Somat de banca sa-si plateasca penalizarea de 1 ban


Florea Mocanita (43 ani) a beneficiat de un credit de nevoi personale de 10.000 de lei la Banca Comerciala Romana (BCR). Pentru ca a platit ultima rata cu o intarziere de 13 zile, banca a hotarat sa-si recupereze datoria.



La o luna dupa achitarea integrala a creditului, Mocanita a fost instiintat in scris printr-o somatie ca are o restanta de un ban pentru intarzierea de cinci zile.

"Sotia m-a sunat si a inceput sa rada: Vezi ca ai datorii la banca de un ban“, a povestit Florea Mocanita pentru Adevarul.

Chiar daca bancile nu dau la ghisee rest atunci cand e vorba de cativa bani, clientii nu pot fi iertati de datorii modice astfel ca romanul s-a prezentat sa-si plateasca datoria si a fost intampinat cu hohote de ras.

"O, Doamne, pentru un ban veniti la mine? Haideti, domnu’ Florea, ce Dumnezeu?“, a fost reactia casierei care i-a incasat datoria.

Clientul nu a putut afla mai multe detalii despre datoria catre banca, singura explicatie primita fiind cea legata de intarzierea ultimei rate.

Oficialii BCR spun insa ca datoria neplatita de 0,01 lei ar fi putut aduna dobanzi si penalizari daca nu era platita la timp.

"Penalizarea este corecta. Banca a respectat toate procedurile care se impun. Daca restanta se aduna, de la un ban, aceasta putea ajunge in timp la sume foarte mari. Totusi, este posibil sa fie vorba si de o situatie accidentala in ceea ce priveste calculul de penalitati, cu aparitii extrem de rare", a explicat Corneliu Cojocaru, director Executiv, Directia de Comunicare a BCR.

Un comentariu:

  1. Eu am scos de la raiffeisen niste euro,dar nu mi-au dat si centii,nici nu mi-a propus macar sa imi dea rest in lei.M-am indulcit si eu de amar o prajitura cu ravas de pe biroul lor... ADRIANA V. - BRAILA

    RăspundețiȘtergere

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .