Branduri auto celebre falimentare

Mai multe marci auto au aparut si au disparut, insa criza economica a facut ca patru branduri, toate americane, sa devina istorie.

Multe marci au suferit la capitolul vanzari, insa unele au fost afectate atat de grav, incat au dat faliment. Printre ele se numara Hummer, Pontiac, Mercury si Saturn, scrie
Capital .

Hummer

Parte a grupului General Motors, Hummer a dat faliment in prima parte a acestui an.

Ultima speranta a celor de la Hummer era grupul chinez Sichuan Tengzhong, care negocia cu GM cumpararea marcii americane. Insa guvernul chinez a intervenit si a pus stop negocierilor - urmare a unui program de taiere a costurilor si de eficientizare a industriei auto din tara Marelui Zid.

Hummer este un automobil derivat dintr-un vehicul militar, Humvee, lansat in anul 1992. General Motors a cumparat marca in anul 1998 si lansat trei modele H1, H2 si H3.

Un ultim exemplar Hummer H3 a iesit pe portile fabricii din Louisiana in luna mai a acestui an. Automobilele Humvee sunt produse in continuare la fabrica din Indiana, dupa ce departamentul de Aparare al SUA a facut o comanda de 500 de unitati.

Pontiac

General Motors Corp., amenintata de faliment, a renuntat, dupa 82 de ani, la brandul Pontiac.

Pontiac a inceput sa construiasca
masini in anul 1926, iar ultimul exemplar a iesit pe portile uzinei Orion in luna noiembrie a anului trecut.

Pontiac a fost la un moment dat cea mai vanduta marca de pe continentul american cele mai cunoscute modele fiind Trans Am si GTO.

Saturn

Saturn este o alta marca a General Motors care a oprit productia in luna octombrie a anului trecut dupa ce tranzactia cu Penske Automotive Group a picat. Compania Saturn a fost infiintata in anul 1985, insa de-a lungul existentei sale nu a fost niciodata profitabila.
---------

Mercury

Infiintata in anul 1939 de Edsel
Ford, fiul lui Henry Ford, marca a disparut de pe piata la mijlocul acestui an.

Decizia a survenit dupa ce in 2009 vanzarile au coborat sub 93.000 de unitati, brandul pierzandu-si identitatea si fiind privit doar ca avand masini care au in plus doar cateva optiuni fata de Ford.

Mercury a fost infiintata in 1939 de Edsel Ford, fiul lui Henry Ford si a fost plasata intre brandul de volum Ford si marca de lux Lincoln. Anii 70' si 80' au adus maximul pentru Mercury, ale carei vanzari anuale au ajuns la 580.000 de unitati in 1978, iar in 1993 au fost la un nivel foarte bun de peste 450.000 de unitati.

------------

Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .