Copilul tau sufera de boala lui “ce-mi dai?”

Atunci cand copii tai au prea multe jucarii

sau le-au fost indeplinite toate dorintele, poate aparea boala lui "ce-mi dai".



copil

Ti s-a intamplat vreodata sa intri intr-un magazin alimentar, de mana cu ingerasul tau mic.

El te roaga sa-i cumperi o cutie de jeleuri cu fructe, iar atunci cand spui: "Nu astazi", copilul tau se transforma si incepe sa tipe, da din picioare, urla tare, insotindu-si plansul de suspine false.

Ceilalti oameni din magazin se uita la tine, intrebandu-se cum poti sa fii atat de cruda.

O alta situatie este atunci cand fiica ta adolescenta are trei masute de toaleta in camera. Dulapul ei este plin-ochi si drept urmare, a trebuit sa-l preia si pe cel din camera de oaspeti.

E timpul pentru scoala. O intrebi de ce ii ia atat de mult timp sa se pregateasca. Ea raspunde: "Pur si simplu nu-i corect. Nu am nici o haina."

Sau daca copiii tai au cutii intregi de jucarii aruncate prin camera cu care ei nu se joaca. Totusi, de fiecare data cand se afla intr-un magazin, ei se vaita si suspina, gandindu-se ca "Ei nu primesc nimic niciodata" si cum "Noi nu avem nimic frumos cu care sa ne jucam".

Iti suna vreunul dintre aceste lucruri cunoscut? Copiii tai ar putea suferi de o afectiune comuna, cu sindromul "da-mi.". Aceasta tulburare se dezvolta atunci cand copilul are prea multe obiecte care nu le aprecieaza.

Copilul va incepe sa planga sau sa tipe in cele mai nepotrivite momente, de obicei in fata membrilor familiei sau a publicului larg, provocand un acut sentiment de jena parintelui.

Singurul leac pentru boala lui "Da-mi" este a-i oferi copilului mai putin. Da, asa este, in acest caz, mai putin inseamna mai mult. Scapa de 75-90% din jucariile si hainele lor.

In plus, pe langa ca le vei oferi ajutor in aceasta boala, vei observa o diferenta remarcabila in curatenia camerei, iar copiii tai vor avea o dorinta crescuta de a se juca cu jucariile ramase. Toate acestea, deoarece ei le pot, in sfarsit, gasi.

Nu mai achizitiona jucarii si brelocuri mici pentru copii, intre vacante. In schimb, da-le copiilor o mica alocatie si spune-le clar ca ei sunt responsabili de cumpararea acestor articole. Boala lui "da-mi" se evapora rapid atunci cand un copil trebuie sa-si cheltuie propriii bani.

Copiii devin suprastimulati atunci cand li se prezinta prea multe optiuni si primirea de cadouri nu este o exceptie de la regula.

Intre darurile pe care le oferi tu copilului si cele pe care i le ofera prietenii si membrii familiei, este usor pentru el sa confunde cadoul in sine cu incantarea de a-l primi. Aceasta este cauza principala a bolii lui "da-mi".

Familia ta poate invinge aceasta afectiune. Copilul tau poate deveni o persoana respectabila, iubitoare, care nu isi pune nevoile mai presus decat ale celorlalti. Daca participa intreaga familie, cu siguranta veti invinge aceasta “boala”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .