[ DESTINATII DE VIS ] Vinci, orasul lui Leonardo

Vinci este orasul lui Leonardo, dat fiind ca marele artist s-a nascut in Anchiano, la doar trei km de oras. Inconjurat de frumoasele dealuri ale Toscanei, tinut cunoscut pentru peisajul pitoresc si bogatia podgoriilor si plantatiilor de maslini, Vinci este situat la 45 km de Florenta si are astazi o populatie de 14.000 locuitori.


Oras cultural datorita faptului ca Leonardo s-a nascut si a copilarit aici, Vinci are o frumoasa piata centrala numita Piata Giusti si bineinteles un Complex muzeal Leonardo din care fac parte casa in care s-a nascut artistul, un muzeu si o biblioteca bogata in manuscrise ce contin schite ale masinariilor proiectate de acesta.


Oferta restaurantelor, cafenelelor si cea a hotelurilor si pensiunilor este bogata si include un hotel de 3 stele care se numeste Mona Lisa. Imprejurimile orasului sunt frumoase, iar mancarea este delicioasa si vinurile de calitate.

In apropiere de orasul Vinci pot fi vizitate multe alte orase pitoresti si incarcate de istorie. Printre acestea : Azzaro, Carrara, Florenta, Pisa, Siena. Toscana are o bucatarie gustoasa, nu sofisticata, iar piperul poate fi considerat ingredientul principal.

G.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .