ZAMBETE DE VARA !

De 8 Martie, seful de personal merge sa-l felicite personal pe sefu’.
-La multi ani , sefu !
Cu ce ocazie mai, ca nu e ziua mea !
Cu ocazia zilei de 8 martie, sefu !
Pai ce eu  sunt femeie, mai , rade sefu !
Adevarat sefu, dar dvs. sunteti cea mai mare curva din toata institutia !
Sotia mea conduce atat de prost, incat GPS-ul i-a spus: ‘peste 50 de m trageti pe dreapta, ca eu cobor’
Sotia intreaba sotul, care pleaca la mare fara ea: 
-De ce nu ti-ai pus verigheta?
-Verigheta? Pe caldura asta? 
Sotul vine seara acasa obosit si nervos. Sotia ii sare bucuroasa in brate:
- Dragul meu, sunt insarcinata!
- Si tu????

Ofiterul de stare civila: „Acceptati ca statutul vostru pe Facebook sa se schimbe din celibatar/celibatara in casatorit/casatorit?”
Mireasa: „Da.”
Mirele: „Da.”
Ofiterul de stare civila: „Se se apropie martorii si sa dea click pe like.”
Doi tipi ies din bar: 
-Hotarat. Mergem la femei! 
-Asculta frate, sotia mea este tanara, frumoasa... 
-Am inteles. Deci mergem la tine!
Oamenii de ştiinţă americani au reuşit să prelungească de şase ori durata de viaţă a limbricilor, după ce le-au modificat o genă, şi spun că procedeul ar putea fi aplicat şi în cazul oamenilor. Dacă te mănâncă în c-ur, poţi să încerci.
Instructorul de parasutism:
- Dupa ce sariti, numarati pana la 20 si dupa trageti de inel. Ardelenii sa numere doar pana la 3.
Daca s-ar inchide Facebook-ul de maine, ai vedea pe majoritatea de aici, alergand cu pozele lor in mana, intreband pe strada: iti place, iti place?
O tanara explica instantei cum s-au petrecut lucrurile: 
- Domnule judecator , sa vedeti, m-a legat la ochi, pe urma mi-a legat mainile. Eu atunci imediat am desfacut picioarele ca sa nu mi le lege si pe alea...
Un tip cu masina darama 13 garduri, omoara 5 persoane, proiecteaza un camion in zid si se opreste intr-un copac... 
Dupa 3 zile, se trezeste la spital.. 
- Ei, doctore, cum e? 
- Am rezultatele analizelor: In alcoolul dumneavoastra am gasit 3 picaturi de sange.
Ciudaţi mai sunt oamenii: De multe ori îşi cumpără pe bani care nu le aparţin, lucruri de care nu au nevoie, doar ca să atragă atenţia persoanelor pe care nu le plac.
Funar se zbate vreme îndelungată să amenajeze în Cluj un lac de agrement şi după lungi eforturi, vine în sfârşit ziua inaugurării. Când sa taie panglica, un reporter îl întreabă: - Domnule primar, ce frumos şi mare e lacul. E aşa de mare că nu i se vede malul celălalt. Ce e dincolo de el? Funar răspunde împlinit: - Austria!
Nevasta-mea m-a incurajat sa-mi caut o chestie pentru marirea penisului.Am gasit-o, am probat-o si rezultatul e rapid si fantastic. In plus, arata bine, are 19 ani si o cheama Liliana.
La vederea unei femei frumoase, barbatii adevarati nu rosesc, ci albesc la fata. Nu le mai ramane sange!
Logica feminina:
-De ce ai intarziat?
-Am iesit tarziu din casa.
-Si mai devreme nu puteai sa iesi?
-Deja era tarziu sa ies mai devreme!
O fetita ii spune tatalui ei:
- Tata, mi-as dori o surioara.
Zambind, tatal ii replica:
- Frumoasa mea, dar tu ai o surioara. Dar nu o vezi pentru ca, atunci cand intri pe usa din fata, surioara ta iese pe usa din spate. Micuta, ingandurata, ii zice:
- Vrei sa spui ca face precum celalalt tatic al meu?
Se intalnesc doi bărbaţi. 
– Stii cum se leaga o cravată?
– Da. 
– Ajuta-mă, te rog! 
– Ok ,intinde-te în pat!
– Pentru ce?! 
– Pai, ştii… eu lucrez în morgă…altfel nu pot!
 In ciuda vechiului proverb "Nu luati problemele cu voi in pat", multi  barbati inca continua sa doarma cu sotiile lor.
 Cat de ironica e viata. Cheltuim atat de multi bani pe haine scumpe,  dar cele mai bune momente in viata sunt cele fara haine.

FUMEZI ? STII CE ?

Fumatul este cunoscut de acum 300 de ani dar a început să se răspândească după cel de-al doilea război mondial în toate ţările lumii. S-a stabilit că în lume, la ora actuală din cauza fumatului mor mai mult de 1 milion de persoane anual. În ultimii 40-50 de ani a fost dovedit tot mai clar că tutunul conţine substanţe nocive (canceroase si iritante). Cunoscuta ţigară exercită acţiuni multiple atât asupra fumătorului cât şi asupra celor din jur.
Iniţial, fumatul era practicat numai de băştinaşii amerindieni, dar după descoperirea Americii de către Columb el a fost rapid adoptat şi de populaţiile europene. Fumul rezultat prin arderea tutunului era inhalat la început pe gură prin intermediul unor tuburi sau rulouri din frunze de tutun, precum şi pe nări, cu ajutorul unui tub în formă de Y. Ulterior el a început să fie înghiţit şi exhalat de la o persoană la alta în timpul unor ritualuri religioase, unde se mai practica şi mestecatul frunzelor de tutun aparte sau în combinaţie cu cenuşă, praf de scoici şi miere. În zilele noastre, obiceiul fumatului a devenit aproape universal, constând din arderea controlată a frunzelor de tutun (tratate şi îmbogăţite cu diferiţi aditivi aromatizanţi) rulate sub forma ţigărilor sau introduse în recipienţi speciali (pipe) şi inhalarea fumului rezultat. Dintre aceste forme, fumatul ţigărilor a avut cea mai largă putere de adopţie din motive menţionate anterior, ceea ce a făcut ca cel puţin în ţările dezvoltate să atingă o pondere de peste 80% din totalul consumului de tutun, deşi, în ţările în curs de dezvoltare acesta nu este predominant, dar se menţine în continuă creştere.
Frunzele procesate de tutun şi consumate sub formă de ţigări sau alte tipuri de amestecuri aromate, conţin peste 3040 de compuşi chimici. Majoritatea acestora sunt constituenţi naturali ai frunzelor, fiind sintetizaţi din aer şi sol în timpul perioadei de creştere a plantei, dar mulţi dintre ei se formează şi prin administrarea de îngrăşăminte chimice sau rezultă prin procesele de tratare şi aromatizare finală a frunzelor, modificând amplu raportul compoziţiei chimice a tutunului cultivat şi procesat în diverse regiuni ale globului. În acest sens, analizele toxicologice au demonstrat că, deşi proporţia constituenţilor individuali ai tutunului este foarte diferită pe glob, efectul toxic al unor compuşi chimici precum nicotina, nitrozamina, aminele, alcaloizii, hidrocarburile policiclice aromate (PAH) şi cadmiul conţinuţi de acesta rămâne practic acelaşi, indiferent de metodele utilizate pentru uscarea, tratarea şi prelucrarea sa.
 Compoziţia ţigărilor…
 Tutunul atât de larg utilizat de milioane de consumatori din întreaga lume este reprezentat, de fapt, de frunzele speciilor N. tabacum şi N. rustica care aparţin genului Nicotiana din familia plantelor Solanacee, care conţine peste 100 de specii şi subspecii.
 Tutunul are o compoziţie complexă. În frunze se găsesc diverse componente chimice: celuloză, proteine, amidon, steroli, minerale etc., dar cele mai dăunătoare sunt substanţele specifice tutunului ca nicotina şi isoprenoizii (hidrocarburi nesaturate).
Prin ardere tutunul îşi modifică compoziţia iniţială dând naştere la noi substanţe: o întreagă  mixtură de gaze, vapori necondensaţi şi substanţe particulare variabile. Fumul inhalat este un aerosol (particule lichide şi solide de dimensiuni foarte mici, intre 0.001 şi 100 microni) concentrat cu miliarde de particule pe cm³. Temperatura în prima zonă de ardere a unei ţigări este in jur de 884°C. Printre noile componente ale fumului de ţigară se numără oxidul de carbon, gudronul şi alte substanţe iritante pentru sistemul respirator.
Nicotina este un lichid incolor în clipa extragerii dar în contact cu aerul şi lumina se colorează în brun. Are un gust amar şi iritant  iar mirosul este slab la rece şi asfixiant la căldură. Multă vreme s-a crezut că nicotina este cel mai toxic agent activ al tutunului şi într-adevăr este o otravă foarte puternica, o doză de 5mg de nicotină fiind suficientă pentru a omorî un câine în  câteva clipe prin paralizia nervilor motorii  iar una de 60mg are aceleaşi consecinţe asupra unui om.
Oxidul de carbon este un component foarte nociv al combustiei tutunului. Concentraţia lui variază după modul în care este fumat, astfel: 2% în fumul de pipă, 3-4% în fumul de ţigară şi în trabuc atinge valoarea de 6%. Hemoglobina în combinaţie cu oxidul de carbon formează un compus stabil, care face ca hemoglobina să devină inutilizabilă în procesul de transportare a oxigenului, dând naştere la anoxie. Anoxia la rândul său provoacă suferinţa ţesuturilor din cauza lipsei de oxigen. Hemoglobina are o afinitate mai mare pentru oxidul de carbon decât pentru oxigen deoarece cu acesta din urmă compusul rezultat este instabil.
Diverşi iritanţi respiratorii care se găsesc în fumul de tutun în concentraţii mari patologice sunt: acroleina, formaldehida, acidul cianhidric şi acetaldehida. Dar totuşi cei mai periculoşi factori din fumul de ţigară sunt substanţele cancerigene şi cocancerigene care se găsesc în aerosolii produşi de fumul de ţigară şi care poartă denumirea generală de gudroane.
Ţigările produse în America şi Europa între anii 1933-1940 conţineau aproximativ 33-49 mg de gudron şi mai puţin de 1-3 mg de nicotină fiecare, pentru ca cele produse mai târziu, să-şi reducă concentraţia de gudron la 23-48 mg în anii 1950 şi la 16 mg de gudron şi 1,5 mg nicotină între anii 1960-1970 din cauza masivei orientări a fumătorilor tineri spre ţigările mai „uşoare”.
Cea mai mare concentraţie de gudron (71 mg per ţigară) se întâlneşte în ţigările de foi Kretek din Indonezia, iar cea mai mare concentraţie de nicotină (1,7-2,0 mg per ţigară) se găseşte în amestecurile Bidi din India. Acestea din urmă sunt alcătuite din tutun pisat şi împachetat manual într-o frunză de Diospyros melanoxylon şi conţin mai puţin tutun decât o ţigară obişnuită (0,223 g faţă de 0,782 g), dar mult mai multă nicotină (8,2% faţă de 3,7% în ţigările normale). Prin ardere aceste ţigări generează până la 70 mg de bioxid de carbon în comparaţie cu cantitatea de 25 mg de bioxid de carbon eliberată de ţigările americane fără filtru obişnuite. De altfel, India deţine un loc de frunte în ierarhia consumului mondial de tutun atât prin ponderea sa de 7% în 1997, cât şi prin structura foarte complexă a acestuia, 50% din tutunul consumat în India fiind folosit sub formă de Bidi, 30% sub formă de ţigări, 10% fiind consumate direct prin mestecare, iar alte 10% prin prizare nazală şi orală.
În realitate, Asia în ansamblu deţine o poziţie aparte în industria tutunului pe Glob atât prin „reţetele” sale speciale de ţigarete şi ţigări de foi, cât şi prin concentraţiile foarte ridicate de nicotină (şi nu numai) pe care le conţin acestea. De exemplu, ţigările de foi produse în Thailanda pot fi învelite în coajă de (Streblus asper), scoarţă de tamarix (Tamarindus indica) şi khai (Homonoia riparia ; Euphorbiaceae), sau frunze de palmier (Areca catechu), conţinând între 41 şi 200 mg de gudron şi 5,55-11,4 mg de nicotină per ţigară. În funcţie de tipul specific al amestecului aromatic efectuat; fiecare astfel de „trabuc” fumat eliberează în aer o cantitate de 411-820 mg de bioxid de carbon. Spre deosebire de acestea, amestecurile ”Kretek” din Indonezia, deşi sunt mult mai aromate, deoarece frunzele de tutun (care reprezintă numai 60-65% din masa ţigării) sunt rulate în foi groase de palmier, pot fi mult mai toxice fiindcă nu numai că nu se fumează în mod convenţional, ci invers, cu capătul aprins al ţigării introdus în gură, dar conţin şi o cantitate foarte mare de gudron (41-113 mg), şi nicotină (1,2 - 4,5 mg/ţigară). Aceste ţigări sunt fumate fără filtru şi eliberează circa 19 - 23 mg de eugenol care, odată inhalat determină hemoragii interstiţiale şi congestie pulmonară care degenerează în edem pulmonar acut cu efect letal. În plus, ţigările indoneziene mai conţin şi aproximativ 28,1 mg de N - nitrozamine volatile care prin piroliza din timpul fumatului, eliberează peste 1580 mg de compuşi nitrozaminici cancerigeni, ceea ce face ca acest tip de ţigară să fie unul dintre cele mai ”ucigătoare” din lume, producând o rată a mortalităţii de peste 45%. În opoziţie cu aceasta, pipa de apă ”Sheesha” din India, este mult mai blândă, efectul său tabagic nefiind atât de accentuat pentru că fumul de tutun este tras printr-o pipă scufundată în apă, care se aprovizionează dintr-un recipient în care tutunul arde direct pe un amestec de mangal. În acest caz, fumul inhalat are o concentraţie scăzută de pulberi sedimentabile nocive precum benzo(a)pirenul sau fenolii volatili, dar înregistrează niveluri foarte ridicate de monoxid de carbon care, odată pătruns în organismul uman, determină creşterea accentuată a carboxihemoglobinei din sânge, dând senzaţia acută de asfixiere.
În ciuda numeroaselor reacţii sinergice pe care tutunul le poate produce în combinaţie cu diverse alte substanţe aditive, se încearcă susţinut ca, prin utilizarea unor compuşi siguri (”GRAS” cum sunt denumiţi în SUA), tutunul să prezinte în continuare aceeaşi credibilitate şi implicit, aceeaşi rată a consumului. Din acest motiv, în industria tutunului din Europa şi America se foloseşte o gamă extrem de variată de aditivi alimentari care sporesc nu numai aroma tipului de tabac utilizat, ci şi gustul fumului rezultat. Astfel, aşa-numitele ”sosuri învelitoare” compuse din zahăr, mirodenii şi substanţe aromate precum glicerolul, propilenul şi glicolul sunt folosite numai în faza iniţială de tratare, frunzele de tutun fiind stropite cu acestea încă înainte de a fi uscate, tăiate şi macerate. Ulterior, în timpul macerării, tutunul se tratează cu numeroşi alţi compuşi de aromatizare (mentol, cacao, ciocolată, scorţişoară, cuişoare, vanilie, miere, uleiuri aromatice de ienupăr sau trifoi, şi extrase organice de plante) în scopul de a-i conferi calităţi olfactive şi gustative cât mai bune, ignorându-se faptul că în realitate în procesul pirolizei mulţi dintre aceşti aditivi aparent inofensivi generează compuşi secundari foarte toxici. De exemplu, glicerolul impregnat în frunzele de tutun se volatilizează în curentul principal de fum în proporţie de 3-6% în cazul ţigărilor şi 35-43% în cazul pipei, producând acroleina, un produs de piroliză a cărei concentraţie variază de la 69 la 230 mg în ţigara propriu-zisă şi de la 0,23 la 0,46 mg/m3 în aerul înconjurător. Aceasta produce iritarea ochilor şi mucoasei nazale, afectând grav echilibrul micotic al epiteliilor respiratorii în sensul anihilării activităţii ciliare prin care se creează premisele unor profunde mutaţii celulare citotoxice. Un alt exemplu de derivat cancerigen al tutunului tratat cu aditivi este cel al compusului MH – 30 utilizat ca agent de stimulare a creşterii plantei, dar al cărui produs rezidual determină formarea N- nitrozodietanolaminei (NDELA) care exercită profunde reacţii toxice, iar lista acestora poate continua cu încă vreo 60 de alte hidrocarburi policiclice aromatice (PAH) cu consecinţe la fel de distrugătoare.
Desigur ”calităţile” patogene ale tutunului nu se referă însă numai la compoziţia generică a acestuia, ci şi la configuraţia şi modul de dispersie a fumului pe care îl produce prin ardere (piroliză). De fapt, fumul de tutun este un complex de aerosoli alcătuit din minuscule particule lichide difuzate în mediul gazos de dispersie. Prin piroliza tutunului, compuşii fazei disperse, după ce s-au propagat liniar de-a lungul întregii ţigări, se pot condensa brusc la mică distanţă de conul de ardere, formând curentul principal de dispersie („fumul principal”), sau se pot difuza divergent în mediul de dispersie (aerul) înconjurător, generând ”fumul secundar” sau conul de dispersie. Caracteristicile fizico-chimice ale fumului depind de metodele de tratare şi procesare ale tutunului, de gradul de porozitate şi natura hârtiei învelitoare sau tipul elementului filtrant, iar în cazul unor ţigări speciale ca cele de tip ”bidi”, compoziţia chimică a fumului este influenţată şi de dimensiunea şi volumul ţigării, precum şi de frecvenţa şi durata fumatului.
În ansamblu, ”fumul principal” se formează cu predilecţie într-o atmosferă cu un conţinut relativ scăzut de oxigen, la o temperatură de combustie de 850-9500 C în conul de ardere. La început particulele sale componente au un diametru de circa 0,2-0,3 mm, dar pe măsură ce acestea ajung într-un mediu cu o umiditate relativă de 100% (cum este cel din tractul respirator) se unesc prin coalescenţă, formând particule de ordinul micrometrilor, ceea ce face ca peste 50-90% din aerosolii inhalaţi să pătrundă până la nivelul alveolelor pulmonare unde rămân captivi şi produc extinse leziuni celulare. Cei aproximativ 4000 de aerosoli identificaţi în fumul de ţigară sunt solizi precum nicotina, nitrozamina, cadmiul, nichelul, zincul, şi PAH-urile (hidrocarburile policiclice aromate) sau gazoşi, conţinând monoxid de carbon, dioxid de carbon, amoniac, formaldehidă, benzen etc. şi, în funcţie de activitatea lor biologică, pot fi clasificaţi în agenţi asfixianţi, iritanţi, ciliatoxici, mutageni, cangerigeni, inhibitori, neurotoxici şi, nu în ultimul rând, activi din punct de vedere farmacologic. Bineînţeles, acţiunea lor nocivă se exercită în primul rând asupra căilor respiratorii superioare, dar mulţi compuşi ai fumului de pipă, de exemplu, se dizolvă în salivă, fiind absorbiţi direct de mucoasa cavităţii bucale care, în prezenţa alcoolului cu puternic efect solvent poate suferi grave leziuni mutagene. 

Spre deosebire de curentul principal de dispersie a fumului de ţigară, cel secundar se formează într-o atmosferă cu temperaturi de combustie ceva mai coborâte (500-6000 C) şi conţine în suspensie particule sedimentabile cu un diametru aerodinamic mediu mai mic de 0,2 mm. În ansamblu, compoziţia chimică a ”fumului secundar” este aproximativ aceeaşi cu cea din ”fumul principal”, numai că unele elemente chimice pot atinge concentraţii mult mai ridicate pe fiecare gram de tutun consumat prin combustie; acest lucru fiind valabil pentru mulţi compuşi cancerigeni cum ar fi N-nitrozodimetilamina sau N-nitro-zodietilamina care condensează pe cilii căilor respiratorii, producând nuclee edemice care mai târziu vor degenera în cancer pulmonar. De altfel, se ştie că tutunul prin numeroşii săi compuşi toxici afectează în mod direct sănătatea umană, fiind cauza unei game foarte variate de boli ce pot avea caracter acut sau cronic.

ZAMBETE ACTUALE ...

O calugarita tinerica se duce la doctor : 
- Doctore, nu pot scapa de sughit , ma chinuie de 5 zile !!! 
Doctorul o consulta rapid  si-i spune : 
- Esti  insarcinata  !!!!!!!! 
Calugarita se intoarce la manastire si comunica plangand verdictul..... 
A doua zi stareta se adreseaza doctorului : 
- De ce i-ati spus asta calugaritei noastre ? 
- Am vrut  sa o sperii si sa scape de sughit ... 
- Cel care s-a speriat a fost episcopul, s-a aruncat din turn !!!    


 
La un cabinet stomatologic particular,  o doamna din lumea buna : 
- Cum?  300 Ron  pentru extractia unei masele? 
      Doar pentru 5 minute de munca? 
- Daca doriti, o extrag intr-o ora !  
În sala de operaţie, chirurgul striga la  asistent: 
-Anestezie  !!! 
-De-a noastră, sau de import? 
-De import! 
-De import s-a terminat.... 
-Atunci, de-a noastră !!! 
-Nani, nani... Bolnavul: 
-Doctore, dupa operatia la amigdale ma doare rau de tot in spate, jos, spre mijloc...insuportabil  !!!!! 
-Eh, e normal, sa te doara putin - o vreme  ....   Ti-am scos un rinichi !!!! 
-Mie ??????   ,  eu n-aveam probleme cu rinichii  !!!!! 
-Oh, stiu, dar aveam eu o obligatie.... 

 

Un pacient  slab / palid  merge la medicul care l-a operat de curand cu rezultatul analizelor de  laborator . 
Doctorul studiaza si zice: 
-Domnule, am doua vesti pentru dumneata: una buna si una rea. 
Pe care vrei sa ti-o spun prima? 
-Pai....p-aia rea, doctore. 
-Cazul dumitale e foarte grav. Practic mai ai de trait cateva zile. 
-Si vestea buna? 
-Ai venit la timp ! De maine spitalul se transforma in azil ..........
 

O doamnă intră in  farmacie şi îi cere farmacistului un flacon cu arsenic. Farmacistul intrigat întreabă: 
- Doamnă, la ce vă trebuie arsenicul? 
- Vreau  să-l omor pe soţul meu! 
- Doamnă, nu pot să vă vînd arsenic pentru acest motiv,îmi pare rău, 
spune farmacistul. 
Atunci doamna scotoceşte zgomotos  în poşetă şi scoate o fotografie cu soţul ei care făcea dragoste cu soţia farmacistului. 
Acesta se uită la fotografie şi spune: 
- Ah, scuzaţi-mă, n-am ştiut că aveţi reţetă..... 

 

La consultatie medicul ii spune pacientului: 
-Nu-mi place deloc cum arati! Cred ca ai deja  o grava afectiune pulmonara. 
Cate tigari mai fumezi? 
-10, cate mi-ati prescris ! Nici una mai mult .... 
-Si inainte cate fumai? 
-Inainte nu fumam deloc .........
 

O prostituata  consultata  la ginecolog... Acesta o intreaba: 
- Domnisoara, aveti pierderi mari in timpul menstruatiilor? 
- Ei, as!... Cinci-sase  sute de euro!...
- Alcoolul ucide.
- Si ce? Apa te face nemuritor?

Toata lumea trebuie sa creada
 in ceva.
Eu cred ca o sa mai beau o bere!


Ultimul tip de salut atunci cind vorbesti la mobil:
"Buna seara tie si ascultatorilor nostri"

- Alo, familia Popescu?
- Nu stiu, minca-ti-as, de-abia am intrat...

Unu' trecea pe lângă o piatră funerară pe care scria:
"Aici se odihneşte un avocat, un om cu un suflet bun, un om onorabil"
−  Doamne Sfinte! îşi face cruce tipul. Astia au bagat trei oameni în acelaşi mormânt!

O profesoara de franceza isi intreaba elevii:
−  Care e diferenta intre "Madame" si "Mademoiselle"
La care un baiat din spate:
−  "Monsieur"!

Duminica, la biserica, o femeie ii zice preotului plangand:
−  Parinte, aseara sotul meu a murit fara lumanare!
−  Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Si a avut vre-o ultima dorinta?
−  Da, zice femeia, plangand si mai tare, a zis "Muiere, lasa pusca jos!"


-De ce v-ati oprit la 3 copii?
-Am auzit ca fiecare al 4-lea copil nascut e chinez

Un individ a uns cu unt o felie de paine, dupa care a turnat niste dulceata. Din greseala, felia i-a cazut pe covorul cel nou, dar NU a cazut cu fata unsa in jos.
Mirat, individul i-a scris lui Murphy sa-l intrebe cum a fost posibil asa ceva.
Dupa cateva luni de experimente, Murphy i-a trimis individului concluzia:
“Felia a fost unsa gresit!”
1.  Ana: Ce faci?
Manole: Un zid. Te bagi?
2.  În avion, la clasa întâi, o doamnă e aşezată lângă un domn. La un moment dat, ea începe să strănute şi de fiecare dată începe să tremure din toata fiinţa ei, după care îşi şterge delicat nasul.
Istoria se repetă, la care domnul de lângă ea i se adresează:
- Mă scuzaţi, nu vreau să vă inoportunez, dar mi-e imposibil să mă abţin să vă întreb: de ce tremuraţi aşa de tare de fiecare dată când strănutaţi?
- Pentru că sufăr de o boală foarte rară, de fiecare dată când strănut, am un orgasm.
La care domnul, un pic jenat că nu a mai auzit de asemenea boală, o întreabă grijuliu:
- Şi luaţi ceva?
- Da... piper...
3.  Erau doi reni. Unul era numai coaste şi celălalt era numai coarne. De aceea, pe unul îl chema Costel şi pe celălalt Cornel.
4.  - Sunteţi ginecolog?
- Nu, dar aş putea arunca o privire.
5.  O femeie la vreo 30 de ani, după ce şi-a rezolvat treburile în capitala de judeţ, voia să ajungă acum acasă şi nu mai avea bani. Se apropie de un taximetrist şi îi spune:
- Uite, tre' s-ajung şi eu în Trescovenii de Sus, dar nu am bani... Cum ajungem acolo ne socotim noi.
- Bine, las' că ne socotim noi pe drum!, zice taximetristul.
După vreo oră, opreşte taximetristul pe un câmp, ia o pătură din portbagaj şi o aşterne pe lucernă. Femeia, îngrijorată, îi zice:
- Vai, dar nu pot să fac asta, sunt măritată, am acasă doi copii!
- Şi ce? Şi eu sunt însurat, am femeie, am copii, dar am şi 40 de iepuri de hrănit, aşa că taci şi rupe lucerna...

6. Ion si Maria s-au dus la padure sa culeaga floricele. Pentru ca era foarte multa lume acolo, chiar asta au facut.

"FABRICA DE E-URI". Am intrat în Aria 51 a industriei alimentare din România

"FABRICA DE E-URI". Am intrat în Aria 51 a industriei alimentare din România

Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi, tot ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este nici ciment, nici vopsea lavabilă. Totul se transformă în hrană, ajunge în farfuriile dv. şi apoi în stomac. Aşa funcţionează industria alimentară.
Description: http://www.evz.ro/uploads/Zeelandia-506_3964676ef6_thumb_630_380.jpgDECOR
E o cură
țenie perfectă în fabrica Zeelandia. Structura modulară nu conține bare și traverse pentru a nu se depune praful
Sursa: 7EST
DECOR
E o cură
țenie perfectă în fabrica Zeelandia. Structura modulară nu conține bare și traverse pentru a nu se depune praful
Sursa: 7EST
1

O sută de ieşeni fac zilnic mâncarea praf. E cea mai mare fabrică de E-uri din România, locul în care pe o poartă intră compuşii chimici şi extractele din plante, iar pe cealaltă ies saci sau bidoane cu prafuri ce reprezintă baza tuturor cremelor şi foietajelor din industria românească de panificaţie şi patiserie. E fabrica Zeelandia, investiţia olandeză de la marginea Iaşiului, iar o echipă EVZ şi 7EST a pătruns în locul în care se naşte aproape tot ce mâncăm.

Fericirea brutarilor

E o hală discretă ce se confundândă cu decorul cenuşiu de pe marginea drumului european 583. Dar ce se produce aici e suficient pentru a umple farfuriile câtorva ţări din estul Europei, fiind gândită ca un avanpost. "Producţia a fost mutată de la Bucureşti la Iaşi pentru că s-a găsit mână de lucru calificată", a explicat Ovidiu Bocăniciu, directorul fabricii. Aici se produc creme şi umpluturi de cofetărie precum şi mixuri de panificaţie. Sună pompos - da fapt sunt nişte saci cu prafuri care se amestecă, în brutării, cu apă, drojdie şi puţină făină şi iese ce vrei: pâine crocantă, plăcinte, pră­­­­­­jituri. Le dai orice gust, orice formă şi orice culoare. Sacul deşărtat în malaxor înlocuieşte aproape orice ingredient din natură. 
Consumaţi moderat E-uri

Totul e secret în Zeelandia, am putut intra doar pentru că directorul Bocăniciu s-a gândit că aşa mai poate tempera isteria cu E-urile. În fabrica aceasta se vorbeşte codificat - E282, E300, E170 sunt nişte saci stivuiţi într-o ordine perfectă şi reprezintă tot un fel de mâncare. "Toate E-urile folosite sunt aprobate de UE. Oamenii trebuie să ştie câte E-uri pot consuma, care e limita maximă. Şi mierea e bună, dar în exces ţi se face rău", îşi susţine cauza Ovidiu Bocăniciu. "Consumând separat E-uri de la mai multe produse, cantităţile se însumează şi se ajunge la depăşirea pragului admis. E un atac lent", spune, în replică, dr. Cornelia Stancu, şefa Biroului de Siguranţă a alimentelor de la DSV Iaşi.

Pentru Iaşi, E-urile sunt bune


Naturale sau artificiale, toate E-urile de la Zeelandia se obţin în laborator. E160 e beta-caroten dar nu e obţinut din morcov ci prin sinteză. "Există un extract natural, dar cantitatea este înmulţită prin sinteză chimică", explică dr. Stancu. Pentru economia Iaşiului aceste E-uri sunt bune, pentru că Zeelandia a băgat în afacere şi Institutul "Petru Poni". "Consumatorii sunt neinformaţi. Pe etichete ar trebui trecută şi doza maxim admisă. Oamenii ar şti cât pot consuma fără să fie afectaţi", e ultimul cuvânt al directorului.

În croissantul Zeelandia, găsit pe scară largă în comerţ, se pun 500 de grame de Korent Europe la 10 kg de făină. Nimeni nu-ţi spune ce se ascunde sub această denumire. Rămâne micul secret al fabricantului.
Description: http://www.evz.ro/uploads/RTEmagicC_d02acfa9ae.jpg.jpg
Ca valoare, Zeelandia este a treia investi
ție străină în județul Iași, după Delphi și Mittal

Cele mai rele E-uri

Sorbitolul e considerat un E periculos: balonează sugarii şi îi face să scadă în greutate. Aspartamul e un edulcator intens, dar foarte hulit pentru ameţelile pe care le produce. Mai sunt coloranţii interzişi copiilor sub 10 ani.

"Avem peste 1.000 de parteneri la nivel naţional. Iau produsele de la noi, le prelucrează şi le vând în retail."

OVIDIU BOCĂNICIU, director Zeelandia

Magie: praful universal devine pâine, frişcă sau gogoşi calde


PÂINE SEMIFABRICATĂ.
 Zeelandia te poate face brutar fără să ai habar cum se coace o pâine. Îţi cumperi un malaxor, un cuptor electric şi e suficient un contract cu Zeelandia, care îţi furnizează "mixurile de pâine". Premixurile au reţetele gata făcute, nu mai trebuie modificate. "Rotunda românească, cu cele patru variante de pe piaţă, este un mix produs la noi. E natural, fără conservanţi", spune Bocăniciu. Pâinea iese mai pufoasă sau mai crocantă, cu seminţe sau neagră, ea vine semipreparată ca într-un număr de magie.

ÎNLOCUITOR DE FRIŞ­­CĂ. 
Crema Rosette e un alt produs universal valabil produs de Zeelandia. Are şapte E-uri (E472b, E472e, E322, E460, E466, E340 şi E160a) şi e un înlocuitor de frişcă folosit aproape fără excepţie în toate laboratoarele de patiserie din România.

GOGOŞILE BERLINEZE. 
Zeelandia extrage esenţe şi din fructe naturale, importând vişine, de exemplu. Din fabrică, rulourile pleacă preambalate, numai bune de pus la cuptor. Totul e gândit la scară industrială: cofetarii obţin produsele mult mai uşor din premixuri. "Avem 1.000 de parteneri la nivel naţional. Preiau baza de la noi, o prelucrează şi vând prăjiturile în retail", explică mecanismul directorul Zeelandia. Un exemplu, sigur nu ştiaţi: gogoşile berlineze pleacă "prefabricate" din această fabrică din coasta Iaşiului.

PASCA DIN PREMI­XURI. 
De Paşte aţi mâncat probabil pască Korent Classic Panettone sau Zela Creme ori Cheesekrem. Toate sunt prafuri din Zeelandia. Se adaugă făină, apă, câteva stafide şi, eventual, 5-6% brânză, cât scrie mic pe etichetă. Dar la unele rulade nici nu mai e nevoie să adaugi nimic. Trebuie doar să-l "tratezi termic" şi din prafuri iese aproape orice produse de panificaţie vrei.

8,5 milioane de euro,
cifra de afaceri a Zeelandia Iaşi în 2010, cu un profit de 250.000 de euro. Investiţia iniţială: 4 milioane de euro
CEI MAI AFECTAŢI: COPIII

Cele mai periculoase E-uri


Unul dintre cei mai periculoşi aditivi este E 420, sorbitolul. "Este un îndulcitor, hipocaloric, interzis copiilor şi sugarilor. Poate duce la dureri de stomac, la flatulenţă şi la balonare", a explicat dr. Cornelia Stancu. Sorbitolul este folosit pe post de conservant şi este interzis în preparatele pentru copii si sugari din cauză că poate provoca diaree şi pierdere în greutate. În plus, este interzis şi celor cu intoleranţă la fructoză.

Un alt aditiv posibil periculos este E 951 sau aspartamul. Acesta este unul dintre cei mai contestaţi aditivi alimentari, raportându-se de-a lungul timpului efecte adverse precum oboseala, ameţeli, iritabilitate, dureri de cap. Din aceste motive nu se recomandă consumul frecvent şi nici depăşirea dozei zilnice admise de 40 mg/kg corp. "Aspartamul este restricţionat în unele produse de cofetărie, fiind un edulcorant intens şi potenţiator de aromă", a adăugat dr. Cornelia Stancu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi .

E 300, acidul ascorbic, are proprietăţi antioxidante şi este cunoscut sub numele comun de vitamina C. "Nu este permis în alimentele pe bază de cereale pentru copii", a spus Cornelia Stancu. Chiar dacă doza zilnică admisă în industria alimentara este nelimitată, acidul ascorbic are acţiune laxativă. Galbenul Sunset (E 110), galbenul de chinolină (E 104) şi ponceau (E 124) trebuie evitate la copiii de până la 10 ani.
Description:


 http://www.evz.ro/uploads/RTEmagicC_64446136f7.jpg.jpg

MICROFAUNĂ

Principalele specii de aditivi din farfurie


Coloranţi:
·                           E 110 - Galben Sunset (sunset yellow) FCF/galben portocaliu S
·                           E 150 - Caramel. Termenul caramel se referă la produse de o culoare brună mai mult sau mai puţin intensă, care sunt destinate utilizării ca şi coloranţi. Termenul nu corespunde produsului zaharos aromat obţinut prin încălzirea zaharurilor şi care este folosit pentru aromatizarea alimentelor.
·                           E 160c - Extract de ardei roşu, capsantină, capsorubină
·                           E 175 - Aur
Îndulcitori:
·                           E 420 - Sorbitoli
·                           E 421 - Manitol
·                           E 950 - Acesulfam-K
·                           E 951 - Aspartam
·                           E 952 - Ciclamaţi
Alţi aditivi
·                           E 249 - Nitrit de potasiu
·                           E 250 - Nitrit de sodiu
·                           E 251 - Nitrat de sodiu
·                           E 252 - Nitrat de potasiu
·                           E 260 - Acid acetic
·                           E 330 - Acid citric
·                           E 943a - Butan
·                           E 943b - Izobutan
·                           E 944 - Propan
·                           E 948 - Oxigen
·                           E 949 - Hidrogen

«La cucu şi căţelu’»



După dezvelirea statuii împăratului Traian, complet gol, amplasată pe treptele Muzeului Naţional de Istorie de pe Calea Victoriei, din Capitală:
Pe site-urile pe care a apărut această informaţie, cititorii şi-au dat frâu liber imaginaţiei şi au făcut mişto la greu de monumentul pentru care Municipalitatea a plătit 200.000 de lei, adică...45.000 de euro.
Iată câteva dintre "caracterizările” făcute de bucureşteni pe site-ul hotnews.ro.
- “Dacă-mi permiteţi, aş propune pentru lucrarea de artă titlul: “Maidanez rănit cu fular”.
- “Dacă o lasă acolo, peste 100 de ani zona se va numi «La căţeaua zburătoare» sau «La cucu şi căţelu’» sau «La câinele şi cucul gol».
- “Nu credeam că poate exista un monument mai grotesc decât cel al lui Avram Iancu din Cluj. Acum am văzut că da. E o performanţă să reuneşti simbolurile etnogenezei româneşti într-o reprezentare ce înfăţişează un ins care fuge cu câinele bolnav la veterinar”.
- “Băh, oameni buni, ăla n-are chiloţi pe el, dar maidanezului i-au pus fular la gât??? Păi, e frig sau nu e?”.
- “Mai rar poţi vedea asemenea porcărie. Lupoaica stă înţepenită într-un rigor mortis în braţele împăratului cu expresie de beţiv tocmai alcoolizat, care s-a dezbrăcat şi stă cu cucu’ ostentativ expus publicului. Vă daţi seama ce imagine poate crea în mintea unor copii care vor vedea hidoasa statuie pentru prima oară”.
Foto: Mediafax

SĂ MAI RÂDEM PUȚIN!!!



Dand sa coboare pe ultima treapta a modulului lunar, Neil Armstrong vede imprimate in praful selenar niste urme ciudate.
Ingandurat, se departeaza putin de modul si da sa se apropie de un crater.
Din crater apare un tip ciudat: cu palarie mica si neagra si cu chimir incins la brau.
Creatura intinde hotarat mana catre Armstrong:
- Salut, io mi-s Gheorghe!
Astronautul, siderat, il intreaba:
- Si, de unde esti tu?
- Apai, din Sibiu, dara.
- Si cu ce ai venit aici? continua americanul.
- Cu branza.
------------------------

Motorasul mosului
Un mos vine cu nevasta de 20 de ani la maternitate, sa nasca. Toata lumea:
- Tataieeee, felicitari, da' cum ai reusit?
- He-heeeee, dragii mosului... am tinut motorul mergand !!!
Dupa un an jumate-doi iar la maternitate. Iar este intreabat, iar raspunde:
- He-heeeee, dragii mosului... am tinut motorul mergand !!!
Dupa inca doi ani- iar. Iese doctorul din sala:
- Si cum ziceai tataie ca ai facut ?
- Am tinut motorul mergand !
La care doctorul:
- Auzi tataie...ar cam fi fost vremea sa schimbi uleiul. E negru!
Intr-o zi de luni, un ardelean merge cu porcul in targ sa-l vanda.
La un moment dat se apropie de el un domn asa mai bine imbracat, la costum, cravata... si-i spune omului nostru:
- De vanzare porcu'?
- De vanzare!
- Da'...ce porc fain!
- Da,e fain!
- Dar ce-i dati sa manance?
- Pai...resturi...ce ramane de la noi dam la porc.
- In cazul asta, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Consumatorului. Cum puteti sa-i dati porcului sa manance resturi? Daca se imbolnavesc consumatorii? Un milion de lei amenda!
A doua saptamana, iar vine ardeleanul cu porcul in targ. De el se apropie un alt om bine imbracat, care-l intreaba:
- De vanzare porcu'?
Ardeleanul, mai nervos putin: 
- De vanzare...
- Da'...ce porc fain!
- Da,e fain...
- Nici nu miroase a porc!
- Da...
- Dar ce-i dati sa manance?
- Pai... pizza, cartofi prajiti, cola... ce mancam noi ii dam si la porc.
- Da? In acest caz, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Copilului. Stiti cati copii din lume mor de foame?!
Si dv. ii dati porcului pizza si cola? Un milion de lei amenda!
A treia saptamana, iar vine omul nostru in targ cu porcul. Si acum vine la el un domn bine imbracat, la costum si cravata:
- De vanzare porcu'? Ardeleanul, si mai nervos:
- De vanzare..
- Da', ce porc fain!
- Da, fain..
- Da'... ce-i dati sa manance?
- Nu stiu.
- Cum, nu stiti ce mananca porcul dv.??
- Nu stiu dom'le! Eu in fiecare dimineata ii pun 10 lei in troaca si el isi cumpara ce vrea!!!!!

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .