100 alimente-pentru protectie organe

 
Nutriţioniştii germani au răspunsul!

                    Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele
mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe.
                    Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild
din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume.
                    În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca
acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale
indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii,
comprese sau tincturi.

          Vă prezentăm lista acestor alimente.


Piele/păr


  
1.     Pepenele.
        
Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea
        
fermităţii pielii.
      
2. Iaurtul degresat.
        
Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc
        
aspectul pielii.
      3. Grâul.

         
Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru
        
piele, păr şi unghii.
      
4. Orzul.
        
Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.
      5. Cimbrul.

  
      Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
 
     6. Hreanul.
 
        Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active
        
conţinute.
      
7. Muştarul.
        
Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.

      Rinichi


   
8. Sfecla roşie.
      
 Stimulează arderile celulare.
    9. Vişinele.

      
 Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii "se luptă" să o elimine din
        
sânge, când e în exces.
  
10. Castravetele.
       
Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.
  
11. Ţelina.
      
 Protejează rinichii de viruşi.
  
12. Varza roşie.
       
Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
  
13. Gulia.
       
Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.

  
14. Ridichea neagră.
      
 Are proprietăţi de antibiotice naturale.
  
15. Varza murată.
      
 Detoxifică întregul organism.
  
16. Hrişca.
      
 În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor
        
de rinichi şi în diabet.
       
E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
  
17. Pătrunjelul.
       
Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.

        Oase


    18. Migdalele.

 
       Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
   
19. Spanacul.
       
Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi
        
funcţionarea muşchilor.
   
20. Meiul.
      
 Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le
       
stimulează creşterea.
   
21. Secara.
      
 Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligţlemente,
       
cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.
   
22. Brânza.
      
 Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.
         
Intestine/stomac

   
23. Tinctura de fenicul.
      
 Protejează mucoasele intestinale.
   
24. Păstârnacul.
      
 Stimulează digestia.
   
25. Mango.
       
Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.
   
26. Arpacaşul.
      
Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie
       
sănătoasă.
   
27. Mărarul.
      
Ameliorează indigestia.
   
28. Soia.
       
Are proprietăţi anticancerigene.
   
29. Nucile.
     
 Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de
       
cancer al intestinelor.
         
 Ficat

   
30. Anghinarea.
      
 Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn
       
bolile hepatice.
  
 31. Sucul de ridiche.
     
 Stimulează secreţia bilei.
      Conopida
     
 Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activitii ficatului.
   
33. Drojdia de bere.
 
      E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
   
34. Năsturelul (Nasturtium Officinale).
      
E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul
       
bilei şi al ficatului.
    35. Păpădia.

      
Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
   
36. Laptele
     
Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
   
37. Menta.
    
 Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea
      
crampelor.
     
38. Carnea de iepure.
      
 Degresează ficatul.
    
39. Carnea de vită şi de mânzat.
      
Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate.
     
Creier

      40. Lintea.

    
       Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele
            
creierului.
     
41. Quinoa.
            
Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
    
42. Carnea de pasăre de curte.
           
Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
    
43. Fasolea.
     
     Creşte puterea de concentrare.
    
44. Oul.
          
 E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută
           
la dezvoltarea memoriei.
    
45. Avocado.
          
E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
    
46. Bananele.
         
 Conţin substanţe benefice pentru creier.
          
Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.
    
47. Caisele.
         
 Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
    
48. Stafidele.
         
Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
    
49. Perele.
 
         Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare
          
hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului.
    
50. Mazărea
          
 E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
    
51. Salata verde
          
 Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.
      
Ochi

    
52. Castanul sălbatic.
         
 Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
    
53. Arnica.
          
Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
    
54. Mesteacănul alb.
 
          Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
    
55. Limba de miel.
          
Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor
          
conjunctivale.
    
56. Rostopasca.
 
          Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi.
    
57. Gutuia.
          
Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului.
    
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis).
          
Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa
          
calculatorului.
    
59. Grăsimea de găină.
          
Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
    
60. Strugurii.
          Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
        
Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
    
62. Căpşunele.
        
Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
    
63. Centaurium minus.
        
Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
    
64. Ananasul.
        
 Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la
          
calculator.
    
65. Rozmarin.
         
 Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.

         
Inimă

     
66. Varza.
 
        Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
     
67. Broccoli.
 
        Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu,
        
fier şi caroten.
      
68. Ridichea
       
Apără împotriva atacurilor de inimă.
     
69. Portocalele.
       
Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge,
     
71. Peştele.
        
Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de
         
calcifieri.
     
72. Ceapa.
         
Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.

     
73. Usturoiul.
         
Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
     
74. Usturoiul sălbatic.
 
         Substanţele sale curăţă sângele de toxine.
     
75. Sparanghelul.
        
Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge.
     
76. Cicoarea.
         Scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor
        
minerale specifice.
     
77. Uleiul de măsline.
 
        Energizează cordul şi reduce colesterolul.
     
78. Somonul.
       
 Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă
        
din nivelul trigliceridelor din sânge.
     
79. Dovleacul.
        
Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.

     
80. Cartofii.
        
Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare
         
de vitamina C pentru sistemul vascular.
     
81. Paprika
       
 Protejează inima şi vasele de sânge.
     
82. Roşiile.
       
 Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.
     
83. Măslinele.
       
 Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
     
84. Merele.
        
Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem
        
vascular.
     
85. Fasolea neagră.
       
 O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de
        
magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.
     
86. Coacăzele.
      
 Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt
        
bune pentru circulaţia sângelui.
     
87. Zmeura.
       
Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
     
88. Murele
      
 Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la
       
funcţionarea optimă a cordului.
     
89. Socul.
      
 Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
     
90. Piersicile.
      
Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.
     
91. Cireşele.
      
 Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi
       
siliciu.
     
92. Rubarba.
         
Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
     
93. Grepfrutul.
       
 Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
     
94. Ciuperca Shitake
        
Reduce colesterolul.
     
95. Prunele.
         
Previn tromboza.
     
96. Curmalele.
        
Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu.
        
Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
     
97. Afinele.
        
Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
     
98. Ovăzul.
 
        acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
     
99. Porumbul.
      
 Are vitamina D şi vitamina K.
        
100. Ardeiul iute.
               
 Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea
                
colesterolului pe vasele inim
                
Am marcat cu albastru alimentele pe care le consum eu mai des, si care
                
chiar imi plac. As mai adauga la aceasta lista:*

        101.
Smochinele: contin *vitaminele din grupa B*, *minerale*, *potasiu*, *
              
magneziu*, *fier*, *foarte mult calciu*, zinc precum si oligoelemente
              
importante: fluor, pentru intarirea dentitiei si seleniu pentru intarirea
               
sistemului imunitar.

        102.
Nuci braziliene: magneziu, fosfor, acid folic, calciu potasiu precum
              
si continut mare de seleniu - care contribuie la reducerea riscului de
              
cancer (mai ales de prostata) si de boli cardiovasculare. Proteinele,
              
aminoacizii esenţiali apropie nucile de Brazilia de carne sau peşte, tocmai
              
de aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post.
        103.
Caju: contine acidul oleic* care este vestit pentru efectele
              
benefice asupra sistemului cardio-vascular. Este bogat in *vitaminele
               
B1(0,63 mg/100 g),
               
B2 (0,26 mg/100 g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g),
               
antioxidant benefic sistemului cardiovascular. Magneziul continut de caju
               
(270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea
               
arteriala, problemele de respiratie. *Fosforul* (375 mg/100 g) este
               
important pentru sitemul osos si dinti.
         
104. Susan seminte sau halva:*continut bogat de cupru, mangan, calciu,
                
magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 si fibre.

         
105. Miere de albine: fara comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .