[ VIDEO ] OXIGEN !!! INCA AM NEVOIE !!!


------------------
Oxigenul a fost descoperit de către Carl Wilhelm Scheele (1772) și Joseph Priestley (1774), independent unul de altul. Joseph Priestley a introdus o cantitate de oxid roșu de mercur într-o capsulă așezată sub un clopot de sticlă din care se scosese aerul și care a fost cufundat parțial în mercur. După încălzirea capsulei, focalizând cu ajutorul unei lentile solare, el a constatat prezența unui gaz.

Chimistul a numit noua prezență gazoasă „aer deflogisticat”. Antoine Lavoisier dă „aerului deflogisticat” o nouă denumire - oxigen (oxus = acid, genae = a produce). Astfel cuvântul oxigen înseamnă producător de acizi. Denumirea propusă de Lavoisier provine dintr-o eroare a marelui chimist care considera că toți acizii conțin oxigen.

Oamenii de stiinta au reusit sa identifice compozitia oxigenului de la nasterea sitemului nostru solar, informeaza BBC. Descoperirea este foarte importanta in vederea reconstructiei evolutiei corpurilor ceresti din vecinatatea Pamantului. Naveta Genesis a petrecut doi ani, colectand probe de oxigen de la periferia sistemului nostru solar, format in urma cu 4.6 miliarde de ani.

Cercetatorii au reusit sa recupereze datele, crezute pierdute, dupa ce o capsula Genesis s-a prabusit in desertul Utah, in 2004. Se stie ca Terra, Luna si meteoritii au trei izotopi diferiti, Oxigen-16, Oxigen-17 si Oxigen-18, dar cauza variatiilor din diferitele parti ale sistemului solar nu sunt cunoscute.

Obtinerea unor probe ale oxigenului primordial poate ajuta cercetatorii sa stabileasca cum au evoluat diferit corpurile ceresti.
----------------
Oxigenul întreține viața și arderea. Se utilizează în medicină, aparat autonom de respirat sub apă în circuit închis pentru scafandri de luptă, albirea țesăturilor, sudură, tăierea metalelor, sinteza acizilor, motoare, obținerea experimentelor.
----------------
Toate reacțiile cu oxigenul poartă numele de arderi:

* Reacția cu nemetale: S + O2 → SO2
* Reacția cu unele metale
o O2 + 2Mg → 2MgO
o 2Cu + O2 → 2CuO
o 3Fe + 2O2 → Fe3O4
o 2Ca + O2 → 2CaO
o 4Al + 3O2 → 2Al2O3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .