Securitatea calculatorului


Un amic si-a virusat calculatorul , in urma unui e-mail primit ...

A cerut cateva sfaturi , pe care i le-am dat dar pe care le scriu si mai jos ...

Poate esti incepator in domeniu si trebuie sa stii cate ceva ...

1. Nu deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.

2. Nu deschideti un mesaj e-mail decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten sau partener. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.

3. Nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.

4. Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.

5. Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.

6. Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk sau pe floppy disk si verificati-l folosind antivirusul propriu.

7. Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.

8. De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu-l executati sau nu-l deschideti.

9. Pentru informatii suplimentare contactati D.I.P.P.O.

Evident , mai sunt si multe altele , dar le inveti pe parcurs !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .