[ VIDEO ] Cum este viata chinezilor care fac milioane de gadget-uri premium

Reportaj intr-o fabrica Foxconn

 care produce pentru Apple

Televiziunea americana ABC News a primit permisiunea de a face un reportaj intr-una dintre uzinele Foxconn care asambleaza terminale iPad si iPhone. Muncitorii dorm cate opt in camera in interiorul fabricii, lucreaza in schimburi de cate 12 ore, insa sefii fabricii spun ca imbunatatesc mereu conditiile de munca si cresc salariile. Un iPad trece prin mainile a mai bine de 300 de oameni in procesul de fabricatie, insa efectivele foarte mari ale fabricii asigura o productie de cateva sute de mii de gadget-uri zilnic.

Autorul reportajului, Bill Weir, se arata surprins de gradul redus de automatizare din fabrica si de faptul ca aproape orice componenta, oricat de mica, este montata manual. Angajatii lucreaza in schimburi de 12 ore si pot lua de doua ori pauza de masa cate o ora, pranzul servindu-l intr-o cantina gigantica unde platesc cam 0,80 dolari.

Foxconn este o companie foarte controversata pentru modul in care isi trateaza angajatii despre care s-a scris ca sunt exploatati si fortati sa lucreze 60 de ore/saptamana pentru salarii foarte mici. La Foxconn s-au sinucis 18 muncitori, iar de doi ani s-a decis montarea unor plase speciale pe toate cladirile din fabrica.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .