Fantomele - paradoxul unui a fi prezent si absent


Conform dexonline.ro o fantoma este o: ,,fiinta ireala pe care cred (sau pretind) ca o vad unii oameni cu imaginatia tulburata sau pe care o creeaza fantezia scriitorilor; naluca, stafie, strigoi, fantasma, aratare. ♦ Fig. Ceea ce are o existenta incerta, fictiva, ceea ce (nici) nu exista in realitate. ◊ (Adjectival) Guvern fantoma. – Din fr. Fantôme.'

In mod oficial, conform dex-ului fantomele nu exista, neoficial insa, la fel ca multe alte lucruri fantomele si-au facut simtita prezenta in vietile oamenilor chiar fara sa vrea, din cauza tehnologiei avansate care...le-a surprins in fotografii sau prin dispozitive care capteaza frecvente imperceptibile in mod normal de oameni.

In alta ordine de idei, tot oficial, dar in context divin fantomele sau aparitiile ar putea avea doua origini:

Prima dintre ele se refera la sfinti:

,,Isus a strigat iarasi cu glas tare si Si-a dat duhul. Si indata perdeaua dinauntrul Templului s-a rupt in doua, de sus pana jos, pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat, mormintele s-au deschis, si multe trupuri ale sfintilor care murisera au inviat. Ei au iesit din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in sfanta cetate si s-au aratat multora. (Matei 27:50-53)''

Iar a doua se refera la demoni:

Psalmul 103:16 - Caci un vant trece peste ea si nu mai este si locul ei n-o mai recunoaste.
Psalmul 146:4 - Spiritul lui iese, el se intoarce in pamant si in aceeasi zi ii pier si gandurile.
Eclesiastul 9:5 5 Fiindca cei vii sunt constienti ca vor muri, dar cei morti nu sunt constienti de nimic si nu mai au nicio rasplata, caci pana si amintirea li se uita.
,,Acestea sunt, de fapt, declaratii inspirate de demoni si fac semne si se duc la regii intregului pamant locuit ca sa-i adune pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului cel Atotputernic.''(Rev. 16:14).
Si nu este de mirare, fiindca si Satan se preface intr-un inger de lumina. (2 Cor. 11:14)

Prin urmare fantomele, daca exista sunt explicate stiintific astfel:

"Ce se intampla cu energia oamenilor cand mor? Daca ea nu poate fi distrusa, acest lucru inseamna, conform lui Einstein, ca se transforma intr-o alta forma de energie. Ce este aceasta noua energie? Ar putea fi o fantoma?", spune cercetatorul John Kachuba, in cartea sa, "Ghosthunters" ("Vanatorii de fantome").

Cu toate ca oamenilor le place sa creada ca exista si altceva, acele lucruri sau fenomene care intriga mintea, dovezile sunt clare si expuse pentru toata lumea, ramane insa, la decizia personala a fiecaruia calea pe care doreste sa o urmeze.

Raluca Sandu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .