Tunelurile dacilor...?!?

Trasee secrete si drumuri pe sub munti, folosite inca de pe vremea dacilor? O simpla legenda sau …In fiecare zi, indiferent ca e vara, toamna, primavara sau iarna, sute de persoane vin sa traverseze zona Bucegilor. Unii vin pur si simplu pentru munte, altii vin atrasi de legendele ce cuprind intreg tinutul Bucegilor. Iar altii vin in cautarea comorilor ramase prin pesteri, din cele mai vechi timpuri, asa cum spun legendele locale. Pentru ca in zona Bucegilor trece un lant de drumuri subterane, cunoscute doar de cateva persoane, la ora actuala. In vremuri de restriste, inca din vremea dacilor, obstile trimiteau femeile si copiii aici, trimiteau comorile ce le aveau si porneau la lupta impotriva invadatorilor. Pe sub munte se poate ajunge dintr-o parte in alta a muntilor.
In anul 105 armatele romane conduse chiar de imparat, patrundeau in teritoriul dacilor, ocupind cetate dupa cetate. Era al doilea razboi si Traian era decis ca de data asta sa supuna definitiv Dacia . Din aceste considerente nu se grabea, preferind sa construiasca de fiecare data pe unde trecea cetati si castre care sa asigure spatele armatei sale.

http://www.2012en.ro/?attachment_id=2841

La un moment dat, intre romani si Sarmizegetusa nu mai era nici o cetate. Cu toate astea, in munti, pe loc deschis, la intilnirea a doua piriuri, s-a dat o lupta pe viata si pe moarte intre cele doua osti. Era sfarsitul toamnei. Dacii erau condusi personal de Decebal, iar romanii de unul dintre generalii lui Traian, cel care, dupa cucerirea Daciei, urma sa devina primul guvernator al noii provincii romane. Lupta a fost ingrozitoare si a durat toata ziua. Spre seara, balanta incepuse sa incline spre romani, din cauza numarului mare de luptatori de profesie pe care ii aveau.
La un moment dat, marele preot dac, Vezina, a fost vazut cazind in lupta. Atunci dacii au inceput sa sovaie, vazind in asta un semn din partea marelui lor zeu, Zamolxis. Ca sa nu piarda de tot lupta, Decebal a dat ordin de retragere si… armatele dacilor au disparut in cateva minute ca inghitite de pamant. degeba au trimis romanii trupe in urmarirea fugarilor. Acestea se intorceau toate cu acelasi raspuns: in fata lor nu exista nici un fel de dusman…
A urmat o pauza de cateva zile, pauza care a fost cat pe ce sa salveze soarta regatului dac. Pentru ca, profitind de ea, Decebal a realizat o lovitura care a ramas in analele razboaielor: a incercat sa mute centrul operatiunilor la sud de Dunare, pe teritoriu roman. La vremea respectiva nimeni nu a putut intelege cum, in conditiile unei ierni cumplite, cum a fost cea din 105, Decebal a ajuns, intr-un interval de timp extrem de scurt – mai putin de 2 zile – sa strabata muntii Daciei, ajungind la locul de intalnire cu aliatii sai si trecand Dunarea ca sa atace castrele romane de pe teritoriul actual al Bulgariei. Din pacate, in urma unor tradari din rindul nobililor daci, Traian a aflat secretul miscarilor rapide de trupe: Decebal s-a folosit de tunelurile subterane care traversau muntii dintr-o parte in cealalta.
Dupa batalia de la Adamclisi cand fiecare dintre aliatii infranti ai dacilor se retrageau spre locurile lor de bastina, dacii condusi de Decebal au cazut in cateva ambuscade organizate de romanii care ii asteptau in tunelurile de trecere. Neasteptindu-se la asa ceva, mare parte din trupele repliate au fost nimicite, putini fiind dacii care au ajuns din nou la Sarmizegetusa. Dupa acest atac, Traian a ordonat astuparea tunelelor pe care le descoperise. Cu toate astea, multe au ramas necunoscute de cotropitorul roman, fiind folosite mai tirziu de domnitorii romani. Asa au fost trecerile subterane din zona Bucegilor.
Cei mai populari munti ai Romaniei sunt strabatuti de la un capat la altul de treceri subterane, putini fiind cei care cunosc existenta acestora.

http://www.2012en.ro/?attachment_id=2842
Despre existenta tunelurilor aveau cunostinta numai sacerdotii daci si unii nobili, acestia din urma cunoscand doar anumite treceri strategice si nu pe toate. Ducand mai departe mostenirea spirituala a inaintasilor lor, preotii daci au transmis novicilor secretele trecerilor de sub pamant, secrete preluate de preotii crestini, paznici ai comorilor spirituale si nu numai, ale acestui popor si retransmise mai departe doar calugarilor virtuosi. Pentru ca aici, in interiorul Bucegilor, exista o parte din secretul existential al nostru, al romanilor, ca popor.
Pe vremea domnitorilor din dinastia Basarabilor si a celor de dupa ei, platoul Bucegilor era interzis oamenilor de rand. Acolo se antrenau ostile de elita ale domnitorului. Oare de ce, din toate locurile posibile din tara asta, domnitorii au ales ca loc de antrenament tocmai platoul Bucegilor? De ce nu un loc la cimpie, unde antrenamentul calare se putea desfasura in conditii mai bune? Simplu. Pentru ca, in vremuri de restriste, tezaurul tarii era adapostit in tunelele din zona, iar ostile aveau ca sarcina prioritara, paza comorilor.
Mai mult, legendele locale vorbesc si despre existenta unui tezaur deosebit. Un tezaur acumulat si pastrat in zona de-a lungul a zeci de generatii de conducatori. Se spune ca fiecare din acestia trebuia sa sporeasca tezaurul pe durata domniei lui si nu avea voie sa foloseasca niciodata odoarele de pret din tezaurul sfant. Cei care nu au tinut cont de asta au fost loviti de un blestem cumplit, ei si familiile lor fiind risipite in vint. Se spune ca acest blestem a lovit cele doua ramuri conducatoare din familia Basarabilor, respectiv ramura Draculestilor si cea a Danestilor, multi domnitori din aceste familii murind asasinati, ei si familiile lor, pentru incercarea de a folosi tezaurul tarii in scop personal.
In ultimii ani, in zona Bucegilor s-au efectuat masuratori energetice care au constatat existenta unor campuri de forta extraordinara si a unor treceri subterane care traverseaza muntii dintr-o parte in cealalta. Mai mult, aceleasi masuratori au aratat existenta a doua treceri subterane care merg din zona Bucegilor pana in apropiere de Pestera Ursilor din Carpatii Occidentali, acestea fiind intretaiate din cand in cand de diverse tunele mai mici sau mai lungi.
http://www.2012en.ro/?attachment_id=2840
Ceea ce este uimitor e altceva. Privite de sus (ipotetic) aceste tuneluri nu strabat muntii haotic ci sub forma unor linii care configureaza imaginea unui lup imens, avand gura deschisa, ca atunci cand se arunca asupra prazii. Capul lupului este in Muntii Apuseni iar coada coboara pana in apropiere de Pietrosita, judetul Dambovita. Intrebarea logica este daca aceste treceri subterane au fost facute de mina omului sau daca au fost doar descoperite si folosite de oameni? Este o intrebare la care, deocamdata nu are cine sa raspunda. Poate doar misticii, care au avut curajul sa afirme ca totul a fost construit de Zamolxis atunci cand  Marele Zeu a decis sa apere acest pamant sfant si pe cei ce-l locuiesc.

Amanunte mai putin cunoscute despre Leonardo da Vinci

1. Nu a fost un pictor prolific - Leonardo da Vinci a lasat mai putin de 30 de tablouri, unele dintre ele neterminate. Dar inainte de a face acelasi lucru pentru a intra in istoria artei, ganditi-va ca pe langa picturi Leonardo a realizat sute de desene, schite si pagini de note, ceea ce l-a facut sa fie cunoscut nu doar ca pictor.
2. Leonardo era un perfectionist Leonardo - era un perfectionist vesnic nemultumit de lucrarile sale, carora le gasea in permanenta defecte. Pentru el o opera trebuia sa fie perfecta. Acesta este si motivul pentru care a lasat atat de putine picturi.

3. Leonardo sculptor ? Specialistii nu au identificat pana in prezent nici o sculptura realizata de Leonardo. Dar se spune ca acesta ar fi realizat cateva lucrari in timp ce era ucenic in atelierul lui Verrocchio, lucrari care nu s-au pastrat din nefericire.

4. Daca nu ar fi fost un copil nelegitim ... Leonardo s-a nascut pe 15 aprilie 1452, fara ca parintii sai sa fie casatoriti. Dar daca nu ar fi fost un copil nelegitim, poate ca nu ar fi intrat ca ucenic la atelierul lui Andrea del Verrocchio si nu ar fi devenit artist. Dar cum era un copil "din flori", optiunile erau destul de limitate. Tot ceea ce se stie sigur despre mama sa este ca aceasta se numea Caterina, fiind probabil slujnica in casa tatalui viitorului artist, Ser Piero da Vinci.

 5. Pretul hartiei a insemnat carnete incalcite - In acei ani hartia era mult mai scumpa ca astazi si mult mai greu de gasit. De aceea Leonardo a fost nevoit sa foloseasca fiecare centimetru, carnetele sale fiind pline de notatii inghesuite pe fiecare pagina.

6. Leonardo era vegetarian -  Leonardo era vegetarian, ceea ce era foarte ciudat pentru epoca in care traia. Artistul considera ca uciderea animalelor este acelasi lucru cu uciderea oamenilor, asa ca refuza sa participe la "macel" prin mancatul carnii (ceea ce nu l-a impiedicat sa disece cadavre umane pentru studiile sale de anatomie sau sa proiecteze arme militare)

7. Unul dintre primii italieni care a folosit uleiul in pictura - Leonardo da Vinci a fost printre primii artisti italieni care a inlocuit tempera pe baza de ou cu vopselele pe baza de ulei, putand in acest fel sa lucreze mai mult timp la un tablou. Mai mult, si-a realizat propriile retete de culori.

 8. Un iubitor al inovatiilor - "Cina cea de Taina", marea fresca realizata de Leonardo, a inceput sa se degradeze la scurt timp dupa ce a fost terminata. Motivul ? Leonardo nu a folosit tehnicile traditionale ( culori pe baza de apa aplicate pe tencuiala umeda) si a folosit culori de ulei pe peretele tratat cu o substanta de inventie proprie, in care pusese mastic si rasina.

 9. Ce nu a inventat Leonardo da Vinci -  a inventat sau a desenat planuri si schite pentru nenumarate masinarii si aparate. Dar telescopul nu era unul dintre ele, cum nu erau nici roata dintata, roata cu clichet, scripetele sau suruburile, care existau deja. Exista un manuscris care demonstreaza ca Leonardo inventase  o masinarie asemanatoare bicicletei de astazi. Se pare insa ca aceasta schita nu este autentica, fiind desenata in creion, in timp ce grafitul a inceput sa fie folosit dupa moartea artistului. Asa ca, cel mai probabil, este un fals.

10. Prescurtarea numelui sau nu este Da Vinci - Desi incetatenita prin cartea de succes "Codul lui Da Vinci", aceasta prescurtare nu este corecta, cea folosita fiind Leonardo. De ce ? Da Vinci inseamna pur si simplu "originar din orasul Vinci" .

VIA : LINK

RECOMANDARI IT pentru calculatorul tau !

[ FOTO ] Top 10 Biggest Oil Producer Countries of the World


10. Nigeria

Crude production: 2.51 million barrels per day
Share of world production: 2.95%
Daily crude exports to the US: 1.02 million barrels
Proven reserves: 37.2 billion barrels

Unrest in the Middle East has put investors on high alert as crude oil prices move seemingly with every development in the region. In order to understand the effect of those events on both US and global oil markets, a key figure to watch is the amount of crude oil produced daily in each country.
09. Brazil

Crude production: 2.75 million barrels per day
Share of world production: 3.2%
Daily crude exports to the US: 271,000 barrels
Proven reserves: 12.8 billion barrels

08.
United Arab Emirates

Crude production: 2.81 million barrels per day
Share of world production: 3.3%
Daily crude exports to the US: 10,000 barrels*
Proven reserves: 97.8 billion barrels

07. Mexico

Crude production: 2.88 million barrels per day
Share of world production: 3.39%
Daily crude exports to the US: 1.22 million barrels
Proven reserves: 10.4 billion barrels

06. Canada

Crude production: 3.7 million barrels per day
Share of world production: 4.3%
Daily crude exports to the US: 2.06 million barrels
Proven reserves: 175.2 billion barrels

05. Iran

Crude production: 4.2 million barrels per day
Share of world production: 4.9%
Daily crude exports to the US: 0
Proven reserves: 137.6 billion barrels

04. China

Crude production: 4.26 million barrels per day
Share of world production: 5.0%
Daily crude exports to the US: 8,000 barrels
Proven reserves: 20.4 billion barrels

03. United States

Crude production: 8.85 million barrels per day
Share of world production: 10.4%
Total crude imports: 8.63 million barrels per day
Proven reserves: 19.2 billion barrels

02. Russia

Crude production: 9.91 million barrels per day
Share of world production: 11.6%
Daily crude exports to the US: 158,000 barrels
Proven reserves: 60 billion barrels

01. Saudi Arabia

Crude production: 10.3 million barrels per day
Share of world production: 12.1%
Daily crude exports to the US: 1.08 million barrels
Proven reserves: 259.9 billion barrels
via : link

Gazul de mercur, este mai periculos decat arsenicul

Traducere libera din engleza

Ministerul Sanatatii Britanic, atentioneaza publicul ca becul electric modelul "Economic", in cazul ca se sparge, trebuie sa parasiti camera pentru 15 minute deoarece aceste becuri, contin un  gaz toxic (mercur) care, provoaca dureri de cap, vome, ameteli si poate provoca chiar si intoxicatii. Nu va serviti de aspirator pentru a aduna cioburile ci doar de matura si faras deoarece ati putea raspandi gazul toxic si in alte incaperi. Nu pastrati cioburile in casa, aruncati resturile becului spart in lada de gunoi comuna, care va fi golita  de serviciul comunal.  

Gazul de mercur, este mai periculos decat arsenicul
 
 
 
         
 
    Warning from the British Ministry of health about Energy Saving bulbs
These type of bulbs which are called Energy S aving or low Energy bulbs, if it is broken it causes serious danger! As much that everybody will have to leave the room for at lea st 15 minutes.
Because it contains Mercury (poisonous) which cause migraine, disorientation, imbalances and different other health problems when inhaled.
And many people with allergies, causes them severe skin condition and other diseases just by touching this substance or inhaling it.
Also the ministry warned by NOT c lea ning the debris of the broken bulb with the vacuum c lea ner, because it would spread the contamination to other rooms in the house while using the vacuum c lea ner again.
It must be c lea ned through normal broom or brush and be kept in a sealed bag and thrown right away from the house in the bin for hazardous materials.
Notice: Mercury is dangerous, more poisonous than lea d or arsenic!!!!
<
 
 

Uzina Toyota este grav avariată şi nu mai poate produce decât Dacia Logan


uzina_toyota_produce_loganCutremurul din Japonia a lovit puternic şi în industria auto a acestei ţări super-dezvoltate. Uzinele Toyota sunt distruse în proporţie de 95% şi practic nu mai pot produce nicio maşină bună. Imediat după cutremur, roboţii industriali au reluat producţia de maşini însă, spre surprinderea inginerilor, la capătul liniei de fabricaţie ieşeau numai Dacii Logan, cu motor de 1.4.
Preşedintele companiei, Akio Toyoda a explicat într-o conferinţă de presă teribila pierdere pe care compania sa a suferit-o. "Cutremurul ne-a lovit în plin şi toată super-tehnologia noastră parcă a dispărut dintr-o dată. Totul este dărâmat, suntem la nivelul anilor '70 şi nu mai putem construi nimic altceva decât tomberoane."
Deşi nu mai e decât o adunătură de moloz şi noroi, fabrica Toyota este perfect capabilă să producă orice model de Dacia. Surpriza patronului a fost imensă: "M-au sunat inginerii mei să-mi arate ceva, de nu mi-a venit să cred! În loc de Toyota Avensis full option, de pe linia de asamblare ieşise un Logan break! Ce să facem noi cu grămada asta de fiare? Am dat-o la topit, iar a doua oară ne-am pomenit cu un Sandero", a povestit Akio Toyoda cu lacrimi în ochi.

Nici ceilalţi producători auto din Japonia nu au fost ocoliţi de pierderea tehnologiei de fabricare a maşinilor. Uzinele Mitsubishi, Honda şi Suzuki au raportat distrugeri enorme, însă şi fabricile lor sunt oarecum funcţionale. De exemplu fabrica de Suzuki Vitara acum scoate pe bandă numai triciclete şi Aro 10, în timp ce linia de asamblare pentru Honda Civic produce numai pilitură de fier şi Oltcit Club 11R.

România trimite un detaşament de ţigani în Japonia ca să dezmembreze centralele nucleare



tigani_trimisi_in_japonia_la_dezmembrat_fier_vechiSurpriză de proporţii pentru ţiganii care au fost surprinşi în ultimele zile la furat de fier vechi: în loc să se aleagă cu dosar penal, aceştia au fost înregimentaţi de autorităţi într-un detaşament special, care va fi trimis în Japonia ca să dezmembreze şi să vândă la fier vechi centralele nucleare în care există riscul unor explozii.

Ion Feraru, un ţigan cu peste 20 de ani de experienţă în dezmembrări şi furt de fier vechi, a fost ales să conducă operaţiunile din Japonia. "Împreună cu fi-miu, Flexu, am furat fier vechi de la combinatul Sidex, de la Cernavodă, de la Atelierele Griviţa, de peste tot. Şi nu am luat pur şi simplu fierul, ca amatorii, mai întâi l-am dezmebrat, ca să-l putem pune în căruţe. În două zile punem centrala la pământ şi o ducem la centrele de colectare a fierului vechi", s-a lăudat Ion Feraru.

Nicolae Rugină, oficialul de la Ministerul Apărării care se va ocupa de trimiterea ţiganilor în Japonia, spune că toate detaliile sunt puse la punct şi că de mâine ţiganii vor intra în acţiune. "Ţiganii sunt deja la aeroport, azi vor decola spre Japonia, în timp ce căruţele lor sunt deja pe mare, pe un portavion de mare capacitate. Estimez că în două zile vor deveni eroii Japoniei. Hai, patru zile, în caz că japonezii nu vor fi de acord cu dezmembrarea centralelor şi ţiganii vor fi nevoiţi să lucreze neoficial, la adăpostul întunericului", ne-a declarat acesta.

[ FOTO ] The 10 Most Miserable Cities of America


There are many ways to gauge misery. We consider 10 factors, including unemployment, crime and taxes, and a few that are less serious, but still elevate people’s blood pressure, like the weather, commute times and how the local sports team is doing. To account for the misery caused by the housing bust we tweaked the methodology for this year’s list and considered foreclosure rates and the change in home prices over the past three years.


01. Stockton, Calif.

Unemployment has averaged 14.3% the past three years, which is third worst in the country among the 200 largest metro areas. The housing market collapsed as well, with home prices down 58% over the same time. All the California cities on the list are struggling with the inherent problems the state is facing, including high sales and income taxes and service cuts to help close massive budget shortfalls.

02. Miami, Fla.

The sun and lack of a state income tax are the only things keeping Miami out of the top spot. Foreclosures hit one in 14 homes last year. Corruption is also off the charts, with 404 government officials convicted of crimes this decade in South Florida.

03. Merced, Calif.

The economic downturn and busted housing market hit Merced harder than any other area in the country. Average unemployment of 16.2% since 2008 is the highest in the U.S., as is the city’s 64% drop in median home prices.

04. Modesto, Calif.

The median home was valued at $275,000 in 2006; today it is $95,000. And don’t leave your car on the street in Modesto, where 3,712 vehicles were stolen in 2009, making for the second-highest auto theft rate in the country. It ranked first in four of the previous five years.

05. Memphis, Tenn.

Tennessee is one of nine states without an income tax (it does tax dividends and interest income), yet it hits residents with one of the highest sales tax rates in the U.S. at 9.25%. Violent crime was down 5% in 2009 according to the FBI, but still is tops in the country.

06. Chicago, Ill.

Baseball’s Cubs used to be lovable losers, but $140 million payrolls and 102 years and counting without a World Series title is miserable. Chicago had the highest sales tax among big cities at 10.25%, but it was rolled back to 9.75% last year and now matches Los Angeles and Oakland for the top rate.

07. Cleveland, Ohio

Last year’s most miserable city drops back thanks to a housing market that never overheated and therefore hasn’t crashed like many other metros’. The weather is lousy, corruption persistent and it’s a tortured sports market, with no championships since 1964. LeBron James’ departure delivered the latest cruel blow last summer.

08. Flint, Mich.

Weather, crime and unemployment are some of the top misery factors in the birthplace of General Motors. Flint’s downward spiral is tied to GM’s pullout from the city; GM employment in Flint has fallen from 80,000 in the 1970s to less than 8,000 today.

09. Fort Lauderdale, Fla.

The party has slowed down at this popular vacation destination. The area’s economy sagged 7% between 2007 and 2009, and it has been one of the hardest-hit areas in the country with foreclosures.

10. Washington, D.C.

Washington has one of the healthiest economies in the country, thanks to spending by the federal government, but only New York area residents have worse commutes. And those Washington Redskins? Truly miserable.

Via Link

Acest website este un pamflet!

Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .