ca este folosit in scopuri terapeutice, sau ca element in cosmetic interna si/sau externa, fie ca reprezinta un tabiet sau un pretext de a sporovai sau chiar reprezinta micul dejun, ceaiul este in fiecare casa prezent.

Sub forma de pliculete (prelucrat), sub forma naturala (proaspat sau uscat) sau in combinatii diverse, ceaiul este alaturi de noi de cand ne-am nascut (ceaiul pentru colici sau pentru lactatie) si pana in ultima clipa (ceaiul relaxant).
Il recomand din tot sufletul.
Iata despre ce vorbesc: iti poti incepe dimineata cu un ceai de plante alaturi de o felie de paine prajita cu gem si reprezinta un mic dejun gustos si sanatos.
Mai apoi, in zilele reci un ceai cald incalzeste mainile reci si stomacul racit, in timp ce, in zilele toride de vara, un ceai fierbinte sau rece, adduce temperature interna a corpului aproape de cea externa si creeaza un confort sau ne racoreste.
Apoi cand venim acasa dupa o zi stresanta la birou sau la scoala, o baie cu plante aromate ne ajuta sa alungam incordarea sis a ne pregatim pentru orele “calde” de acasa.
Mai este ceaiul de la ora cinci. Motiv de rontait biscuiti si prajiturele si de mici discutii fara consistent sau, din contra, moment de dezbatut problem serioase.
Apoi ne gndim la ceaiul de dinainte de culcare, baut cald, facut din plante, si care ne adduce un somn cu vise “colorate” si optimiste.
Ceaiul poate fi relaxant, energizant, therapeutic, cu arome din copilarie sau cu nuante de viitor.
Dar sa nu uitam ca, dupa vreme rea de iarna, o cura de ceai ne ajuta sa ne curatam organismul, sa ne detoxifiem de toate grasimile si toxinele adunate in timpul iernii.
In aceeasi masura ceaiul de plante ne vindeca rani interne, si ne purifica intregul corp.
Ceaiul de musetel este un ceai care face minuni indifferent de variant in care este utilizat. Spalaturi interne, clatit parul, comprese pe fata pentru eliminarea impuritatilor, picaturi in ochi pentru curatarea acestora, bai calde de sezut pentru nenorocitii hemoroizi, sau baut pur si simplu, aceast ceai este o minune pentru corpul omenesc.
Teiul ne relaxeaza daca il bem, ne alunga norii de pe frunte daca il savuram, ne ajuta daca il presaram in apa de baie.
Apoi mai sunt celelalte plante care, transformate in ceai ne sunt adevarati sustinatori pentru un organism curate, si o viata departe de doctori: sunatoarea, menta, iasomie, pelinul, coada soricelului, cozile de cirese, ceapa, nucile, etc, etc.
Si, ceaiurile pline de vitamine (ceaiul de lamiae, ceaiul de portocale, ceaiul de pergamote, etc).
Viata ne este mult imbunatatita alaturi de o ceasca de ceai bauta zilnic in compania noastra insine. Putem sa ne repliem sis a o luam de la capat.
Asadar….sa ne bucuram de natura si sanatate in modul cel mai natural, poate fi si ieftin si foarte eficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .