Asesoft cumpara Flanco !!!


Astfel, oamenii de afaceri Sebastian Ghita (foto) si Iulian Stanciu, care detin grupul Asesoft, devin actionarii retailerului de electrocasnice Flanco, care cauta iesirea din insolventa.

Noii actionari majoritari vor asigura in perioada imediat urmatoare o infuzie de capital de 4 milioane de euro, necesara accelerarii dezvoltarii business-ului Flanco.

Bancile vor primi in decurs de maximum 6 luni suma de 10 milioane de euro, mentionata in planul de reorganizare.

“Finalizarea reorganizarii Flanco in numai 12 luni de la data declansarii procedurii de insolventa este o premiera mai ales ca vorbim despre retail, un sector economic extrem de afectat de criza. In acest moment, noii actionari preiau un business profitabil, cu un potential de crestere semnificativ”, declara Andrei Cionca, Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania.

Consiliul Concurentei va fi notificat despre intentia de investire a actionarilor Asesoft in New Flanco, iar tranzactia va fi pusa in aplicare dupa obtinerea avizului.

Cele trei companii in care Iulian Stanciu si Sebastian Ghita vor detine participatii majoritare - Flanco, eMag si Asesoft - vor functiona separat, ele urmand sa aiba doar o parte a actionariatului comun. Astfel, brand-ul Flanco va fi pastrat, reteaua urmandu-si dezvoltarea fireasca.

Din noua structura de actionariat vor face parte si bancile finantatoare Flanco, ING, Unicredit si BRD-GSG, acestea urmand sa detina o participatie de 40%, creandu-se astfel o structura de actionariat extrem de solida pentru noua companie.

Fara un nou investitor care sa ajute retailerul sa continue businessul si sa-si plateasca datoriile, Flanco nu avea prea multe sanse sa iasa din insolventa, avand in vedere ca finalul lui 2009 creantele companiei erau de aproximativ 23,7 de milioane de euro, dintre cele ale intregului grup Flamingo de circa 61,8 milioane de euro.

Prin aceasta reorganizare, creditorii Flamingo ar putea obtine pana la 20 de milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro sunt minimul garantat ca urmare a functionarii in continuare a Flanco, iar alte patru milioane de euro ar putea fi obtinute in functie de vanzarile companiei in urmatorii trei ani.

Lantul de 70 de magazine Flanco a avut in august vanzari mai mari cu 3-4% fata de aceeasi luna din 2009. Compania a trecut si pe profit net, conducerea retailerului spunand ca este foarte posibil ca Flanco sa termine anul cu profit pentru prima data din 2007.

Asesoft a avut o cifra de afaceri de 67,8 milioane dolari in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 33% fata de perioada similara a anului precedent, cand valoarea totala a vanzarilor a fost de 51 milioane dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .