[ FOTO ] DESTINATII DE VIS : PERU , si nu doar Machu Picchu ...

Renumele statului Peru nu e legat doar de Machu Picchu, ci şi de jungla amazoniană sau de desenele „extraterestre” de la Nazca.

Graniţa dintre realitate şi poveste ţi se va părea firavă atunci când vei călători în Peru.

În această ţară din vestul Americii de Sud oamenii trăiesc, parcă, simultan, în doua lumi paralele: una a concretului şi o alta a misterului. Oriunde ai păşi, simţi vibraţia civilizaţiei incase.

Multe dintre locuri nu s-au schimbat prea mult de-acum 500 de ani, când marele imperiu era la apogeu.

Nu poţi vizita Peru fără să te opreşti în Lima. Oraşul este un amalgam de tradiţii, modernism şi stiluri arhitecturale. Lima este extrem de aglomerat şi viu dar şi destul de “alunecos”. Alături de Cusco, capitala este unul dintre cele mai costisitoare oraşe ale Peru…dar numai pentru turişti.

Localnicii, foarte zâmbitori şi serviabili ştiu să “rotunjească preţurile” în favoarea lor.

Prima recomandare în Peru se referă la negocierea oricărui obiect sau serviciu – mai puţin în serviciile publice, hoteluri şi restaurante. Preţul taxiului, cel al mâncării, obiectele de artizanat sau suvenirurile, îmbrăcămintea şi bijuteriile – toate trebuie negociate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .