INCREDIBIL! Este dependent de tutun la numai 2 ANI!

A fumat atat de mult incat, acum, la 2 ani, Ardi Rizal face un un scandal ingrozitor daca nu primeste o tigara atunci cand cere.

Vinovat de situatia in care a ajuns copilul este tatal sau, care i-a dat prima tigara la varsta de un an si jumatate.

"Nu ma ingrijoreaza sanatatea lui. Mie imi pare un copil sanatos. Plange si tipa daca nu ii dam voie sa fumeze. Cred ca e dependent", spune nepasator tatal baiatului, Mohammad Rizal.

Potrivit datelor Agentiei Centrale de Statistica, in Indonezia, 25% dintre copii cu varste intre 3 si 15 ani au incercat deja tigara, in vreme ce 3,2% sunt deja fumatori activi.

In categoria de varsta 5-9 ani, ponderea fumatoarilor activi a urcat de la 0,4% in 2001 la 2,8% in 2004.

Tentativele de a impune reglementari restrictive la adresa fumatului (interdictia de a fuma in locuri publice, eliminarea reclamelor la produse din tutun si inscriptionarea pachetelor cu mesaje de avertizare) s-a lovit de opozitia industriei tutunului.Ardi Rizal

"Ar trebui introdusa o lege care sa-i protejeze atat pe copii, cat si pe fumatorii pasivi. Daca nu se va lua nicio masura, atunci cu siguranta numarul copiilor care se apuca de fumat va creste considerabil", a declarat Seto Mulyadi, reprezentant al unei organizatii pentru protectia copilului.

Indonezia este al treilea mare consumator de produse din tutun din lume, pe primul loc fiind China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .