1 Are un impact daunator asupra mediului
Impactul daunator al plasticului asupra mediului inconjurator este cauzat de compozitia lui. Plasticul este fabricat din carbune, petrol sau gaze naturale, acestea fiind resurse naturale epuizabile.
In plus, in timpul procesului de productie sunt eliberate diferite gaze toxice. De asemenea, prezenta plasticului in gropile de gunoi creste emisiile toxice de dioxid de carbon din aer.
2 Are un impact direct asupra sanatatii
- Caserole din plastic daunatoare
Vasele care nu contin aceasta substanta periculoasa sunt semiopace si inscriptionate cu "BPA free", cu cifra 05 sau marcajul "PP".
- Ambalaje din plastic nocive
Un studiu recent a concluzionat ca arata ca subiectii participanti au inregistrat o scadere dramatica a cantitatii de chimicale detectate in urina, cu pana la 66%, atunci cand au urmat o dieta de trei zile de mancare proaspata, ce excludea alimentele ambalate.
Cercetatorii s-au axat asupra continutului de DEHP si bisfenol A, care se gasesc in plastic si cutii metalice de conserve. Acestea pot fi absorbite de alimente.
Studii anterioare au concluzionat ca atat bisfenolul A si DEHP-ul provoaca dereglarea dezvoltarii normale a creierului la fetus, infertilitate, boli de inima si cancer insa a ramas o dezbatere aprinsa in comunitate stiintifica referitoare la nivelul necesar de expunere la acesti compusi pentru a cauza efecte atat de daunatoare sanatatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu