DULCEA BUCOVINA - Turism sau nu ?



M-am născut în străbuna vatră a Bucovinei ,”Acolo unde se agaţă harta în cui”, acolo unde s-a născut , a ctitorit şi domnit „apărător neânfricat al credinţei şi patriei străbune, mare ctitor de lăcaşuri sfinte,Ştefan Voievod ”care se roagă pentru noi , bucovinenii să ne izbăvească de nevoi şi de necazuri.

Ştefan Voievod a înalţat sfinte biserici şi mănăstiri, pe cei săraci a ajutat şi pe cei greşiţi a iertat.

Pildă de la EL ne este înţelepciunea să biruim, să avem mereu credinţă că vom reuşi şi ne vom realiza întotdeauna visurile pe care ni le propunem în viaţă.

Orice om visează. De mici visăm să avem o slujbă care să ner scoată în evidenţă, care să ne arate calităţile şi să ne aducă prosperitate financiară şi spirituală.Visăm obiecte şi oameni , locuri în care am fost, dorim sau visăm să fim .Ţinut al nordului românesc, emblematic pentru ospitalitatea oamenilor, sfinţitori poate mai mult decât în orice alta parte a ţării, a locului unde îşi duc traiul, Bucovina este prin excelenţă o vatră păstratoare a unor valori spirituale şi materiale unice prin specificul lor.

Vino, te invit, vino călătorule în "Dulcea Bucovină" pe aceste meleaguri încărcate de istorie. Aici unde casele ţărăneşti, interioarele lor, obiceiurile, tradiţiile, portul, muzeele, manifestările culturale tradiţionale te invită să cunoşti o multitudine de faţete ale acestui mic colţ de rai.

Oriunde te-ai îndrepta, nu-ţi vor lipsi prilejurile de încântare şi vei fi urmărit de gândul că exista o legătura strânsa între frumuseţea acestei regiuni şi dorinţa oamenilor de ai sublinia această frumuseţe prin hărnicia lor.Aici ţăranul nu îşi găseşte odihna până nu mătura , nu numai casa ci şi curtea şi „bătătura”(drumul din faţa casei) .

În orice casă ai intra vei găsi mâncarea aburind şi vei fi îmbiat de gazde la ospăţ şi la odihnă.

La orice sărbătoare, fie Naşterea Domnului sau Învierea Domnului îţi vei încânta auzul cu colindele străvechi , cu pluguşorul, capra, , ţiganii, , căluşul sau privirea cu ouăle încondeiate cum numai aici le vei găsi.

În inima Carpaţilor, acolo unde batrânele păduri adânci şi pâraiele vesele mai spun poveşti despre eroi puternici, acolo unde ursii se ascund în luminişuri şi cocoşii de munte cântă triluri desăvârşite în soarele care tainic apune, acolo a dus Dumnezeu o bucată de paradis.

Această ţară minunată cu o natură şi mai minunată, posedă puteri necunoscute şi o strălucire secretă, care dau putere trupului şi încântă sufletul. “Bucovina de aur” este un dar ceresc. O lume vrajită, cum nimeni nu ar mai crede că există, pe care o poţi descoperi pur şi simplu la fiecare pas cu privirea.”

Si aici este locul unde doream sa ajung...

Dacă şcoala "clasică", facultatea, ne învaţă să fim buni profesionişti, buni cumpărători, ea ne învaţă mult mai puţin cum să fim buni vânzatori. Şi nu mă refer la profesia de "salesman", vânzari în adevăratul sens al cuvântului, ci în general.

"A vinde", în sensul larg vorbind, înseamnă a comunica eficient şi persuasiv cu scopul de a "convinge" interlocutorul să acţioneze într-o anumită direcţie dorită de "vânzator". Vinzi nu doar atunci când iţi promovezi produsele şi serviciile, ci şi atunci când eşti la un interviu, când iţi expui un punct de vedere sau când încerci să-ţi stabileşti întâlnirea de sâmbătă seara!

În acest context conceptul de „a vinde turism capătă încă noi valenţe. La nivel corporativ procesul de „a vinde vise” are legătură atât cu promovarea, dezvoltarea şi comunicarea unei imagini a afacerii în piaţă, cât şi cu cercetarea de piaţă, planificarea strategică, definirea obiectivelor ,abordarea mixului de marketing şi aşa mai departe. Am spus un cuvânt cheie: comunicarea.

Şi amintisem ceva mai devreme că rareori avem ocazia la şcoala să fim educaţi în a fi foarte buni vânzători. Rareori şcoala ne pregăteşte pentru dezvoltarea relaţiilor interumane, comunicare, managementul conflictelor sau negocieri. Dacă suntem interesaţi de aceste lucruri va trebui, de cele mai multe ori, să căutăm noi răspunsurile în piaţa de dezvoltare personală şi profesională.

Autor : Birsa Cristina

FOTO : INTERNET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .