Multi oameni isi pun atat de multe lucruri pe retelele social media incat devin aproape dependenti de ele, devin jurnale personale. Fiecare status poate atrage “like”-uri, o fotografie comentarii. Din fericire, datele pe care le pui pe aceste retele sociale sunt anonime – sau asa spun companiile. Ce il poate opri pe un angajat Facebook, de exemplu, sa se uite la ceea ce faci tu “din spatele scenei”?
In prezent, 70% din internautii din intreaga lume folosesc retele sociale si acest numar este in crestere. Unicul lucru pe care il au in comun toti cei peste 1,1 mld. de oameni care sunt in prezent pe Internet este faptul ca vor muri. De fapt, in medie, trei utilizatori Facebook mor in fiecare minut, in 2011 au decedat 1,78 milioane de utilizatori ai celei mai mari retele sociale din lume.
Stii ce se intampla cu viata ta digitala dupa ce mori? Gmail poate trimite urmasilor tai/rudelor tale toate e-mail-urile si contactele, la cerere. Aceleasi lucru este valabil si in cazul Hotmail. De asemenea, Twitter poate da rudelor copii ale tuturor mesajelor tale.
Cu totii stim ca atat Facebook cat si Google se folosesc de nevoia noastra de a impartasi lucruri (uneori personale) pe Internet pentru a face profit si cu toate acestea tot vizitam des retelele sociale. Dar este corect sa te folosesti de ceea ce a scris un om cand inca era in viata? Nu. Si poti face ceva impotriva acestui lucru? Raspunsul este DA.
Citeste mai multe despre acest subiect si ce poti alege pentru fiecare retea sociala in parte pe Lifeinsurancefinder.com si vizualizeaza clipul de mai jos.
Tu ce crezi ca se va intampla cu viata ta digitala dupa ce vei muri? Te va interesa sa faci astfel incat apropiatii tai sa primeasca o copie a existentei tale de pe retele?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu