Fructele şi legumele de culoare neagra



- dr. Mărginean Călin - 
  

  
Fructele şi legumele de culoare NEAGRĂ conţin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!! 
  
  
 Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiţi este ”anti-cancer” (atât prevenţie, cât şi terapie naturală), anti-îmbătrânire şi status antiinflamator ; dar nu numai atât ! 
  
  
 Să nu cumva să uitaţi că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer şi apoi de bolile cardio-vasculare! 
  
 Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să ştie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună : 
  
- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vişiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireşe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar şi albi), mureNEGRE, corcoduşe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roşie, ceapa roşie, merele VIOLET, salataLollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietăţile de legume şi fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conţin totuşi Resveratrol într-o cantitate mică ! 
  
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate 
  
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) şi a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii şi una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate) 
  
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şimetastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai ştie să-l facă genisteina şi daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in şi sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă) 
  
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii 
  
- Este SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevităţii”) având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii 
  
- Are şi efect de potenţator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele şi vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!! 
  
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc 
  
- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului 
  
- ¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor 
  
- Este un vasodilatator arterial 
  
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic 
  
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic 
  
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei),antibacteriene şi antiinflamatoare 
  
-  elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât şi în piele (astfel având şi un rol cosmetic).Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea 
  
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii 
  
- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative 
  
-  toleranţa la efort, performanţele fizice şi psihice 
  
-  durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%) 
  
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică : 
  
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind şi combătând eficient osteoporoza 
  
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi 
  
c) Combate tulburările de climacteriu 
  
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice 
  
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer 
  
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viaţă a acestora + se opun apoptozei (morţii) acestora ! 
  
g) Creşte eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa şi riscul de a dezvolta gută sau litiază urică 
  
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc. 
  
 Alte surse de fitoestrogeni : spirulina, soia, frunzele de păpădieşi de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit- ul roşu 
  
 Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă şi ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural(adică cel produs de organism) : 
  
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) şi de prostată, hormonul estrogen (dar NU şi cel fito-estrogen !) fiind şi hormon de creştere 
  
b) Creşterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă, hormonul estrogen (dar NU şi cel fito-estrogen !) fiind şi hormon de creştere 
  
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenţia hidro-salină consecutivă 
  
d)  coagulabilităţii sângelui cu risc trombo-embolic 
  
e)  riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament 
  
f) fertilităţii masculine şi a potenţei 
  
  
Nu aş dori să închei acest mesaj fără a le aduce la cunoştinţă tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii create de Dumnezeu (după părerea mea !), o bogăţie de anti-oxidanţi într-un singur produs: sucul de varză roşie. 
  
 Gustul acestuia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar datorită faptului că poate conţine fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”în 4” (cvadruplu). 
  
 Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie : 
  
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne ; 
  
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora ; 
  
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă ; 
  
- conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă 
  
- reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că ea se oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat 
  
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţ a maculară la persoanele diabetice. 
  
...şi dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele efecte ! 
  
  
ATENŢIE !!! 
  
-  Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele menţionate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol 
  
-  Însă persoanele care au în acest moment cancer trebuie să se abţină de la folosirea strugurilor negri (cresc nepermis de mult glicemia şi pot scadea drastic imunitatea acelor persoane) şi a oricăror alimente NEGRE, dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. 
Reţineţi aceste precauţii esenţiale !!! 
Acestora din urmă li se recomanda sucul de varză roşie, dudele, cireşele, corcoduşele NEGRE, afinele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .