CINE A CREAT UNIVERSUL ?


Nu Dumnezeu a creat Universul! Dar cine?

FOTO : http://www.flickr.com/photos/fat_tony/474125918/sizes/o/in/photostream/

Profesorul britanic explica in cartea sa: "Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, Care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare", potrivit dailymail.co.uk.

Cartea, scrisa in colaborare cu fizicianul american Leonard Mlodinow, va fi publicata in 9 septembrie si isi propune sa conteste convingerea lui Sir Isaac Newton, care credea ca Universul trebuie sa fi fost proiectat de Dumnezeu, deoarece nu se putea forma din haos. La aceasta se adauga si descoperirea din 1992 a unei planete orbitand o alta stea decat Soarele.

Stephen Hawking a mai adaugat ca "un asemenea fapt transforma coincidentele conditiilor noastre planetare - Soarele unic, combinatia norocoasa a distantei dintre acesta si Pamant, masa solara - in ceva putin remarcabil si nu foarte convingator in sensul proiectarii atente a Pamantului doar pentru a ne face pe plac noua, fiintelor umane."

Desi, cu ceva timp in urma, cand a scris "O scurta istorie a timpului", in 1988, Stephen Hawking parea sa accepte rolul lui Dumnezeu in crearea Universului, declarand ca descoperirea unei teorii complete, unificate, ar reprezenta triumful absolut al ratiunii umane, "caci atunci vom stii cum gandeste Dumnezeu". Din acest motiv, unii sunt de parere ca cercetatorul, considerat cel mai inteligent om in viata, agreeaza implicarea unei inteligente superioare la baza legilor fizice care au format Universul, dar nu se poate acomoda cu ideea proiectarii precise a acestuia.
  • Exista oare un Multivers?

Acelasi cercetator a mai declarat ca exista si posibilitatea vietii pe alte planete si un intreg alt Univers, asa numit Multivers. Acesta invoca Teoria M, o forma de teorii fizice complexe, un soi de teorie a stringurilor, care ar putea fi "Sfantul Graal" care sta la baza intregului Univers.

In ultima vreme profesorul Hawking a aparut destul de des in media. In aprilie acesta a vorbit despre formele de viata inteligenta care exista oriunde in Univers. De asemenea el a declarat ca Pamantul nu este un loc atat de sigur daca ne imaginam ca ar putea fi oricand colonizat de catre "nave masive" care ne-ar secatui de toate resursele pe care le avem.

[VIDEO] Cat de periculoasa e intalnirea cu extraterestrii?

La un moment dat, astrofizicianul britanic a declarat ca omenirea trebuie sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani pentru a supravietui. "Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane se afla in spatiu. Va fi si asa destul de dificil sa evitam producerea unei catastrofe pe Terra in urmatorii 100 de ani, fara a mai vorbi despre urmatorul mileniu sau milion de ani", a declarat savantul britanic pentru site-ul Big think, care se descrie ca un "forum mondial care pune in legatura oameni si idei".

[VIDEO] Sansa la supravietuire: Colonizarea spatiului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .