Defectele si calitatile zodiilor in horoscopul Finlandez

Conform zodiacului finlandez, fiecare anotimp este reprezentat de un semn de origine animala specific - mistretul salbatic, rasul, bursucul si ursul, considerat a fi semn principal. Totodata, semnele principale sunt divizate in alte patru semne de inima, semne care descriu cel mai bine structura interioara a individului. Acestea se numesc semne secundare sau semne de inima. Fiecare din cele patru animale este detinatorul unor insusiri particulare prin care se distinge de celelalte.

Anul este alcatuit din patru anotimpuri: primavara, vara, toamna si iarna si conform zodiacului finlandez, fiecare anotimp este reprezentat de un semn de origine animala specific: mistret salbatic, ras, bursuc si urs, considerat a fi semn principal. Totodata, semnele principale sunt divizate in alte patru semne de inima, semne care descriu cel mai bine structura interioara a individului. Acestea se numesc semne secundare sau semne de inima. Fiecare din cele patru animale este detinatorul unor insusiri particulare prin care se distinge de celelalte. Spre exemplu, in cazul unei persoane nascute in data de 15 februarie, semnul principal este urs, iar semnul secundar, de inima este bursuc. Iata care sunt zodiile horoscopului finlandez, perioadele in care sunt structurate si principalele lor caracteristici:Defectele si calitatile zodiilor in horoscopul Finlandez

1.Bursuc (semnul de inima: bursuc): 9 noiembrie – 30 noiembrie - Nativii acestui semn sunt inteligenti, agili si cu toate ca nu le lipseste pragmatismul, au o viziune filozofica asupra vietii. Semnul caruia ii apartin ii conduce mai mult catre construirea carierelor liberale, de arta, decat spre cele de afaceri. Isi construiesc relatii inalte cu cei din jur bazate pe compatibilitatea unui stil superior de gandire. Pot fi obstentativi pana la agresivitate in sustinerea principiilor in care cred. Chiar daca nu incalca regulile de conduita in comunitate, adeseori starnesc uimirea in cei din jur. Trairile mici, nepiperate, stilul de viata banal… toate acestea ii fac nefericiti. Semnul de inima aduce inteligenta, curaj, dar si izolare de ceilalti.

Bursuc (semnul de inima: urs): 1 septembrie – 23 septembrie - Uneori lumea, asa cum este ea, ii sperie si ii determina pe nativii din Bursuc sa se retraga in universul lor. Par puternici in fata tuturor pentru ca au invatat sa se retraga in fata unui scut de protectie si sa-si stapaneasca emotiile, care adesea sunt contradictorii. In realitate, persoanele Bursuc sunt de o sensibilitate care adeseori le sperie chiar si pe ele. Au o imaginatie foarte bine dezvoltata, un simt al umorului sanatos, un fizic placut si, chiar daca sunt firi interiorizate, putin comunicative, sunt instantaneu simpatizate de ceilalti. Odata cu inaintarea in varsta, nativii capata si intelepciune. Reusesc sa-si depaseasca vulnerabilitatea si sa puna capat framantarilor interioare care sunt atat de puternice incat uneori ii lasa fara pic de vlaga si putere de decizie. Semnul de inima aduce reactii violente atunci cand sunt calcati pe coada.

Bursuc (semnul de inima: mistret): 24 septembrie – 16 octombrie - Persoanele apartinand acestei perioade sunt indraznete, deschise, comunicative, agile si spontane. In spiritul filozofiei lor de-o viata: “daca viata e scurta, de ce sa nu te bucuri de ea?”, reusesc sa extraga din propria existenta partile frumoase si placute. Sunt buni organizatori, stiu sa intinda o mana de ajutor daca o soliciti, insa te refuza in mod direct daca abuzezi de benevolenta lor. Stiu sa aplece urechea la necazul altora pentru ca la randul lor au gasit sprijin atunci cand au avut nevoie. Nu sunt nerecunoscatori si tin enorm la prietenie. Dar inainte de toate le place dreptatea. Din cauza semnului de inima, pot fi extrem de orgoliosi, neiertatori, radicali in deciziile lor. Daca le-ai gresit, chiar daca le esti partener de viata, nu te astepta sa se uite inapoi. Nu stiu sa ierte. Nu vor sa invete.


Bursuc (semnul de inima: ras): 17 octombrie -18 noiembrie – Acestor nativi le place sa se afle in centrul atentiei si sa uimeasca lumea prin felul lor cuceritor de a fi. Sunt frumosi, siguri pe ei, tin foarte mult la aspectul fizic si la aparente, se preocupa indeosebi de aspectul exterior. Una din preocuparile constante ale vietii lor va fi bunastarea materiala, iar unii dintre ei vor face din lux si confort un scop in sine. Chiar daca multi ii percep drept superficiali si fara substanta, sunt ambitiosi si au potential. Tin intr-adevar poate prea mult la imagine, insa dincolo de aparente se afla oameni sufletisti. Semnul de inima ii face agili si fasneti, dar si inamici de temut, extrem de primejdiosi.

2.Urs (semnul de inima: bursuc): 9 februarie – 28 februarie - Nativii acestui semn sunt cinstiti, precauti si au o gandire practica, acida, reusind sa scoata idei chiar si din piatra seaca. Iubesc dreptate, sunt nepartinitori, genul de oameni pe care nu ii poti pacali indiferent de metode pentru ca te miros de la distanta. Sunt transanti, directi, dintr-o bucata, dificil de abordant in unele momente, predispusi ocazional spre interiorizare. Semnul de inima intra in contradictie cu semnul principal si, in ciuda a ceea ce cred ei insisi despre ei, ii face sa fie emotionali si emotivi.

Urs (semnul de inima: urs): 1 decembrie – 23 decembrie - Personalitati puternice, cei apartinand acestui semn au o incredere de nezdruncinat in ei insisi. Isi doresc sa se impuna asupra celorlalti, iar atunci cand reusesc, devin trufasi, crezand ca se afla deasupra celorlalti. Nu se lasa usor dominati si nici convinsi ca nu au dreptate. Mai mult, sunt capabili sa-ti faca teoria contrariului, demonstrandu-ti ca tu gresesti. Nu sunt insa flexibili si schimbarile mari, esentiale ii obosesc, facandu-i sa devina irascibili, nervosi si nesuferiti.

Semnul de inima ii face sa fie perfectionisti si sa nu accepte slabiciuni nici de la ei, nici de la ceilalti. Sunt insa prieteni fantastici si statornici in sentimentele lor. Un astfel de nativ, daca ti-a declarat iubirea, chit ca din onoare – sentiment care de altfel este foarte dezvoltat, nu te va parasi niciodata. Diplomele si recunoasterea meritelor ii fac fericiti.

Urs (semnul de inima: mistret): 24 decembrie -16 ianuarie - Simpatici peste fire, haiosi si urmarind sa te faca sa te simti bine, cu sufletul deschis, cuceritori si increzatori, nativii acestei zodii pot fi adesea imprevizibili si indaratnici. Chiar daca stiu ca nu au dreptate, isi sustin ideile pana in panzele albe. Doar de dragul de a te contrazice si de a te provoca... Adora provocarile, chiar daca nu intampina sustinere. Semnul de inima ii determina uneori sa dea nastere, chiar si fara voia lor, multor incurcaturi si confuzii chiar si acolo unde lucrurile par limpezi ca lumina zilei.

Urs (semnul de inima: ras): 17 ianuarie – 8 februarie - Chiar daca sunt invinsi, nimeni nu le poate reprosa invingerea. Chiar daca au cazut, nimeni nu le reproseaza caderea. De ce? Pentru ca s-au nascut invingatori. Pur si simplu. Chiar daca pierd, este atat de multa demnitate si maretie in fiinta lor, incat vina nu o poti pune decat in carca destinului si a imprejurarilor… Nu sunt extrem de sociabili si uneori prefera sa stea in umbra, insa chiar si acolo unde se afla luminile principale ale reflectoarelor cad asupra lor. Nu se supun regulilor si incearca sa extraga de la viata tot ce are ea mai bun. Nu se tem de gura lumii. Calatoresc mult, experimenteaza, exploreaza, ajung in zone in care nimeni nu a mai ajuns vreodata. Pentru sentimentul acela de libertate pe care il gasesc in aceste experimente… pentru acest sentiment fantastic traiesc. Totul se datoreaza semnului lor de inima. Unii dintre nativi sunt destinati chiar genialitatii.

3.Ras (semnul de inima: bursuc): 9 august – 31 august – Nimeni nu poate sa nege ca toate celelalte semne reprezentate de ras (linx) ridica in slavi iubirea de sine, insa nativii acestui semn sunt cei care fac abaterea de la norma. Sunt constiinciosi, muncitori, perseverenti, tenaci, isi cunosc lungul nasului, sunt constienti de limitele si de posibilitatile lor. Tocmai de aceea incearca sa-si depaseasca limitele, sa-si exploreze posibilitatile. Isi urmaresc scopurile cu vointa si ambitie pentru ca aluatul din care sunt facuti le permite sa reuseasca. Din cauza semnului de inima, in perioada de tinerete si imaturitate au de luptat cu propria comoditate si totodata cu lipsa determinarii.


Ras (semnul de inima: urs): 1 iunie – 23 iunie
- Se imprietenesc cu usurinta, insa in adancul lor sunt niste solitari. Vorbesc mult si comunica excelent, insa de fapt aprecieaza foarte mult tacerea. Sunt firi dinamice, iubind actiunea si diversitatea, insa le place atat de mult linistea… Le place sa fie antrenati in cat mai multe lucruri, insa uneori nu-si doresc decat sa fie lasati in pace. Au un spirit superior si o parere buna despre ei insisi, ceea ce le aduce destul de multi dusmani. Sunt echilibrati si pasnici, insa devin ca o furtuna daca ii enervezi. Par ca nu au nevoie de lumea din jur pentru a exista, insa sunt dependenti de aprecierile si recunoasterile ei. Semnul de inima le aduce putere si forta morala. In ciuda oscilatiilor si a slabiciunilor din tinerete, perioada de maturitate devine sinonima cu gasirea scopului in viata.


Ras (semnul de inima: mistret): 24 iunie – 16 iulie - Persoanele nascute in aceasta perioada au un corp bine proportionat, un chip luminos, cu trasaturi armonizate si un zambet enigmatic si sarmant care nu poate fi sters de pe chip in ciuda tuturor dezamagirilor. Beneficiaza de un gust impecabil in materie de estetic si frumos. Au un intelect ascutit si invata totul cu usurinta, sunt spontane si imprevizibile, avand insa tendinta de a lua totul in deradere. In ciuda faptului ca sunt caracterizate de altii drept inconsecvente si superficiale, nu fac rabat de la propriul eu. Tin prea mult la ele insele si s-au acceptat de mult asa cum sunt pentru a incerca sa se mai schimbe acum. Pentru asta ar trebui sa-i multumeasca semnului de inima.

Ras (semnul de inima: ras): 17 iulie – 8 august - Firea impulsiva a acestor nativi, impresiile uneori prea exagerate, gradul de emotionalitate foarte ridicat – toate acestea au nevoie sa fie echilibrate printr-o experienta profunda a vietii. Pentru ca au pretentii mari (poate prea mari!) de la ei insisi niciodata nu se impaca in totalitate cu ceea ce obtin. Fericirea atingerii unui scop este scurta si temporara caci imediat incep sa isi doreasca altceva. Se daruiesc in totalitate celorlalti si asteapta acelasi lucru in schimb, insa dezamagirile survin tocmai din aceasta cauza. Foarte posibil ca fericirea sentimentala sa fie gasita in cu totul alta parte decat cea in care s-ar astepta: intr-o legatura interzisa, supusa oprobiului si judecatii celor din jur. Semnul de inima ii face inconsecventi in relatiilor lor sentimentale.

4.Mistret salbatic (semnul de inima: bursuc): 9 mai – 31 mai – Nativii acestui semn zodiacal sunt inzestrati din plin cu inteligenta fara a putea insa trage si foloase materiale de pe urma acestei calitati. Se aleg insa cu admiratia, invidia si respectul celor din jur. Ca si resurse de energie, sunt inepuizabili. Sunt veseli si galanti, dezorganizati si destul de confuzi cateodata in tot ceea ce fac. Au replici geniale pentru orice pe care le condimenteaza, dupa caz, cu ironie intepatoare, ironie blanda sau cu substrat filozofic. Le place sa ii uimeasca pe cei din jur si sa dea nastere discutiilor. Adora sa iti priveasca expresia de confuzie din privire. In acel moment, sunt siguri ca au totul sub control. Niciodata nu stii ce intentie au vorbele lor, insa nu poti sa remarci ca sunt cu adevarat niste maestri ai geniului. Semnul de inima le aduce o oarecare lene si lipsa de initiativa.


Mistret salbatic (semnul de inima: urs): 1 martie – 23 martie
– Nativii acestei zodii sunt familisti si tin cu adevarat la valorile familiale. Cei care ii acuza ca nu au un scop in viata, ar face bine sa inteleaga ca familia este cea care ii defineste cel mai bine, facandu-i sa se simta realmente impliniti. Doar in jurul ei isi pot construi fericirea. Pragmatici si realisti in majoritatea zilelor, uneori par visatori si total desprinsi de lumea reala. Aici intervin rarele lor momente de slabicuine, cand devin destul de usor influentabili de catre cei din jur. Sunt devotati, calmi, simpli, drepti, au un suflet bun, o perceptie spirituala asupra vietii si adora sa se bucure de micile placeri ale lumii efemere in care traiesc. Semnul de inima ii face sa fie iuti la suparare, insa iuti si la calmare.

Mistret salbatic (semnul de inima: ras): 17 aprilie – 8 mai – Visatori, plini de originalitate si avant, uneori nerealisti, in lipsa unei vointe pe masura, cei din semnul mistretului salbatic pot fi cu usurinta deturnati de la scopul lor initial. Ca nicio alta zodie a horoscopului, stiu insa sa traiasca si sa se bucure de prezent, asa cum este el, bun sau rau,. Nehotarati, poate ocazional lipsiti de initiativa, tinand prea mult cont de parerea altora si de aceea aflandu-se sub inraurirea lor, cu toate acestea, nimeni nu le poate smulge placerea prezentului. Plini de imaginatie, originalitate si creativitate, vad si descopera frumosul in fiecare fir de iarba. Ajutati de un destin favorabil, de eforturi si de munca multa, pot atinge culmile succesului si ale recunoasterii. Semnul de inima le da impresionabilitate si o oarecare independenta.


Mistret salbatic (semnul de inima: mistret salbatic): 24 martie – 16 aprilie - Acesti nativi sunt perceputi drept egoisti si rautaciosi cateodata, chiar narcisisti, urmarindu-si inainte de toate propriul interes. De cele mai multe ori, nici noi nu am putea sa spunem ca nu sunt astfel. De ce? Pentru ca sunt oameni cu viziune, cu o vointa incredibila, oameni care vad ceea ce multora le scapa, oameni care pot patrunde acolo unde altii nici nu-si imagineaza, oameni care pot demonta reguli si pune altele in loc, oameni care incalca regulile pentru a construi altele, oameni pe care ceilalti ii urmeaza... Semnul de inima ii face cruzi, rautaciosi si incredibil de curajosi.

Se indragostesc greu pentru ca nu isi acorda timp pentru asa ceva. Percep iubirea ca pe un fleac, un scop in sine al celor slabi si al celor care nu au un scop précis in viata. De aceea, unii dintre acesti native pot trai o viata intreaga sub formula celibatului. Cei care iubesc insa, iubesc cu adevar o singura data in viata. Si isi duc iubirea cu ei dincolo de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .